(Senior) Consultant - Corporate Strategy

(Senior) Consultant - Corporate Strategy

 • Consulting Exit
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 2 januari 2021
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 2476 views

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 2 ervaring bij een top-tier strategy consulting firma
 • Sterk zakelijk inzicht, met aantoonbare belangstelling voor de Financial Services-sector
 • Het vermogen om effectief te werken met alle niveaus binnen de organisatie, inclusief het senior management
 • Uitstekende analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

De afdeling Corporate Strategy van ING biedt strategisch advies en consultancydiensten aan alle business units binnen de gehele organisatie. Door de blootstelling aan zowel een breed scala aan onderwerpen als aan het topmanagement is deze afdeling een ideale kweekvijver voor toekomstig management.

Over ING Corporate Strategy

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese basis en een groeiende aanwezigheid in de rest van de wereld. De missie is mensen in staat te stellen om een stap voor te blijven in het leven en in het bedrijfsleven. Met meer dan 56.000 toegewijde medewerkers biedt de bank retail- en commerciële bankdiensten aan bijna 40 miljoen klanten in meer dan 40 landen.

Corporate Strategy ondersteunt de definitie van de strategische visie van de bank, zorgt voor de implementatie en afstemming van de Think Forward-strategie en leidt strategische projecten die een grote impact hebben. De afdeling rapporteert rechtstreeks aan de CEO en bestaat uit 20 professionals met verschillende achtergronden (waaronder externe adviesbureaus zoals BCG, McKinsey, Bain en Oliver Wyman).

“Werken voor Corporate Strategy biedt mij een unieke kans om te co-creëren en deel te nemen aan echt belangrijke onderwerpen, die de toekomst van ING vormgeven en een directe impact hebben op onze klanten, aandeelhouders en medewerkers. Elke dag is anders, met een interessante balans tussen leren en doen.”  – Sylwia Szymula, Managing Principal Corporate Strategy, ING

Vacature: (Senior) Consultant – Corporate Strategy

Consultants maken deel uit van een multidisciplinair team van 2-4 leden en werken nauw samen met interne klanten en stakeholders (zoals Innovation, landen voor best practices, Risk, of Finance) en (soms) externe consultants. Zij zijn verantwoordelijk voor het analyseren, samenstellen en leveren van een gedetailleerde oplossing voor het betreffende probleem.

Het diverse team (50% zijn niet-Nederlands) heeft de afgelopen 6 jaar meer dan 100 consultancyprojecten uitgevoerd en gewerkt aan verschillende onderwerpen:

 • Market Entry Strategy – ondersteuning van de Raad van Bestuur bij het beoordelen van de mogelijkheid om nieuwe landen te betreden
 • Country Review– ondersteuning van diverse landen-CEO’s bij het opbouwen van hun middellange- tot langetermijnstrategie om de prestaties te verbeteren
 • Distribution Strategy  – ondersteuning van landelijk leiderschap bij het ontwerpen van de strategie voor de retailbranche
 • SME Lending – ondersteuning van de lancering van een innovatief product door het definiëren van een waardepropositie en een marktstrategie
 • Client Segmentation – een segmentatiemodel gemaakt op basis van de behoeften/gedragingen van de klant met behulp van voorspellende analyses

Landingsplaats
Door de sterke teamcultuur scoort de afdeling Corporate Strategy consequent in de top 10% van de afdelingen voor werkplektevredenheid in de hele bank. De teamleden krijgen uitgebreide ondersteuning om een snelle carrièreontwikkeling te garanderen. Daarom heeft het team een uitstekende staat van dienst in zowel de strategische kernprojecten (NPS van +-90%) als in het plaatsen van alumni in senior posities in het hele bedrijf.

Beste van twee werelden
Op de afdeling Corporate Strategy komt de werkvoldoening meestal voort uit de grote impact van projecten en aanbevelingen. ING stimuleert een gezonde balans tussen werk en privéleven, zodat de leden van het team de energie en de drive hebben om voor de klanten een extra stap te zetten wanneer dat nodig is. Gezien het zeer internationale karakter van de organisatie, wordt van de Consultant verwacht dat hij af en toe reist, maar meestal binnen de EU en slechts voor een paar dagen, met voldoende ruimte voor individuele voorkeuren.

 

Interesse? 

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel

Neem contact op

Match

(Senior) Consultant - Corporate Strategy

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

(Senior) Consultant - Corporate Strategy

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

(Senior) Consultant - Corporate Strategy

Vraag over deze vacature? Vraag het Imke Peters

Director StrategyFrieslandCampina
Volgende vacature
Manager Corporate StrategyASML

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.