Strategic Sourcer

Strategic Sourcer

 • Strategy
 • Consumer
 • Veghel
 • 485 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Jumbo Supermarkten staat geen moment stil. Online is sinds de lancering een succes, er is een landelijk netwerk aan pick-up points uitgerold en Jumbo loopt voorop in de trend van kanaal-blurring (de overnames van La Place en AC Restaurants). Ook worden elke maand nieuwe winkels geopend en komen er steeds nieuwe winkelconcepten zoals Jumbo City bij. Ondanks alle ontwikkelingen is er één constante factor: de cultuur. Krachtig samengevat in drie woorden: Samen, Ondernemen, Winnen.

Commercie binnen Jumbo

Jumbo staat bekend om het allerbeste assortiment. Om dat assortiment goed te kunnen managen en blijven verbeteren, is er één centrale Commercie-afdeling (130 fte) ingericht op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Deze afdeling wordt aangestuurd door Ed van de Weerd (Commercieel Directeur). De aanpak wordt gekenmerkt door klantfocus en omnichannel retailing.

“Bij Jumbo willen we verwachtingen overtreffen. Iedere dag, overal, voor elke klant. Daarom bieden wij een formule die verder gaat. Een winkel die álles voor elkaar heeft. De allerbeste service, het grootste en allerbeste assortiment en de allerlaagste prijs. Op alle vlakken willen wij onze klant het beste bieden. Gegarandeerd en zonder ook maar één compromis te hoeven doen. Zo maken wij van Jumbo klanten echte Jumbo fans.”

Sourcing

Sourcing is onderdeel van de afdeling Commercie en verantwoordelijk voor de sourcing van zowel A-merken, Jumbo-merkartikelen als vers-artikelen. De Sourcers werken nauw samen met de Assortimentsmanagers. Waar de Assortimentsmanagers zich focussen op trends in consumentwensen, verkoopdata en het concurrentieveld, denkt Sourcing vanuit de toevoerketens. Het team kiest waar producten worden ingekocht, en houdt daarbij rekening met prijs, kwaliteit, levertijden, combinaties met andere producten en flexibiliteit van de leverancier. Alles hierbij is gericht op lange-termijn-verbeteringen, door met leveranciers mee te denken en samen nieuwe werkwijzen te ontwikkelen. Naast Assortimentsmanagement werkt Sourcing samen met Supply Chain en Kwaliteit om voor Jumbo en haar klanten een optimaal resultaat te bereiken.

Sourcing focust zich voortdurend op het onderhouden en de gerichte uitbreiding van de sourcing base. Dit gaat niet op jaarbasis, maar volgens een strategisch meerjarenplan voor een categorie. Met de beste onderhandelingsstrategie, gebaseerd op feiten en data vanuit de markt, maken Sourcers afspraken met leveranciers over onder andere prijs, condities, kwaliteit, levering en samenwerking.

A-merken

Specifiek voor de inkoop van A-merken is dat deze samenwerking grotendeels is gebaseerd op jaarcontracten. Binnen de jaarcontracten speelt data een grote rol om groei te realiseren. Bij deze – vaak internationaal opererende – leveranciers ligt de focus sterk op marketing en promoties. Deze promoties zijn cruciaal om binnen Jumbo onderscheidend te zijn. Aan de Sourcers de belangrijke taak om vanuit de data zo scherp mogelijk in te kopen om groei en winstgevendheid van de categorie te verbeteren. En om de ‘Elke Dag de Laagste Prijs’ (EDLP) belofte waar te maken.

“Onze Sourcers zijn alert, kijken ver vooruit en beschikken over sterke onderhandelingskills. Zo zijn ze in staat om scherp in te kopen, waardoor we bij Jumbo onze laagste-prijs-garantie altijd kunnen waarmaken.” – Wibo van Wijk, Hoofd Sourcing

Vacature: Strategic Sourcer

De Strategic Sourcer houdt zich bezig met het optimaliseren van de Sourcing van A-merkproducten in de impulscategorie. De Strategic Sourcer rapporteert aan de Inkoopmanager A-merk, die vervolgens rapporteert aan Wibo van Wijk, Hoofd Sourcing. Om ook in de toekomst scherp te kunnen inkopen, stelt de Strategic Sourcer samen met collega’s strategische Sourcingplannen op. Daarbij houdt hij/zij rekening met markttrends en ontwikkelingen aan zowel vraag- als aanbodzijde. Jumbo verwacht dan ook van de Sourcers dat ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied blijven.

De Strategic Sourcer maakt de keuze voor de beste leverancier – op basis van prijs, maar ook van prestatie. Mede daarom is hij/zij ook verantwoordelijk voor de onderhandelingen en het optimaliseren van de samenwerking met de leveranciers. Dat vraagt om een professionele instelling, oog voor marges en mogelijkheden, en goede communicatieve vaardigheden. Deze laatste eigenschap komt ook goed van pas bij een ander aspect van de rol: het schakelen tussen Assortimentsmanagers en de supply chain. Op dit gebied vervult de Strategic Sourcer een spilfunctie.

Profiel

Persoonlijkheid

 • Ondernemende zelfstarter
 • Verbinder en influencer
 • Resultaatgericht
 • Creatief
 • Lef
 • Analytisch

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar ervaring, toe aan een volgende stap
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Retail of Consumer Goods
 • Inkoop, Sales en/of Category Management
 • Omnichannel expertise

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Marlies Hoogvliet, Manager bij Top of Minds, via marlieshoogvliet@topofminds.com.

Contact

Strategic Sourcer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.