Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Senior Product Owner of Operational Excellence

Senior Product Owner of Operational Excellence

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2234 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Albert Heijn wil – via flinke investeringen in data, tech en digital – het leidende food- en techbedrijf worden. De Senior Product Owner of Operational Excellence speelt een belangrijke rol in die transformatie. Zij/hij leidt scrumteams die geavanceerde dataproducten ontwikkelen om de winkelervaring van miljoenen klanten te verbeteren.

Over Albert Heijn

Met meer dan 1000 winkels in Nederland en België is Albert Heijn een vertrouwde aanblik in het straatbeeld. De grootste foodretailer van Nederland is er altijd en overal: om de hoek, onderweg en online. De ruim vijf miljoen vaste klanten vinden in de supermarkten en op ah.nl inspirerende producten van hoge kwaliteit waarmee ze hun leven lekkerder, gezonder en leuker maken.

De volgende stap in de ontwikkeling van Albert Heijn is digitaal gemak voor iedereen. De supermarktketen lanceerde bijvoorbeeld al de Albert Heijn-app, mobiel zelfscannen en digitale koopzegels. De overkoepelende doelstelling van het bedrijf is om de komende jaren uit te groeien tot de leidende omnichannel food- en techspeler. 

Om die ambitie waar te maken, investeert Albert Heijn fors in data, tech en digital. Het team Strategy & Analytics speelt daar een belangrijke rol in. Daar wordt de strategie van Albert Heijn, op basis van data, vormgegeven en ontwikkelt men – met de modernste technieken – nieuwe manieren om boodschappen doen nog persoonlijker, voordeliger en gemakkelijker te maken. Zo zet Albert Heijn digitale oplossingen in de markt waar haar miljoenen klanten dagelijks van kunnen profiteren. 

Vacature: Senior Product Owner of Operational Excellence

De Senior Product Owner geeft – met haar/zijn collega’s in het team Strategy & Analytics – vorm aan de ontwikkeling van Albert Heijn als leidend omnichannel food- en techbedrijf. Daarin krijgt men alle ruimte om te experimenteren, innovatief te zijn en grenzen te verleggen. De Senior Product Owner legt de verbinding tussen datascienceproducten en de wensen en eisen vanuit de business. Zij/hij richt zich op Operations (Store Operations, Supply Chain en E-commerce Operations van Albert Heijn) en werkt samen met twee andere Product Owners binnen Operations en vier andere Product Owners die gefocust zijn op Online en Commerce. Als team richten zij zich onder andere op het digitaliseren van de winkels, personaliseren van aanbiedingen, versterken van de assortimentsstrategie en verbeteren van de operatie van E-commerce en Supply Chain. 

Voor ieder project werkt de Senior Product Owner met een uniek samengesteld scrumteam van Data Scientists, Machine Learning Engineers en Data Analysts. Vanuit strategie, klantperspectief en techniek legt zij/hij een sterke visie neer op de te ontwikkelen algoritmes en bepaalt de roadmaps voor de teams. De Senior Product Owner hoeft geen jarenlange ervaring te hebben met het bouwen van producten, maar heeft wel genoeg expertise om de teams aan te sturen en inhoudelijk te ondersteunen. Ook ontwikkelt en coacht zij/hij de teamleden en de andere Product Owners om zo de hele organisatie naar een hoger niveau te brengen.

Wat ons bindt, is de drive naar verbetering. Dat zoek ik ook in de Senior Product Owner. Iemand die de lat hoog legt, actief met nieuwe ideeën komt en niet bang is diep de materie in te duiken als dat nodig is.” – Noortje van Genugten, Director Analytics Operations

Stakeholdermanagement is een van de belangrijkste vaardigheden van de Senior Product Owner. Zij/hij is voortdurend in gesprek met de scrumteams, IT en de business, waaronder Store Operations, E-commerce Operations en Supply Chain. Samen met hen bedenkt de Senior Product Owner slimme, nieuwe oplossingen, prioriteert de backlog en borgt de implementatie van de complexe datasciencemodellen.

De onderwerpen waar de Senior Product Owner aan kan gaan werken, concentreren zich rond Operations. Van demand-forecasting en het bepalen van de ideale routes voor bezorgbusjes, tot het efficiënt inrichten van distributiecentra. Een van de speerpunten van Albert Heijn is het verminderen van voedselverspilling. Ook daar kan de Senior Product Owner een rol in spelen, bijvoorbeeld door de optimale balans te vinden tussen de beschikbaarheid van verse producten (onder andere broodjes in de bakkerij) en wat er aan het eind van de dag weggegooid moet worden. 

Een van de grootste uitdagingen in de rol is de snelheid van de operatie van Albert Heijn. Nieuwe vraagstukken snel kunnen doorgronden en plannen zonder aarzeling omzetten in acties zijn daarom onmisbare skills voor de Senior Product Owner. Als zij/hij dat weet te combineren met sterke communicatieve en verbindende vaardigheden, biedt deze functie de kans om maximale impact te hebben op de winkelervaring van miljoenen klanten.

 

Interesse? 

Albert Heijn werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim
via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.