Senior Inkoper Not for Resale

Senior Inkoper Not for Resale

 • Finance
 • Consumer
 • Veghel
 • 895 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Inkopers maken het verschil bij Jumbo. In plaats van ondersteunend aan de business is de afdeling een strategisch sparringpartner voor alle commerciële teams. Professionals op de afdeling Inkoop hebben alle vrijheid zelf processen te verbeteren, onder andere Category Management en Supply Chain te adviseren en afspraken met leveranciers uit te onderhandelen.

Jumbo Supermarkten

Jumbo timmert hard aan de weg – de recente overnames van C1000, Super de Boer en La Place zijn de voornaamste blikvangers. De acquisities en organische groei brengen ook uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld de integratie van alle nieuwe afdelingen, procedures en systemen en het efficiënt inrichten van nieuwe processen. Alleen wanneer dit succesvol gebeurt ontstaat een solide basis voor verdere groei. Daarom heeft Jumbo op alle afdelingen binnen de organisatie behoefte aan ondernemende medewerkers die verbeteringen zien en doorvoeren. De afdeling Inkoop Not-For-Resale (NFR) vormt daarop geen uitzondering. Deze afdeling bestaat uit een team van onder andere vier Inkopers die aangestuurd worden door de Manager NFR, Jildert Huizinga.

Over de vacature: Senior Inkoper

Binnen de afdeling Inkoop NFR is ruimte voor een Senior Inkoper. Hij/zij komt te werken binnen een team van vier (senior) Inkopers die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van onder andere IT, utilities, logistiek, marketing, shopfitting, kassasystemen en verpakkingen. De Senior Inkoper NFR is een senior professional en levert namens de hele afdeling een bijdrage aan de NFR-strategie en ontwikkelt manieren, processen en tools om de NFR-inkoop verder te verbeteren.

Datagedreven organisatie

Cijfers zijn bepalend voor alle inkoopbeslissingen Om nog meer datagedreven te opereren, is recent SAP Ariba geïmplementeerd. Om deze reden wil Jumbo uitsluitend analytisch sterke Inkopers aannemen. Professionals die cijfers vertalen naar commerciële waarde. De Senior Inkoper is óók zo’n analytisch strateeg die in staat is de aanwezige data slim te structureren, daardoor vragen beter te beantwoorden, proactief in te spelen op trends en scherp inkopen.

Een voorbeeld: een voordeligere verpakking hoeft niet per se de beste keuze te zijn. Duurzaamheid, gebruiksgemak en consumentenvoorkeur spelen ook een rol. Welke leverancier is het meest geschikt om te voldoen aan de wensen en eisen? Over dergelijke vraagstukken spart de Senior Inkoper met Category Managers, Supply Chain Managers en de Commercial Controller Inkoop NFR. Marktkennis is daarin essentieel. Jumbo verwacht dat de Senior Inkoper op de hoogte is van relevante ontwikkelingen op het gebied van specifieke marktinformatie, inkoopprijsontwikkelingen, product- en dienstenaanbod van leveranciers en trends.

“We hebben behoefte aan een Inkoper die over muren heen durft te kijken en ons team helpt om processen efficiënter te maken en op onverwachte manieren inkoopvoordelen te realiseren.” – Jildert Huizinga, Manager Inkoop NFR bij Jumbo.

Relatiemanager

Jumbo heeft de shift gemaakt van traditionele, naar strategische inkoop. Dat betekent dat Inkopers fungeren als relatiemanagers. Ze onderhouden proactief contact met de business en leveranciers en zijn betrokken bij de onderhandelingen over dienst-, product-, logistieke, financiële en commerciële voorwaarden op basis van gevraagde specificaties, hoeveelheden en planning. Jumbo stimuleert het om met een frisse blik te kijken naar mogelijke procesverbeteringen en inkoopvoordelen. Ondernemende Inkopers krijgen alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen en op basis daarvan werkprocessen te innoveren.

“Goede Inkopers hebben spelinzicht. Niet alleen voor de onderhandelingen met leveranciers, maar ook voor overleg intern. Karakter en vaardigheden zijn minstens zo belangrijk als kennis.” – Jildert Huizinga, Manager Inkoop NFR bij Jumbo.

Kandidaatsprofiel

Jumbo is gebrand op het aannemen van slimme en analytische professionals. Idealiter heeft de Senior Inkoper relevante werkervaring binnen retail of consultancy. Deze persoon is:

 • Ondernemend
 • Strategisch en analytisch
 • Doortastend
 • Een verbinder

Ervaring

 • Minimaal 4 jaar relevante ervaring in een dynamische organisatie
 • Of Consultancy-achtergrond
 • Kennis van datagedreven inkoopprocessen
 • Stakeholdermanagement
 • Duits spreken is een pre

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.