Strategiemakers

Strategiemakers

Het concept van Strategiemakers dateert uit 2012. In dat jaar komen Strategieconsultants Pascal van de Poll en Ferry van Halem tot de conclusie dat de traditionele consultancy anders, beter en sneller kan. Om bedrijven te helpen transformeren tot duurzame, innovatieve organisaties ontwikkelen ze een unieke formule. Eentje die de analytische blik van Strategieconsultants met de creatieve oplossingsgerichtheid van Designers combineert.

Om tot de gewenste transformatie te komen, deelt Strategiemakers het traject op in vier delen. Ieder project start met de toekomstbepaling van een organisatie. En nee, hier komt geen honderdpagina’s tellende document aan te pas. Strategiemakers betrekt de klant er vanaf moment één bij en bepaalt de strategie in co-creatie met de belangrijkste stakeholders zelf.

Is de strategie bepaald, dan wordt deze toekomstbestendig gemaakt. Hiervoor werkt het bureau met een zelf ontwikkelde, holistische transitie-aanpak. Onder de noemer Growth by Design richt deze totaalaanpak zich op acht focuspunten: strategy, organisation, governance, culture, solutions, skills, tools en places. Op basis van de geformuleerde strategie worden deze punten samen met de klant aangepast, getest en waar nodig gewijzigd.

Voordoen, samendoen en zelf doen, dat is waar Strategiemakers in gelooft. Om de strategievernieuwing te versnellen coacht Strategiemakers teams en managers. Hierbij maakt het gebruik van verschillende methodes als Agile, Design Thinking, Lean Startup. Staat dit alles? Dan treedt de vierde en daarmee laatste fase in werking, waarbij de vernieuwing wordt opgeschaald. Denk hierbij aan onder andere: de uitrol plannen, trainingen ontwerpen en playbooks maken.

Het gedachtengoed van Van de Poll en Van Halem spreekt aan. Inmiddels werken er zo’n twintig Strategiemakers bij het bedrijf en heeft het uiteenlopende klanten aan zich weten te binden. Zowel nationaal als internationaal. Zo heeft het bedrijf samen met ABN AMRO een visie op de Europese PSD2-richtlijn ontwikkelt, maar laat het ook de (internationale) teams van L’Oréal efficiënter samenwerken. Het bedrijf wil verder groeien en het liefst samen met een ervaren Strategieconsultant.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.