Senior Promo/Retail Excellence Analyst

Senior Promo/Retail Excellence Analyst

  • Analytics
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1562 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is niet meer weg te denken uit het leven van de gemiddelde Nederlander. De Excellence-teams verbeteren de organisatie met slimme data-inzichten en algoritmes. Het werk in deze teams biedt veel vrijheid om te leren en uitdagende projecten uit te voeren. Bol.com zoekt Excellence Analysts in de domeinen Promo en Retail. Een rol voor een commerciële data-liefhebber met technische kennis en overtuigingskracht.  

Over Bol.com

Bol.com is hét online retail-techplatform van Nederland en België. Een platform waar 12.5 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 53.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. Vorig jaar noteerde het bedrijf een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst 70% ten opzichte van 2019.

Excellence-teams binnen bol.com zoeken naar slimme inzichten uit data om de strategie en operatie in verschillende domeinen te verbeteren. Een Excellence Analyst beschikt over zowel hard skills als soft skills. Zij/hij spendeert haar/zijn dagen namelijk met data-crunchen, maar weet ook de neuzen van stakeholders dezelfde kant op te krijgen. Op dit moment zoekt bol.com naar Excellence Analysts voor de domeinen Promo en Retail. Er is ruimte voor de Excellence Analysts om een meer technisch of meer commercieel gericht pad in te slaan.

Vacature: Senior Promo/Retail Excellence Analyst

De Senior Promo Excellence Analyst helpt een specifiek cluster invulling te geven aan hun promotiestrategie op basis van commerciële data van campagnes en promoties. Zij/hij signaleert verbeterkansen in bijvoorbeeld het bepalen van de beste promotiemomenten, -methodes en -artikelen. De Senior Promo Excellence Analyst neemt hierbij ook de leiding over een specifiek project. Hierin is veel vrijheid om een eigen pad uit te stippelen. Zij/hij drijft bijvoorbeeld een onderzoek naar het beste competentieprofiel voor een promotiespecialist of onderzoekt het effect van promotie in een specifiek deel van het assortiment. De Senior Promo Excellence Analyst neemt waar nodig ook junior teamleden onder de vleugel, zowel op het gebied van de inhoud als proces.

“De impact van het Promo Excellence-team is groot, aangezien promotie en campagnes veel baat hebben bij diepe data-inzichten. Er is veel vrijheid om eigen projecten op te pakken. ” – Peter van Voskuilen, Promo Excellence Analyst

De Senior Retail Excellence Analyst verwerft inzichten uit data om de prijs- en assortimentsstrategie te optimaliseren. Het doel is om het assortiment steeds beter te prijzen met machine learning en algoritmes. De Senior Retail Excellence Analyst maakt business cases voor verbeterkansen die een schaalbare meerwaarde hebben en legt deze voor aan inkoop- en supply-chain-teams. De Senior Retail Excellence Analyst staat stevig in haar/zijn schoenen en weet ook zeer ervaren inkopers, supply-chain-managers en andere collega’s mee te krijgen in inzichten en voorstellen. De data-analyse in dit veld is technisch en uitdagend; het team werkt met bijvoorbeeld SQL en Big Query.

“Deze rol in het Retail-domein biedt een kans om met de voeten in de modder een inkijk te krijgen in retail-pricing.” – Roeland de Bruin,  Team Lead Retail Excellence

Vanuit beide domeinen stimuleren de Excellence Analysts datagedreven werken in de bredere commerciële organisatie door aantrekkelijke dashboards te maken die andere teams inspireren en inzicht geven. Beide rollen werken nauw samen met (senior) stakeholders in bijvoorbeeld operationele teams maar ook met andere Excellence-teams.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.