Senior Consultant

Senior Consultant

  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 641 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de House of Performance werkgeverspagina voor andere vacatures

Al meer dan twee decennia laat het Utrechtse organisatieadviesbureau House of Performance mensen, teams en organisaties excelleren. Als specialist op het gebied van performance- en verandermanagement speelt de Senior Consultant in dit proces een onmisbare rol.

Over House of Performance

“Dat kunnen wij beter”, denken collega’s Arjon van Lieshout en Joost Preyde tijdens hun werk bij een Amerikaans consultancybureau. Deze motivatie leidt in 1998 tot de oprichting van House of Performance, in de volksmond ook wel HofP genoemd. In plaats van zich alleen te focussen op de harde Amerikaanse resultaatgedrevenheid, zet HofP zichzelf neer als een missie- en waardengedreven organisatieadviesbureau. Een regelrechte hit, want na 22 jaar is het bureau nog volop groeiende.

De missie van House of Performance luidt: mensen, teams en organisaties laten excelleren. Dit realiseren zij onder andere door de implementatie van Agile werken, datagedreven werken en de inzet van Gamification. HofP voegt waarde toe aan de top 10-organisaties in de finance-, zorg- en overheidssector, zowel nationaal als internationaal. Het bureau adviseert en ondersteunt waar mogelijk en confronteert waar moet.

Met een klantportfolio vol grote namen als Prorail en Rabobank, bevinden de klanten van HofP zich vooral in de zakelijke dienstverlening. Naast ondersteuning in de vorm van Consultants, helpt het organisatieadviesbureau klanten ook op het gebied van interim-management. En met de toenemende mogelijkheden van slimme, technische oplossingen zijn ze ook initiatiefnemer van de IT-startups The Cue en TRIGGX.

100% duurzame projecten in 2025
Wat begon als een startup van twee collega-Consultants is ondertussen uitgegroeid tot een succesvol organisatieadviesbureau met ruim honderd medewerkers. Vandaag de dag staat gelijke aandacht voor mens, milieu en economische resultaten hoog op de agenda van het bureau. Behalve hun maatschappelijke bijdragen via House of Sharing-projecten heeft HofP zichzelf een ambitieus doel gesteld. In 2025 moet het projectportfolio volledig duurzaam zijn. Als richtlijn voor duurzaam ondernemen richt HofP zich op de Sustainable Development Goals, opgesteld door de Verenigde Naties.

Vacature: Senior Consultant

Mouwen opstropen en gaan. Dát is de mentaliteit van deze ervaren Senior Consultant. Want de HoPper bouwt samen met alle collega’s mee aan een uniek organisatieadviesbureau. Gedrag op de werkvloer observeren, gesprekken voeren of bedrijfsdata analyseren, deze ondernemende Senior Consultant heeft het allemaal in de vingers.

Feiten, cijfers en gerichte resultaten
De HoPper vertaalt complexe informatie met gemak naar concrete doelen en meetbare opbrengsten. Deze inzichten baseert zij/hij altijd op feiten en cijfers. Of het nu gaat om de Lean-methodiek, Agile werken of Gamification, de ervaren Senior Consultant heeft ruime kennis van één of meerdere methoden. Met een duidelijke visie op organisatieontwikkeling weet zij/hij de meest duurzame en succesvolle transities tot stand te brengen.

Organisatiepatronen doorzien en doorbreken
Naast sterke analytische skills is de ideale kandidaat organisatiesensitief en weet menselijke gedragingen feilloos te doorgronden. Zij/hij doorziet en doorbreekt beperkende organisatiepatronen en vormt deze moeiteloos om tot continue verbeterpunten. Confrontaties worden hierbij niet geschuwd. Dankzij sterke communicatieve vaardigheden daagt zij/hij mensen eenvoudig uit. Zowel op de werkvloer als in de boardroom. Daarnaast is de HoPper een volwaardig sparringpartner op MT-, DT- en C-niveau.

“Wil je jouw ondernemingsskills inzetten of bouwen aan een propositie? Ook dat stimuleren wij bij House of Performance. Je krijgt hier veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om ergens aan te werken en te bouwen.” – Angelique van Oostveen, HR-adviseur

Ondernemerschap
De Senior Consultant brengt HofP niet alleen kennis en ervaring, maar haalt dit ook uit de rol. Waar staat HofP in 2030? Deze strateeg denkt mee met het organisatieadviesbureau en bepaalt mede het beeld. Op kortere termijn speelt de Senior Consultant op strategie-executieniveau een belangrijke rol in de Obeya. Er zijn geen salestargets, maar succesvolle saleservaringen zijn een pre.

Klanten én collega’s laten excelleren
Bij House of Performance werkt de Senior Consultant aan zo’n twee projecten tegelijk, met ieder een gemiddelde duur van vijf maanden. Voor de meest vruchtbare uitkomst is er een hechte samenwerking met de klant. De projectteams zijn daarom altijd gemengd. Overigens laat de ervaren Senior Consultant niet alleen klanten boven zichzelf uitstijgen. Ook treedt zij/hij graag op als begeleidend adviseur en leermeester voor collega’s. Intern of extern, bij al het handelen staan de missie en HofP’s kernwaarden ‘authenticiteit, intensiteit en reciprociteit’ centraal.

Tot slot is House of Performance als gecertificeerd Great Place to Work gevestigd in hartje Utrecht. De werksfeer is informeel en omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, is er iedere week tijd voor een uitgebreide HofP-borrel.

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.