Strategy Lead

Strategy Lead

  • Strategy
  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2812 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Newcraft werkgeverspagina voor andere vacatures

Digital accelerator Newcraft helpt organisaties met digitale vraagstukken en het kapitaliseren van investeringen in technologie en data-infrastructuur. Veranderen, digitale groei en het inrichten van digitale capabilities zijn hierbij de kernwoorden. In aanloop naar internationale expansie heeft Newcraft haar organisatie geoptimaliseerd. Hierdoor is er een plek vrijgekomen voor een Strategy Lead, een strateeg die zowel managet als onderneemt.

Over Newcraft

In een tijd van steeds veranderende technologie en consumentengedrag is aanpassingsvermogen cruciaal. Sinds de oprichting past Newcraft dit toe op haar organisatie en dienstverlening. Wie één voet over de drempel bij de digital accelerator in B. Amsterdam zet, voelt dus ook direct de kenmerkende Newcraft-vibe. Eentje van flinke ambities, ondernemerschap, een enorme drive om te vernieuwen en vooral heel veel ervaring en expertise in digital. Grote vrijheid en verantwoordelijkheid halen hier het beste uit iedereen. Bovendien gaat de complexiteit van de vraagstukken hand in hand met een pragmatisch en resultaatgericht getting things done-handschrift.

Als een echte challenger heeft Newcraft positie gekozen midden tussen de internationale consultancy’s, tech-integrators en mediabedrijven. Drie groepen waarmee het bedrijf concurreert, maar ook samenwerkt. De diensten van Newcraft variëren van strategieontwikkeling, implementatie, propositie-ontwikkeling en concepting tot digital commerce, marketing, datascience en capability-ontwikkeling. De bijbehorende vraagstukken zijn even divers en richten zich op thema’s rond digitaliserende distributie (e-commerce), klantcontact, digitale proposities en producten, skills én organisatie. Daarnaast richt het bedrijf zich met dochterbedrijven OAK en Unfolder op organische content en retail-marketingtechnologie.

Sinds 2017 legt Newcraft meer focus op strategieconsulting. Als pragmatisch en honderd procent digitaal alternatief voor de gevestigde “powerpoint-orde”, werkt het strategieteam aan digitale strategieën voor beursgenoteerde (internationale) ondernemingen. Net als ieder ander industrie- of expertiseteam binnen Newcraft wordt het strategieteam geleid door een Lead. In verband met de huidige optimalisatie naar een meer matrixgeorganiseerde organisatie, is er daarom momenteel ruimte voor een Strategy Lead.

Vacature: Strategy Lead

Ondernemen, bouwen, managen en verbinden zijn de vier sleutelwoorden voor de Strategy Lead. Maar Newcraft vindt het ook belangrijk dat iedereen feeling houdt met het werk voor opdrachtgevers. Om deze reden heeft de Strategy Lead zelf ook genoeg inhoudelijke strategiekennis om in de afzonderlijke projecten mee te draaien. Denk hierbij aan projecten die zich richten op thema’s als digitale groeistrategieën, digital due diligence en de ontwikkeling van klantproposities en bij behorende businessmodellen.

Om het ondernemerschap, de creativiteit, oplossingsgerichtheid en zelfredzaamheid van alle Newcrafters aan te spreken, werkt Newcraft bewust níet met vaststaande processen of structuren. Vergeet daarom de jarenlange strategietrajecten en driehonderd slides tellende powerpoints, want Newcraft werkt met kortere trajecten en uitvoerbaardere plannen geheel in lijn met de snelheid van de digitale branche. De Strategy Lead houdt daarom zelf ook flink wat tempo in de business. Ervaring met digital is voor deze positie overigens geen must, een ontembare interesse in het vakgebied wel.

De energie van de Strategy Lead werkt aanstekelijk, het kost haar/hem daarom ook geen enkele moeite om collega’s te motiveren. En dat komt goed uit, want de Strategy Lead werkt altijd samen met andere teams. Zo wordt het strategieteam vaak aangehaakt bij trajecten van de industrieteams. Om vanuit Newcraft ook de grotere strategietrajecten op te kunnen starten, is het de bedoeling dat het strategieteam ook zelfstandig met de markt in contact is. De Strategy Lead neemt daarom een grote mate van pragmatisme en ondernemerschap met zich mee. Kennis van of een netwerk in de industrieën retail food, non-food en consumer packaged goods is helemaal mooi meegenomen.

 “Bij Newcraft jaag je niet de hoogste functietitel na. Je moet het als Strategy Lead juist leuk vinden om een snoepwinkel vol digitale kennis om je heen te hebben en daarmee de tofste projecten uit te voeren.” – Anna Ketting, Head of Digital Marketing

De Strategy Lead vindt het niet alleen leuk om te bouwen aan klanten, maar ook aan het team. Het huidige strategieteam bestaat momenteel uit vijf Strategy Consultants. Vanuit een authentiek leiderschap geeft de Strategy Lead dit team verder vorm. Dit houdt in dat zij/hij niet alleen het team coacht en vergroot, maar ook zorgt voor een goed werkend pipelinemanagement, een duidelijke plek voor het team binnen de organisatie creëert én de juiste propositie naar de markt ontwikkelt. Dankzij haar/zijn verbindende werkwijze heeft de ideale kandidaat een natuurlijk overwicht.

Tenslotte voelt de ideale kandidaat zich volledig op haar/zijn gemak in een open en transparante cultuur zonder gelaagdheid. Het mooie van Newcraft is dat er veel ruimte is voor nieuwe perspectieven, waardoor de Strategy Lead makkelijk een stempel op het bedrijf kan drukken.

 

Interesse? 

Newcraft werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.