Tech Lead

Tech Lead

  • IT
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 627 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Huren.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Huren.nl heeft de missie om de huurmarkt transparant en overzichtelijk te maken. Per 2023 maakt Huren.nl de stap naar het buitenland en daarom tovert het haar platform om tot een marketplace van internationale allure. De Tech Lead stuurt dit proces vanuit de techniek aan.

Over Huren.nl

Van caravan tot hoogwerker en van speedboot tot feestkleding, wat Huren.nl betreft kun je beter huren, dan kopen. Huren is vaak de goedkoopste en duurzaamste optie. De grote vraag is alleen: wie verhuurt wat tegen de beste prijs? Huren.nl heeft het antwoord. Op basis van afstand, aanbod, reviews en prijzen vindt de huurder in mum van tijd de juiste verhuurder. Hiermee maakt Huren.nl beide partijen blij. Huurders vinden snel alle informatie, tips en ideeën die ze nodig hebben, de verhuurders krijgen meer verkeer van potentiële klanten naar hun websites.

 “Onze ambitie is om internationaal de marketplace voor verhuur te worden.” – Daniël Sloof, Founder & CEO

Vandaag de dag telt het platform maandelijks een half miljoen bezoekers. Maar als het aan Huren.nl ligt, worden dit er op korte termijn veel meer. Potentiële klanten worden nu nog doorgelinkt naar de website van de verhuurder. De bedoeling is dat de hele deal voortaan op het platform wordt afgehandeld. Om deze reden transformeert Huren.nl op dit ogenblik tot een marketplace. De afgelopen tijd hebben ze flink geïnvesteerd in de leverancierskant en er staat inmiddels een subscription-based webshopmodule met advertentiemogelijkheden live. Ook zijn de A/B-testen met het nieuwe design in volle gang en is er een verhuurapplicatie voor iOS en Android in de maak.

Nu is de tijd aangebroken om de customer journey van de consument een boost te geven. Tot het punt van de huuraanvraag is alles al in kannen en kruiken, maar er staat nog voldoende op de planning. Denk hierbij aan een portal met inlog voor huurders die dit kwartaal live gaat, maar ook het bouwen van verificatie-, chat-, offertetools. Naast dit alles wil Huren.nl per 2023 haar vleugels uitslaan naar het buitenland. Al met al heeft Huren.nl enorme groeiambities en het is aan de Tech Lead om op technologisch vlak al deze ambities te verwezenlijken.

Vacature: Tech Lead

De Tech Lead krijgt in deze rol the best of both worlds: zelf met de handen aan de codeerknoppen zitten en de verantwoordelijkheid voor het IT-team. De ideale kandidaat combineert haar/zijn strategisch inzicht moeiteloos met een praktische houding. Dit gaat van veel onderzoek doen, ideeën bedenken en oplossingen vinden binnen de huidige software, tot alle ideeën samen met het IT-team in de code verwerken. De Tech Lead heeft een duidelijke (toekomst)visie op IT en wil zichzelf in haar/zijn werk continu blijven ontwikkelen en uitdagen. Het is de bedoeling dat de Tech Lead uiteindelijk doorgroeit naar CTO.

De Tech Lead leidt het IT-team van Huren.nl. Dit team bestaat momenteel in het totaal uit vier Developers en een Product Owner. Zij/hij bouwt dit team naar eigen inzicht verder uit. Het is dus belangrijk dat de kandidaat al wat leiderschapservaring met zich meebrengt. De Tech Lead is het prototype van iemand die haar/zijn teamleden makkelijk bevlogen krijgt en betrokken houdt. Naast het opschroeven van de teamproductiviteit en verwachtingen managen, steekt zij/hij graag energie in de technische en persoonlijke ontwikkeling van elk teamlid. 

Oude liefde roest niet, en dus duikt de Tech Lead vanuit haar/zijn helikopterblik snel weer de inhoud in. Van specificeren en coderen tot testen en reviewen, werkt de Tech Lead samen met het team eerst aan de customer journey voor de huurder. Zij/hij bewaakt de kwaliteit van de code en garandeert een snelle oplevering. Aan de Tech Lead de taak om tijdens de wekelijkse brainstormsessies de wensen uit de business te spotten, sprints in te plannen en de ideeën samen met het team te vertalen naar creatieve tech-oplossingen. Naast vereiste ervaring met PHP (en MVC-frameworks als Symfony), REST-API’s, React en AWS, is ervaring met Ionic, Elasticsearch, Kibana, Salesforce en GitLab mooi meegenomen.

Kortom: zowel op basis van de techniek als op het stuk leiderschap neemt de Tech Lead het IT-team mee op reis naar een schaalbare, internationale marktplace. Het kantoor waar dit allemaal plaatsvindt, is gevestigd in de start- en scale-up Hub van Utrecht: Dotslash. Verder staat Huren.nl bekend als een platte organisatie met een open werksfeer, veel humor en team(building)activiteiten. De voertaal is Engels, maar de ideale kandidaat spreekt tijdens de wekelijkse vrijdagmiddagborrel bij voorkeur ook een prima woordje Nederlands.

 

Interesse?

Huren.nl werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.