Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Senior Externe Communicatie Adviseur

Senior Externe Communicatie Adviseur

  • Marketing
  • Energy
  • s-Hertogenbosch
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1176 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is marktleider in Nederland en een belangrijke aanjager van duurzaamheid. De Senior Externe Communicatie Adviseur draagt er met inspirerende communicatie aan bij dat alle Nederlanders meegaan in de energietransitie. Zij/hij zorgt voor een herkenbare en onderscheidende positionering en bouwt een sterk netwerk in media, opiniemakers en politiek.

Over Essent

Als marktleider in de Nederlandse energiemarkt helpt Essent haar ruim 2,5 miljoen klanten – huishoudens en bedrijven – de volgende stap te zetten in de energietransitie. De wereld van energie verandert. Dat is niet langer iets van morgen, maar van vandaag. Het bedrijf wil daarin vooroplopen en biedt haar klanten daarom slimme, simpele en betaalbare duurzaamheidsoplossingen, zoals lokaal opgewekte energie, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Zo zorgt Essent dat iedereen een steentje bij kan dragen en profiteert van de voordelen.

Sinds 2020 is Essent – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – onderdeel van het Duitse E.ON. Dit moederbedrijf heeft meer dan vijftig miljoen klanten en is een van de grootste energiebedrijven van Europa. De afgelopen jaren heeft Essent verschillende overnames gedaan, met name om installatiebedrijven inhouse te brengen. Het bedrijf is daardoor leidend op het gebied van gebouwisolatie, zonnepanelen en warmtepompen, en een belangrijke aanjager van duurzaamheid in Nederland.

Vacature: Senior Externe Communicatie Adviseur

De missie van de Senior Externe Communicatie Adviseur is om alle Nederlanders in beweging te krijgen voor de energietransitie. Zij/hij kan daarbij voortbouwen op een sterke merkpositionering en Essents betaalbare, eenvoudige en duurzame proposities.

De Senior Externe Communicatie Adviseur is onderdeel van een nieuwe afdeling waar strategie, M&A, corporate communicatie, corporate affairs en way of working samenkomen. Deze bundeling van expertises zorgt ervoor dat strategie en communicatie naadloos op elkaar aansluiten. Zo wordt het heel Nederland glashelder waar het bedrijf voor staat en waar het naartoe wil. De Senior Externe Communicatie Adviseur is lid van het team Corporate Communications en rapporteert aan de Head of Communication.

De Senior Externe Communicatie Adviseur werkt aan complexe, strategische communicatievraagstukken die het functiegebied regelmatig overstijgen. Samenwerking is daarom belangrijk. Met interne communicatie, de teams Strategy en Corporate Affairs, en ook met de business.” – Bas van Vlierden, Director Strategy, Corporate Affairs en EBS

Visibility

De Senior Externe Communicatie Adviseur zorgt voor een onderscheidende en herkenbare positionering van Essent, bijvoorbeeld richting media, politici, regelgevende instanties en opiniemakers. Dat betekent ook dat zij/hij als de situatie daarom vraagt woordvoeringslijntjes uitzet en waar van toepassing zelf als woordvoerder voor de camera gaat staan. De Senior Externe Communicatie Adviseur geeft strategisch communicatieadvies op uiteenlopende vraagstukken, is leidend in de uitvoering, en speelt een sleutelrol in reputatiemanagement, strategie- en crisiscommunicatie.

Impact

De bijdragen van de Senior Externe Communicatie Adviseur maken Essent zichtbaarder en communicatiever. Met een samenhangend geheel van communicatieactiviteiten vertaalt zij/hij de strategie van het bedrijf naar pakkende uitingen. Zij/hij hanteert creatieve technieken en zorgt met nieuwe en originele ideeën voor verrassende en goed doordachte concepten. Het belangrijkste thema waar de Senior Externe Communicatie Adviseur over communiceert, is de energietransitie en de rol die Essent daar als voorloper in speelt. Daar rond omheen hangen veel verschillende onderwerpen, van energieprijzen tot de impact van covid.

De Senior Externe Communicatie Adviseur is een impactvolle gesprekspartner die zowel binnen als buiten Essent een sterk netwerk weet op te bouwen. Zij/hij zoekt actief de dialoog op met journalisten en redacties om te zorgen dat ze haar/hem weten te vinden. De Senior Externe Communicatie Adviseur houdt van dat spel en weet zichzelf en Essent goed te verkopen. Door de missie en activiteiten van het bedrijf in een bredere politieke, sociaal-culturele en maatschappelijke context te plaatsen, draagt de Senior Externe Communicatie Adviseur – samen met haar/zijn collega’s – bij aan de energietransitie in Nederland.

 

Interesse? 

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij
via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.