(Senior) Manager

(Senior) Manager

 • Consulting
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 02 augustus 2023
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2377 views

Kandidaatprofiel*

 • Masterdiploma
 • 4+ jaar ervaring in management consulting
 • Ervaring in het leiden van een team
 • Vloeiend Nederlands en Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De internationale consultancyfirm Valcon biedt end-to-end advies en implementatie-oplossingen op het gebied van strategie, technologie, data en advanced analytics. De (Senior) Manager werkt aan complexe strategie- en transformatietrajecten, en bouwt tegelijkertijd de adviestak verder uit. Een mooie kans voor een ondernemende consultant om Valcon nog steviger op de kaart te zetten.

Over Valcon

Valcon is een consultancybedrijf dat opereert op het snijvlak van strategie, technologie, data en advanced analytics. Het bedrijf biedt end-to-end oplossingen aan die naadloos aansluiten op de behoefte van de klant. Dat maakt dat er een oplossing wordt geïmplementeerd die rijmt met de strategische visie en aansluit op de werkvloer.

Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden en Duitsland en telt circa tweeduizend medewerkers, waarvan zeshonderd werkzaam in Nederland. Valcon werkt voor klanten in bijna alle sectoren, waaronder bol.com, Schiphol, Heineken, NS en Alliander. Valcon helpt hen bijvoorbeeld een nieuwe strategie te implementeren, kosten te verlagen door bestaande processen opnieuw in te richten, of door middel van slimme technologie een operationeel probleem op te lossen.

Het Strategie- en Transformatieteam van Valcon telt zo’n 25 consultants die werken aan strategische verandertrajecten. De trajecten hebben doorgaans impact op meerdere afdelingen en functies, en raken vaak de volledige procesorganisatie en IT. In die grote scope schuilt ook vaak de complexiteit van de projecten. Bij elk vraagstuk vertrouwen de consultants op een uiterst zorgvuldige analyse van de data, meten is immers weten. Ook zetten zij vol in op een uitstekende klantrelatie. Daarom verdiepen zij zich in de organisatie van de klant en bouwen zij relaties met medewerkers op elk niveau.

Vacature: (Senior) Manager

Als onderdeel van het Strategie- en Transformatieteam werkt de (Senior) Manager aan complexe puzzels en problemen. Klanten vragen Valcon steeds vaker om verandertrajecten te begeleiden, variërend van het uitvoeren van strategische analyses en het ontwerpen van een roadmap, tot het volledig opzetten van een strategisch veranderprogramma.

Zo werkt het team van Valcon bij de Rabobank aan de herinrichting van de hypotheekorganisatie. In dit traject is Valcon verantwoordelijk voor het definiëren van het target operating model en voor de implementatie van veranderingen – onder meer op het gebied van processen, IT-systemen en de customer journey – in de organisatie. Bij netbeheerder TenneT brengt het team van Valcon structuur aan in de scheiding tussen de HR-organisatie van de Nederlandse en de Duitse business units. Dit zijn slechts twee voorbeelden van mogelijke projecten waar de (Senior) Manager zich over buigt. De (Senior) Manager onderscheidt zich door een gestructureerde manier van werken en haar/zijn uitstekende stakeholdermanagementskills, en begeleidt het MT kundig in het maken van de juiste keuzes.

Voor de (Senior) Manager is er ruimte om door te groeien naar de positie van Associate Partner. Het is daarom noodzakelijk dat zij/hij goed een team kan leiden. Een ondernemende houding is eveneens essentieel. Die houding vertaalt zich naar het proactief doen van projectvoorstellen, het bouwen van klantrelaties en betrokkenheid bij de ambitie om het aantal consultants komend jaar te verdubbelen. Een belangrijk aspect van een senior positie bij Valcon is dat er geen harde commerciële targets zijn, maar dat de hechte samenwerking in de organisatie voorop staat. Daarnaast is het aantrekkelijk dat inhoudelijke vraagstukken en betrokkenheid bij project delivery tot op het hogere niveau doorzetten.

“Als (Senior) Manager bij Valcon ben je niet alleen inhoudelijk betrokken bij projecten, maar speel je ook een belangrijke rol in het uitbreiden van het team en het uitzetten van de koers.” – Pim Veldhoven, Associate Partner.

Wereldwijd gezien werkt Valcon in allerlei sectoren, en de (Senior) Manager denkt en werkt mee aan de groei van het bedrijf en het verder versterken van haar positie in de markt. De rol is een mooie kans voor een ondernemende (Senior) Manager om binnen een internationaal bedrijf in een leidende rol te werken aan het vormgeven van de organisatie en het bedenken én uitvoeren van complexe strategie- en transformatietrajecten.

Interesse?

Valcon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherinevisch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

(Senior) Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.