Strategieconsultant

Strategieconsultant

 • Strategy
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 3179 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Strategiemakers werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel

 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring
 • Growth-mindset
 • Agile & Scrum
 • Lean Startup
 • Design Thinking
 • Ervaring met cultuurverandering trajecten
 • Sterk in online faciliteren van processen en groepen mensen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Strategiemakers is niet het gemiddelde strategiebureau. Met zijn unieke Growth by Design-aanpak begeleidt het klanten op duurzame wijze door custom-made transformaties heen. De ervaren Strategieconsultant neemt hierin de lead en speelt ook binnen Strategiemakers zelf een actieve rol.

Over Strategiemakers

Het concept van Strategiemakers dateert uit 2012. In dat jaar komen Strategieconsultants Pascal van de Poll en Ferry van Halem tot de conclusie dat de traditionele consultancy anders, beter en sneller kan. Om bedrijven te helpen transformeren tot duurzame, innovatieve organisaties ontwikkelen ze een unieke formule. Eentje die de analytische blik van Strategieconsultants met de creatieve oplossingsgerichtheid van Designers combineert.

Om tot de gewenste transformatie te komen, deelt Strategiemakers het traject op in vier delen. Ieder project start met de toekomstbepaling van een organisatie. En nee, hier komt geen honderd pagina’s tellend document aan te pas. Strategiemakers betrekt de klant er vanaf moment één bij en bepaalt de strategie in co-creatie met de belangrijkste stakeholders zelf.

Is de strategie bepaald, dan wordt deze toekomstbestendig gemaakt. Hiervoor werkt het bureau met een zelf ontwikkelde, holistische transitie-aanpak. Onder de noemer Growth by Design richt deze totaalaanpak zich op acht focuspunten: strategy, organization, governance, culture, solutions, skills, tools en places. Op basis van de geformuleerde strategie worden deze punten samen met de klant aangepast, getest en waar nodig gewijzigd.

Voordoen, samendoen en zelf doen, dat is waar Strategiemakers in gelooft. Om de strategievernieuwing te versnellen coacht Strategiemakers teams en managers. Hierbij maakt het gebruik van verschillende methodes als Agile, Design Thinking, Lean Startup. Staat dit alles? Dan treedt de vierde en daarmee laatste fase in werking, waarbij de vernieuwing wordt opgeschaald. Denk hierbij aan onder andere: de uitrol plannen, trainingen ontwerpen en playbooks maken.

Het gedachtengoed van Van de Poll en Van Halem spreekt aan. Inmiddels werken er zo’n twintig Strategiemakers bij het bedrijf en heeft het uiteenlopende klanten aan zich weten te binden. Zowel nationaal als internationaal. Zo heeft het bedrijf samen met ABN AMRO een visie op de Europese PSD2-richtlijn ontwikkeld, maar laat het ook de (internationale) teams van L’Oréal efficiënter samenwerken. Het bedrijf wil verder groeien en het liefst samen met een ervaren Strategieconsultant.

Vacature: Strategieconsultant

De Strategieconsultant is een strateeg in hart en nieren, kan op een nieuwe manier denken én vertaalt strategieën eenvoudig naar de werkvloer. Dankzij een stevige achtergrond op het gebied van strategie en consultancy is deze persoon analytisch supersterk. Binnen no time bouwt hij/zij solide langetermijnrelaties op en neemt in projecten de lead. Vanwege diepgaande ervaring met transitie- en transformatiestrajecten vormt hij/zij bovendien een baken van kennis voor collega-Strategiemakers.

Strategiemakers ontwikkelt geen statische plannen voor tien jaar. Daarentegen creëert het bureau voor iedere klant een dynamische op-maat-gemaakte strategie. En past deze vervolgens aan op basis van resultaten. De ideale kandidaat is dus geen zekerheidszoeker die gestructureerde paden opzoekt, maar juist experimenteel van aard en kan zich makkelijk aan nieuwe situaties aanpassen. De ondernemende en growth-mindset van deze zelfstarter zijn daarom onmisbare competenties.

Deze competenties komen overigens ook binnen Strategiemakers zelf goed van pas. De Strategieconsultant bouwt zelf actief mee aan de groei van Strategiemakers. Het bedrijf heeft een extreem platte organisatiestructuur gesteund op het Holacracy-systeem. Dit bestuursmodel focust zich op zelfsturende, wendbare en actiegerichte organisaties.

De Strategieconsultant werkt overigens vanuit een ander geesteskind van Van de Poll en Van Halem: de Strategiefabriek in Utrecht en Amsterdam. Naast kantoor is dit ook een locatie waar teams van buitenaf kunnen werken, brainstormen en creëren.

Interesse? 

Strategiemakers werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.