Strategic Key Account Manager 

Strategic Key Account Manager 

  • E-commerce
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1173 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com groeit ongekend hard. Dat geldt ook voor het cluster Elektronica, Speelgoed & Entertainment. In dit zeer competitieve segment is bol.com marktleider, en de ambitie is om dat te blijven. De Strategic Key Account Manager jaagt de groei van het cluster verder aan.  

Over bol.com

Een cadeau vergeten te kopen voor een kinderfeestje morgen? Begeeft de oplader van de laptop het? Geen paniek – voor veel van de ruim 33 artikelen op bol.com geldt: vandaag besteld, morgen in huis. Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is laagdrempeliger en eenvoudiger dan ooit.

Maar bol.com is meer dan alleen de populairste webwinkel van Nederland en België: het is ook een retail-techplatform waarop 47 duizend externe verkopers hun producten aanbieden. In 2020 noteerde bol.com een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst zeventig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Op piekmomenten zoals de laatste editie van Black Friday verwerkte de webwinkel zevenhonderd orders per minuut.

Cluster Elektronica, Speelgoed & Entertainment
Het cluster Elektronica, Speelgoed & Entertainment groeide de afgelopen jaren in razend tempo. De enige manier om groot te blijven, is door nog groter te worden. Want in dit innovatieve, competitieve en marge-georiënteerde segment overleven uiteindelijk alleen de marktleiders. Een voorwaarde voor duurzaam marktleiderschap is nieuwe partners onboarden, bestaande partners helpen hun performance te verbeteren en win-winrelaties opbouwen met strategische stakeholders. Daarom trekt bol.com een Strategic Key Account Manager Elektronica aan voor dit cluster.

Vacature: Strategic Key Account Manager Elektronica

De Strategic Key Account Manager Elektronica helpt bol.com’s belangrijkste partners om nóg succesvoller op het platform te ondernemen. Daar profiteren niet alleen de partners, maar ook de klanten van bol.com optimaal van. Immers: hoe relevanter het aanbod en hoe beter de dienstverlening, hoe beter de klantreis.

Uitbouwen van bestaande relaties en new business development
De Strategic Key Account Manager richt zich op het uitbouwen en intensiveren van bestaande relaties. Door goed te luisteren en door te vragen, stelt de Strategic Key Account Manager vast hoe wederzijdse verwachtingen continu waargemaakt kunnen worden, en hoe partners hun omzet, marge en NPS kunnen vergroten. Ook het ontwikkelen van nieuwe partnerships staat in de rol centraal. De Strategic Key Account Manager verkent de markt, signaleert kansen en zorgt ervoor dat deze verzilverd worden.

Die initiatiefrijke, hands-on houding is kenmerkend voor de Strategic Key Account Manager: ziet zij/hij kansen om partners beter van dienst te zijn of om interne processen of werkwijze te optimaliseren? Dan kaart zij/hij dat aan en komt met een concrete suggestie ter verbetering. Door dit overtuigend te presenteren, creëert de Strategic Key Account Manager draagvlak voor ideeën die zij/hij vervolgens zelf implementeert.

Consultative selling
Een commerciële mindset en strategische blik komen samen in de consultative selling-benadering die de Strategic Key Account Manager hanteert. Dat maakt haar/hem een kundige en efficiënte C-level sparringpartner. Complexe vraagstukken versimpelen en datagedreven inzichten vertalen naar concrete learnings en projectplannen, daar blinkt de Strategic Key Account Manager in uit.

Als onderdeel van het Elektronica, Speelgoed & Entertainment-clusterteam (15 fte) rapporteert de Strategic Key Account Manager direct aan de Manager Network Development. De rol komt met veel zichtbaarheid, waardoor het een logische opstap naar een managementpositie binnen bol.com is.

De Strategic Key Account Manager Elektronica is zowel strategisch als commercieel ijzersterk. Stevig kunnen onderhandelen is een must, net als een datagedreven mindset. Collega’s noemen dit een van de meest rewarding rollen binnen de organisatie: je helpt key partners immers om steeds succesvoller op ons platform te ondernemen.” – Lucia Paparo, Manager Partner Network Development Electronics, Toys & Entertainment

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Strategic Key Account Manager  Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.