Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Senior Communicatie Adviseur

Senior Communicatie Adviseur

  • Marketing
  • Energy
  • s-Hertogenbosch
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1974 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is marktleider in Nederland en een belangrijke aanjager van duurzaamheid. De Senior Communicatie Adviseur zorgt met inspirerende communicatie voor een hoge medewerker-engagement. Zij/hij draagt eraan bij dat alle medewerkers enthousiaste ambassadeurs worden en de missie van Essent uitdragen.

Over Essent

Als marktleider in de Nederlandse energiemarkt helpt Essent haar ruim 2,5 miljoen klanten – huishoudens en bedrijven – de volgende stap te zetten in de energietransitie. De wereld van energie verandert. Dat is niet langer iets van morgen, maar van vandaag. Het bedrijf wil daarin vooroplopen en biedt haar klanten daarom slimme, simpele en betaalbare duurzaamheidsoplossingen, zoals lokaal opgewekte energie, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Zo zorgt Essent dat iedereen een steentje bij kan dragen en profiteert van de voordelen.

Sinds 2020 is Essent – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – onderdeel van het Duitse E.ON. E.ON heeft meer dan vijftig miljoen klanten en is een van de grootste energiebedrijven van Europa. De afgelopen jaren heeft Essent verschillende overnames gedaan, met name om installatiebedrijven inhouse te brengen. Het bedrijf is daardoor leidend op het gebied van gebouwisolatie, zonnepanelen en warmtepompen, en een belangrijke aanjager van duurzaamheid in Nederland.

Vacature: Senior Communicatie Adviseur

De missie van de Senior Communicatie Adviseur is dat alle medewerkers van Essent enthousiast uitdragen waar het bedrijf voor staat. Dat vergt een stuk meer dan simpele berichtjes op het intranet. Zij/hij maakt met inspirerende communicatie duidelijk hoe Essents activiteiten bijdragen aan het realiseren van de overkoepelende doelstelling: leidend zijn in de energietransitie.

De Senior Communicatie Adviseur is onderdeel van een nieuwe afdeling waar strategie, M&A, corporate communicatie, corporate affairs en way of working samenkomen. Deze bundeling van expertises zorgt ervoor dat strategie en communicatie naadloos op elkaar aansluiten. Zo wordt het voor heel Nederland en alle medewerkers glashelder waar het bedrijf voor staat en waar het naartoe wil. De Senior Communicatie Adviseur is lid van het Corporate Communications Team en rapporteert aan de Head of Communication.

De Senior Communicatie Adviseur werkt aan complexe, strategische communicatievraagstukken die het functiegebied regelmatig overstijgen. Samenwerking is daarom belangrijk. Met externe communicatie, de teams Strategy en Corporate Affairs, en ook met de business.” – Bas van Vlierden, Director Strategy, Corporate Affairs en EBS

De Senior Communicatie Adviseur geeft strategisch communicatieadvies op uiteenlopende vraagstukken en is leidend in de uitvoering. Zij/hij speelt ook een sleutelrol in reputatiemanagement en strategie- en crisiscommunicatie. Daarnaast vergroot zij/hij met onderscheidende communicatie het interne engagement. Daarvoor heeft de Senior Communicatie Adviseur bijvoorbeeld kanalen en middelen als intranet, townhalls en video tot haar/zijn beschikking. Ook krijgt zij/hij alle ruimte om daarin te innoveren. Het belangrijkste thema waar de Senior Communicatie Adviseur over communiceert, is de energietransitie en de rol die Essent daar als voorloper in speelt. Daaromheen hangen veel verschillende onderwerpen, van de impact van covid tot nieuwe acquisities.

De Senior Communicatie Adviseur is een impactvolle gesprekspartner die snel een sterk netwerk weet op te bouwen binnen Essent. Zij/hij ondersteunt de business met goed uitgewerkte communicatiestrategieën en brengt de interne communicatie naar een hoger niveau. Door de missie en activiteiten van Essent intern overtuigend neer te zetten, draagt de Senior Communicatie Adviseur – samen met haar/zijn collega’s – bij aan de energietransitie in Nederland.

 

Interesse? 

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij
via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.