Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Technical Data Consultant

Technical Data Consultant

  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1923 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de House of Performance werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel

  • Minimaal 5 jaar werkervaring
  • Afgeronde WO bèta-opleiding, zoals data-science, informatica, AI, statistiek, econometrie, natuur- of wiskunde
  • Ervaring met het werven van eigen data-projecten binnen de zakelijke dienstverlening is een pre.

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het Utrechtse organisatieadviesbureau House of Performance verbetert al meer dan twee decennia de prestaties op de werkvloer. Sinds vorig jaar ook via de methodiek van ‘datagedreven werken’. Het bijbehorende team is bijna compleet, de enige die nog ontbreekt is een senior adviseur met expertise op het gebied van data-engineering.

Over House of Perfomance

“Dat kunnen wij beter”, denken collega’s Arjon van Lieshout en Joost Preyde tijdens hun werk bij een Amerikaans consultancybureau. Deze motivatie leidt in 1998 tot de oprichting van House of Performance, in de volksmond ook wel HofP genoemd. In plaats van zich alleen te focussen op de harde Amerikaanse resultaatgedrevenheid, zet HofP zichzelf neer als een missie- en waardengedreven organisatieadviesbureau. Een regelrechte hit, want na 22 jaar is het bureau met ruim honderd medewerkers nog volop groeiende.

De missie van House of Performance luidt: mensen, teams en organisaties laten excelleren. Dit realiseren zij onder andere door de implementatie van Agile/Lean werken en de inzet van Gamification. HofP voegt waarde toe aan de top 10-organisaties in de finance-, zorg- en overheidssector, zowel nationaal als internationaal. Het bureau adviseert en ondersteunt waar mogelijk en confronteert waar moet.

Met een klantportfolio vol grote namen als ABN, Vitens, RET, Enexis bevinden de klanten van HofP zich vooral in de nutssector. Naast ondersteuning in de vorm van Consultants, helpt het organisatieadviesbureau klanten ook op het gebied van interim-management. En met de toenemende mogelijkheden van slimme, technische oplossingen zijn ze ook initiatiefnemer van de IT-startups The Cue en TRIGGX.

100% duurzame projecten in 2025
Vandaag de dag staat gelijke aandacht voor mens, milieu en economische resultaten hoog op de agenda van het bureau. Behalve hun maatschappelijke bijdragen via House of Sharing-projecten heeft HofP zichzelf een ambitieus doel gesteld. In 2025 moet het projectportfolio volledig duurzaam zijn. Als richtlijn voor duurzaam ondernemen richt HofP zich op de Sustainable Development Goals, opgesteld door de Verenigde Naties.

Nieuw in het portfolio: de datagedreven propositie
“Data, daar moeten we iets mee”, kreeg HofP regelmatig van klanten te horen. En dit nam het organisatieadviesbureau vrij letterlijk, want sinds vorig jaar biedt HofP hun klanten een gloednieuwe datapropositie aan. Met de implementatie van ‘datagedreven werken’ helpt HofP organisaties beter te anticiperen en vooruit te lopen op de marktontwikkelingen. Het team is in opbouw en bestaat tot nu toe uit zeven profielen met daarin Translators, Data Analisten en Data Scientists. Hierbij komt een gloednieuwe rol die is weggelegd voor een allround Technical Data Consultant.

Vacature: Technical Data Consultant

De Technical Data Consultant vormt de schakel tussen mensen, business, data en technologie. Zodra het op systemen en de inrichting van een duurzame data-omgeving aankomt, is dit de go-to person. Zij/hij brengt organisatieveranderingen aan door de implementatie van complexe digitale informatieoplossingen. En weet bovendien hoe alle data beschikbaar te stellen. De Technical Data Consultant draait mee in een team van data-enthousiastelingen en geeft hierbinnen vorm aan haar/zijn eigen werkzaamheden en klanten.

Data voor change
Zij/hij is bekend met het bouwen en onderhouden van datamodellen, dol op onderzoek en behendig met verschillende business-intelligence-tools. Al deze kennis weet zij/hij goed aan de klant over te dragen en ondersteunt hen waar nodig. Dankzij de inspanningen van de Technical Data Consultant kunnen de klanten zich precies richten op waar zij impact willen maken.

“Als team zijn we sterk in het meenemen van mensen en het veranderen van gedrag. De Technical Data Consultant zorgt er daarnaast specifiek voor dat de technische oplossingen en systemen bij de klant op een duurzame manier blijven werken.” – Miriam Maan, Data Consultant

Van vele markten thuis
De ideale kandidaat heeft veel verstand van de technische oplossingen, maar weet ook goed de vertaalslag te maken naar de business en draagt bij op het gebied van business development. Deze generalistische benadering maakt dat de Technical Data Consultant implementaties niet alleen bekijkt vanuit de systemen, architectuur en data, maar juist ook vanuit het gedrag en de specifieke organisatie. De Technical Data Consultant slaat graag haar/zijn vleugels uit door te leren van collega’s en zo meer kennis binnen andere specialismen op te bouwen.

Stakeholdermanager, sparringpartner en opleider in één
Zowel het tactische als strategische deel van het werk heeft de Technical Data Consultant feilloos onder de knie. Zij/hij doorziet snel organisatiepatronen en communiceert eenvoudig met zowel de IT-stakeholders als het management. Maar dit is niet alles, want de Technical Data Consultant deelt ook graag alle ins & outs over systemen, architectuur en data met haar/zijn teamleden. Zo fungeert zij/hij niet alleen als adviseur voor klanten, maar ook als sparringpartner en leermeester voor collega’s.

House of Performance is gevestigd in hartje Utrecht en heeft het certificaat van Great Place to Work. Er heerst een informele werksfeer waarbij de boog zeker niet altijd gespannen is. Iedere week is er daarom tijd voor een uitgebreide HofP-borrel. Op locatie, maar tegenwoordig uiteraard ook thuis vanachter je laptop.

 

Interesse?

House of Performance werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.