Supply Chain Manager

Supply Chain Manager

 • Operations
 • Consumer
 • Katwijk - Noord Brabant
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1066 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Frespo vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Tenminste 5 jaar ervaring
 • Met productie-, supplychain- en demand planning
 • Ervaring met S&OP-processen
 • Analytisch
 • Resultaatgericht

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Vorig jaar kocht PE-partij Nimbus de fabriek van aardappelfabrikant Aviko in Cuijk over. Onder de nieuwe naam Frespo blijft het bedrijf aardappelproducten leveren aan de foodservice en industriële markten in Europa. De Supply Chain Manager is verantwoordelijk voor het S&OP-proces waarmee de fabriek en het team optimaal kunnen performen.

Over Frespo

Frespo is een samentrekking van ‘fresh’ en ‘potatoes’, waarmee meteen de kern van de business benoemd is: verse aardappelproducten. De onderneming werd via een carve-out overgenomen door Nimbus, een investeerder met ruime ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Onder de vleugels van Nimbus blijft Frespo koelvers gestoomde en voorgekookte aardappelproducten produceren voor groothandels, restaurants, zorginstellingen, cateraars en bedrijfskantines. In de fabriek in Cuijk werken ongeveer vijftig mensen die elke dag vele kilo’s krieltjes, partjes, schijfjes en aardappelgratin produceren. Deze producten worden vervolgens geleverd aan klanten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en België. Op het kantoor – dat direct aan de fabriek grenst – werkt een team van vijftien mensen die zich bezighouden met in- en verkoop, marketing, logistiek en de financiële administratie.

Momenteel is er sprake van een transitiefase waarin functionele processen en systemen geleidelijk worden losgekoppeld van de Aviko-organisatie. De basis staat; vanuit dat fundament wil Frespo een sterke organisatie neerzetten waarmee het de komende jaren succesvol verder kan groeien.

Vacature: Supply Chain Manager

De Supply Chain Manager brengt planning, productie en verkoop samen in een geolied S&OP-proces, dat zij/hij zelf implementeert en uitvoert. Daarbij houdt de Supply Chain Manager rekening met factoren die typisch zijn voor koelverse producten met een korte houdbaarheidstermijn en begrijpt zij/hij de impact van die dynamiek op processen en deliverables. Tegelijkertijd richt de Supply Chain Manager zich nadrukkelijk op de productieplanning voor de (middel)lange termijn, verzamelt zij/hij de juiste data en houdt zij/hij marktontwikkelingen en trends goed in de gaten. Op basis van het inzicht in de volledige cyclus kan de Supply Chain Manager adequaat anticiperen op ontwikkelingen en weloverwogen, datagedreven beslissingen nemen. Met als resultaat: een goedlopend S&OP-proces dat niet alleen in het hoofd van de Supply Chain Manager of op slides uitgetekend is, maar stevig in de organisatie verankerd is.

Het succes van de Supply Chain Manager valt of staat bij een goede samenwerking met collega’s. De Supply Chain Manager is de schakel tussen het Plant Management Team – bestaande uit een Productieleider, een Hoofd Kwaliteit en een Hoofd Technische Dienst – het Customer Service Team, Sales en het MT. Ook zorgt zij/hij ervoor dat onderlinge processen naadloos op elkaar afgestemd zijn. Als business partner van het MT challenget de Supply Chain Manager de status quo en voorziet zij/hij het MT van gefundeerd advies. Zij/hij rapporteert direct aan de CFO, Coen Coremans.

“In deze rol sla je de brug tussen de fabriek, Customer Service, Sales en het MT. Je komt terecht in een team dat echt samen de schouders eronder zet en enorm committed is om succes te boeken.” – Coen Coremans, CFO

De rol is een mooie kans voor een resultaatgerichte operations professional met ervaring in demand planning, of andersom: een demand planner met ervaring in operations en/of supply chain. Naast de benodigde expertise beschikt zij/hij over de hands-on way of working en de daadkracht om processen te implementeren. Het ondernemende karakter is een van de meest aansprekende aspecten van de rol: de Supply Chain Manager zit echt in de driver’s seat. Met de support van collega’s, het MT en Nimbus staat niets de Supply Chain Manager in de weg om Frespo succesvol naar de volgende fase te leiden.

 

Interesse?

Frespo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Charlotte Braat via charlotte.braat@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Charlotte Braat Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.