Strategisch Programmamanager

Strategisch Programmamanager

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 2469 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Welkom bij bol.com, met afstand de populairste winkel van Nederland en België. Zo’n 13 miljoen klanten van bol.com ervaren dagelijks het ultieme gemak van snel en soepel online winkelen. De commerciële operatie van zoekt continu naar manieren om de winkel te verbeteren. Aan de Strategisch Programmamanager om de commerciële strategie uit te stippelen waarmee het bedrijf haar ambities voor de toekomst kan waarmaken.

Over bol.com

Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Artikelen – ruim 33 miljoen stuks – zijn op bol.com in een paar klikken besteld en worden niet veel later bezorgd. Van e-books tot tuinsets en van drones tot woonaccessoires: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een retail-techplatform waarop 47.000 externe verkopers hun producten aanbieden.

In 2020 noteerde bol.com een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst 70 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Op piekmomenten zoals Black Friday in 2020 verwerkte de webwinkel maar liefst 700 orders per minuut. Bol.com groeit razendsnel, maar is nog lang niet uitgegroeid. Uitbreiden is het doel, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werken 2400 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Utrecht voortdurend aan het verbeteren van proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van logistiek.

De motor achter de razendsnelle groei is het feit dat bol.com haar klanten door en door kent. Het bedrijf zet alles op alles om iedere bezoeker snel naar het voor hen perfecte artikel te gidsen. Het uiteindelijke doel is om eerder en beter te begrijpen waar klanten precies naar zoeken dan zijzelf. Zo kan bol.com maximaal relevant informeren en een ongeëvenaarde winkelervaring neerzetten.

Vacature: Strategisch Programmamanager

Als drijvende kracht achter de commerciële strategie en organisatieontwikkeling analyseert en monitort de Strategisch Programmamanager de commerciële performance op strategische KPIs. Strategische doelstellingen vertaalt zij/hij helder door naar een solide plan van aanpak, inclusief bijbehorende programmaplannen, milestones en budgetten.

Inhoudelijk diverse projecten
De inhoudelijke diversiteit van de programma’s die de Strategisch Programmamanager leidt, is groot. Projecten zijn commercieel van aard, maar zoomen ook in op de organisatieontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van commerciële groeiplannen en strategieën, nieuwe werkwijzen en processen uitrollen, het verbeteren van de duurzaamheid van bol.com en het optimaliseren van de way of working in teams met meer dan 50 fte – om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Strategisch én uitvoerend
Dankzij goed ontwikkelde consultancy skills en sterke commerciële knowhow weet de Strategisch Programmamanager elk project tot een succesvol einde te brengen. Daarbij gaat haar/zijn rol (veel) verder dan alleen het bepalen van de strategie: de Strategisch Programmamanager is ook verantwoordelijk voor de executie van de projecten. Een hands-on en daadkrachtige aanpak kan derhalve niet ontbreken.

Stakeholdermanagement
De Strategisch Programmamanager spot verbeterkansen en weet die helder door te vertalen naar de operatie. Met dank aan goede, overtuigende communicatieve vaardigheden weet zij/hij gemakkelijk draagvlak te creëren bij collega’s en het MT Commercie. Hen daar waar nodig challengen, hoort er ook bij. Stakeholdermanagement is een cruciaal onderdeel van de rol. Uiteindelijk moeten alle stakeholders – vaak met tegengestelde belangen – aan tevreden zijn én blijven.

De ideale kandidaat is een analytische project- of programmamanager met ervaring in strategietrajecten. Een voormalig consultant zou een goede fit zijn. Zij/hij beschikt in ieder geval over een sterk strategisch en conceptueel vermogen en is een kei in het aanbrengen van processen en structuren. Een ambitieuze, communicatief sterke high potential die zich snel dingen eigen maakt en moeiteloos tussen verschillende projecten en perspectieven schakelt.

Bol.com staat bekend als een dynamisch bedrijf waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Intern doorgroeien naar een managementrol is eerder regel dan uitzondering. De Strategisch Programmamanager rapporteert direct aan Stefan Brzozowski, Market Director. 

Als Strategisch Programmamanager sta je aan het roer van programma’s die forse impact op de organisatie hebben. Jij bepaalt wat belangrijk is, wat er nu moet gebeuren en wat we op de lange baan schuiven. In een bedrijf waarin zoveel gebeurt als bij bol.com en specifiek in deze rol, moet hoofd- van bijzaken kunnen scheiden en prioriteiten stellen je tweede natuur zijn.” – Stefan Brzozowski, Market Director 

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com 
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.