Senior Controller

Senior Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1255 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de QWIC werkgeverspagina voor andere vacatures

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een ontwikkeling die QWIC als fabrikant van premium e-bikes hard toejuicht. De komende jaren wil de scale-up in groei verviervoudigen. Door financiële processen te structureren, te optimaliseren en te automatiseren, tilt de Senior Controller de financiële infrastructuur en performance op een strategische wijze naar het volgende niveau.

Over QWIC

Meer dan tachtig procent van de ritten waarvoor men de auto gebruikt is korter dan twintig kilometer. De helft van de autoritten is zelfs korter dan zeven kilometer. Als we met z’n allen voor dat soort ritten de auto laten staan en in plaats daarvan op een e-bike stappen? Als het aan QWIC ligt, wordt die mindset onderdeel van onze lifestyle. Door consumenten (lees: automobilisten) te verleiden vaker op de e-bike te stappen en ze ervan te overtuigen dat ze daardoor gezonder en duurzamer leven, probeert QWIC een positieve bijdrage te leveren aan het mobiliteitsvraagstuk en de milieuvervuiling.

De fabrikant van hoogwaardige, innovatieve e-bikes begon als pionier in West-Europa. Inmiddels is QWIC toonaangevend speler met een hoofdkantoor in Amsterdam (IJburg) en meer dan 600 verkoop- en servicepunten in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Door gebruik te maken van moderne designelementen en de laatste innovaties uit de elektrische auto-industrie, tilt QWIC haar premium elektrische fietsen continu naar een hoger niveau.

Verviervoudiging door nationale en internationale groei
In 2019 ontving QWIC groeikapitaal van investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital. Het jaar erop zorgde de COVID-pandemie voor een flinke toename in het gebruik van e-bikes. De ambities voor de toekomst zijn torenhoog: de komende jaren wil de scale-up door nationale en internationale groei maar liefst verviervoudigen. Als eindverantwoordelijke voor de financiële administratie speelt de Senior Controller een sleutelrol in het verwezenlijken van die groeiambitie.

Vacature: Senior Controller

Zo’n explosieve groei kan alleen plaatsvinden met de juiste financiële infrastructuur om deze te faciliteren. Als meewerkend voorman van het Accounting Team zorgt de Senior Controller ervoor dat de accounting-operatie optimaal draait en dat de financiële administratie, controles en processen – rapportages, analyses, planningen, audits en compliance van nationale en internationale wet- en regelgeving – optimaal ingericht zijn.

Op financieel niveau streeft QWIC naar continuous accounting, waarbij de organisatie te allen tijde een up-to-date en accuraat inzicht in de financiële positie heeft. Gezien de huidige groei en de ambities, is helder structureren en (verder) automatiseren van processen essentieel. Met een frisse, kritische blik neemt de Senior Controller processen, systemen en structuren onder de loep en oppert en implementeert suggesties om zaken te verbeteren. Door haar/zijn proactieve, kritische blik en de inzichten over risico’s en kansen die daaruit voortvloeien, zorgt de Senior Controller ervoor dat interne en externe stakeholders altijd over de juiste informatie beschikken.

Accounting-team uitbouwen
Niet alleen de organisatie gaat flink groeien; het zelfsturende accounting-team waar de Senior Controller onderdeel van uitmaakt, doet dat ook. Als inspirerend meewerkend voorman bouwt de Senior Controller aan een stevig fundament van waaruit het team verder kan groeien.

De Senior Controller is een gestructureerde teamplayer die analytisch en oplossingsgericht te werk gaat. Iemand die goed gedijt in een snelgroeiende scale-up en de dynamiek die dat met zich meebrengt, en weet wat nodig is om het accounting-team naar een hoger niveau te tillen. Een voormalig Big Four-auditor of accountant zou een goede fit kunnen zijn, net als een gedreven financial accounting professional. Leidinggevende ervaring, financial-accounting-know-how  en sterke communicatieve vaardigheden zijn onontbeerlijk. Tot slot is een hands-on aanpak ook onmisbaar: de Senior Controller draait volledig mee in de operatie.

“In korte tijd groeide QWIC uit tot een organisatie met 120 mensen. Alle medewerkers delen een enorme passie om in volle vaart door te groeien en de verandering in levensstijl van consumenten verder aan te jagen. Die intrinsieke drive is diep in ons DNA verankerd.” – Ramon Brandt, CFO

 

Interesse?

QWIC werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.