Senior Business Controller

Senior Business Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Leusden
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1161 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Intergamma werkgeverspagina voor andere vacatures

Intergamma is de franchiseorganisatie achter 386 GAMMA- en KARWEI-vestigingen in Nederland en België – de ‘formules’ – en drie webshops. De afdeling Commerce is verantwoordelijk voor deze formules en werkt daarnaast nauw samen met E-commerce. Er is een vacature voor een Senior Business Controller op het gebied van formules en commerce, die als een belangrijke businesspartner in het MT de CCO helpt de omnichannel performance te optimaliseren.

Over Intergamma

Doe-het-zelven is allang niet meer uitsluitend voor hobbyisten. Klussen is leuk en – met de juiste spullen – voor iedereen te doen: dat is de boodschap die GAMMA en KARWEI de afgelopen jaren succesvol hebben uitgestraald. Daarbij richt GAMMA zich op het kluswerk terwijl KARWEI alles aanbiedt voor de finishing touch. Wie nog niet doe-het-zelfde, is daar door de omstandigheden van de afgelopen jaren alsnog mee begonnen. De pandemie, de ontploffende huizenmarkt, een groot tekort aan aannemers – al deze ontwikkelingen hebben het zelfklussen alleen maar populairder gemaakt.

Intergamma heeft met haar jaaromzet van €1,7 miljard een stevige positie in de Europese top-tien van het DIY-segment. Maar de markt staat allesbehalve stil. Net als andere retailers heeft Intergamma te maken met een stroomversnelling door onder meer de opmars van e-commerce, social en kanaalblurring. Daardoor zijn nieuwe concurrenten opgestaan – naast grote bouwmarkten komt de competitie inmiddels ook van bijvoorbeeld discounters, tuincentra en online warenhuizen. Des te belangrijker is het om goed te anticiperen op de verwachtingen van de klant, en om in te spelen op de ontwikkelingen door zelf te bouwen aan slimme nieuwe concepten. Intergamma werkt verder aan haar fysieke winkels, maar ook aan haar online en mobiele aanwezigheid. Het uitgangspunt van de omnichannel strategie is dat klanten eenvoudig kunnen vinden wat ze nodig hebben, waar en wanneer hen dat uitkomt.

Vacature: Senior Business Controller

De Senior Business Controller is verantwoordelijk voor de formules en commerce en rapporteert aan de Directeur Business Control. Deze persoon krijgt de verantwoordelijkheid om gedegen analyses op te zetten en de relevante financiële informatie te vergaren. Op basis daarvan adviseert zij/hij de Commerce-afdeling bij het nemen van operationele, tactische en strategische beslissingen voor de planning- en control-cyclus. Hierbij geeft de Senior Business Controller leiding aan een Business Controller die eveneens over alle drie de formules (GAMMA Nederland, GAMMA België en KARWEI) actief is. Gegeven de omnichannel-focus is er ook een nauwe samenwerking met de afdeling E-commerce.

Het geven van (on)gevraagd advies is een belangrijke component van deze rol, die past bij de senioriteit ervan. Beslissingen moeten goed gefundeerd zijn en de cijfers moeten kloppen – zonder dat de creativiteit en het initiatief van de Commerce-afdeling te beperken. Het onderhouden van goede contacten met de Formuledirecteuren en de Category Management Directeur en hun teams is daarom cruciaal in deze functie.

“De Senior Business Controller voor Formules & Commerce moet het spel snappen: enerzijds houdt deze persoon de commerciële afdelingen bij de les, anderzijds is die in staat goed te luisteren en mee te denken. De juiste kandidaat is niet alleen analytisch sterk, maar haalt juist ook voldoening uit het communicatieve en adviserende aspect.” – Tom Bussink, Financieel Directeur

Daarnaast werkt de Senior Business Controller actief mee aan het Finance Meerjarenplan voor de afdeling Commerce en is zij/hij verantwoordelijk voor het budgetproces en de verantwoording van kwartaalresultaten. De Senior Business Controller werkt ook aan forecasts en aanbevelingen op basis van ontwikkelingen in de markt en draagt voortdurend bij aan de optimalisatie van finance-processen. Het analyseren van en adviseren over de voorraadposities valt eveneens onder deze functie, net als het onderling benchmarken van formules en categorieën op hun commerciële prestatie. Tot slot initieert de Senior Business Controller complexe scenario-analyses ter ondersteuning van de besluitvorming in het MT van de Commercieel Directeur.

De kandidaat
De juiste kandidaat heeft uiteraard een gedegen achtergrond in finance en/of control en heeft een afgeronde postmaster in Register Controlling. Deze persoon krijgt energie van het voortbrengen van gedegen analyses (ondersteund door een Business Controller) en is daarnaast in staat de conclusies uit die analyses overtuigend over te brengen op stakeholders buiten Finance. De Senior Business Controller voor Formules en Commerce kan een sturende of juist adviserende rol aannemen en durft waar nodig een standpunt te verdedigen.

Deze functie biedt een uitgelezen kans om zich te bewijzen als senior adviseur op finance-gebied en door te groeien richting het management van Intergamma.

 

Interesse?

Intergamma werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.