Senior Marketing & Communicatie Lead

Senior Marketing & Communicatie Lead

 • Marketing
 • Consumer
 • Randstad
 • Gepubliceerd op: 15 maart 2024
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1307 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 8 jaar ervaring
 • Met marketing
 • En communicatie
 • Strategisch
 • Tactisch
 • Operationeel
 • Leiden van een klein team

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De meest innovatieve woningfabriek van Europa, met minimale stikstofuitstoot en goed voor vierduizend nieuwe woningen per jaar. Toekomstmuziek? Nee – Fijn Wonen. Het bedrijf ontketent een ware bouwrevolutie, met een focus op kwalitatief hoogwaardige, gevarieerde, betaalbare en duurzame woningen. De Senior Marketing & Communicatie Lead krijgt een brede verantwoordelijkheid over interne en externe marketing en communicatie.

Over Fijn Wonen

De missie van Fijn Wonen is om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland een plek heeft om zich thuis te voelen. Een betaalbare, prettige en toekomstbestendige woning, die er ook nog eens mooi uitziet, en liefst een beetje uniek. Nogal een opgave in tijden van woningschaarste, krapte op de arbeidsmarkt en een stikstofcrisis – maar juist daarom doet Fijn Wonen het zo goed. Het bedrijf kent namelijk een revolutionaire werkwijze, zonder afhankelijkheid van schaarse arbeid en met een dusdanig lage stikstofuitstoot en zodanig gestroomlijnde certificeringsprocessen dat ook vergunningen geen probleem zijn. Dat mag met recht een bouwrevolutie heten.

Met slechts vijftig fabrieksmedewerkers en zeventig robots levert Fijn Wonen vierduizend nieuwe woningen per jaar op. In de traditionele bouw zouden daar 1.350 paar handen voor nodig zijn. En zijn die vierduizend woningen dan allemaal hetzelfde? Nee hoor. Fijn Wonen werkt samen met architecten aan modulaire, esthetische ontwerpen. Zo zijn er miljoenen variaties mogelijk in bouwstijlen, kleuren en materialen.

Fijn Wonen is in 2014 opgezet als dochteronderneming van bouwbedrijf Van Wijnen, met HAL Investments als externe aandeelhouder. Van Wijnen begon in 1907 als timmerbedrijf en is door heel Nederland actief in het ontwikkelen, bouwen, renoveren, transformeren en beheren van vastgoed. Fijn Wonen laat de start-upfase nu achter zich en opereert volledig zelfstandig, waarbij ondernemerschap en lef voorop staan.

Vacature: Senior Marketing & Communicatie Lead

De Senior Marketing & Communicatie Lead heeft een sleutelfunctie in het realiseren van de beoogde groei van Fijn Wonen. Want met alleen uitstekende productieprocessen is het bedrijf er natuurlijk nog niet: klanten en partners moeten ook op de hoogte zijn en in staat worden gesteld zich aan te sluiten. Fijn Wonen werkt bijvoorbeeld nauw samen met corporaties, ontwikkelaars, beleggers en gemeenten. Maar ook toekomstige bewoners, of het nu huurders of kopers betreft, moeten worden meegenomen in het verhaal van Fijn Wonen. Dit gaat de Senior Marketing & Communicatie Lead bewerkstelligen.

Zij/hij doet dit samen met het compacte marketingteam. Daarin pakt de Senior Marketing & Communicatie Lead zelf ook taken op en stuurt zij/hij de operationele zaken aan. Maar ook op strategisch niveau is zij/hij van groot belang. Zo bouwt de Senior Marketing & Communicatie Lead op termijn het team verder uit, is zij/hij eindverantwoordelijk voor de marketingkalender en denkt zij/hij verschillende campagnes uit. Hierbij worden meerdere kanalen ingezet, zowel offline als online, en wordt waar mogelijk handig ingehaakt op actuele ontwikkelingen in de markt of bij het bedrijf zelf. Ook de meer projectmatige of incidentele communicatie, bijvoorbeeld als het gaat om de oplevering van specifieke projecten of om het coördineren van crisiscommunicatie, valt onder de Senior Marketing & Communicatie Lead. Tot slot is zij/hij ook verantwoordelijk voor de interne communicatie.

“De Senior Marketing & Communicatie Lead is verantwoordelijk voor een strakke marketing- en communicatiestrategie en uitstekende implementatie. Zo worden de doelgroepen, stakeholders en het grote publiek meegenomen in de marktkanteling van traditionele naar conceptuele woningbouw.” – Arjan Baars, Directeur Marketing en Customer Service Fijn Wonen

De Senior Marketing & Communicatie Lead rapporteert aan de Senior Marketing Manager, die in het MT zit. De juiste kandidaat heeft ruime inhoudelijke ervaring in marketing en communicatie. In welke industrie dat is, maakt minder uit: vooral van belang is dat de kandidaat zich de cultuur, werkwijze en het product van Fijn Wonen snel eigen maakt. Zij/hij legt makkelijk contact met andere afdelingen in de organisatie, want alleen op die manier kan de Senior Marketing & Communicatie Lead het verhaal van Fijn Wonen in de vingers krijgen en vervolgens verspreiden in de markt. De Senior Marketing & Communicatie Lead krijgt in deze rol niet alleen de gelegenheid een revolutionaire start-up te helpen groeien naar een scale-upfase, maar draagt ook bij aan een van de grootste maatschappelijke vraagstukken van dit moment.

Interesse?

Fijn Wonen werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Marketing & Communicatie Lead

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.