(Senior) Business Consultant

(Senior) Business Consultant

 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 07 mei 2021
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 2405 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 3 jaar ervaring
 • Analyseren
 • Ondernemen
 • Creatief denken
 • Affiniteit met technologie/trends/innovaties/wet- en regelgeving in de financiële sector

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De beste consultancy voor verzekeraars, zo mag ITDS zich sinds 2021 volgens de ranking van Consultancy.nl noemen. Om de trusted advisor voor alle financiële dienstverleners te worden, zit het ambitieuze adviesbureau nu midden in een transformatie. Voor de (Senior) Business Consultants biedt dit een gouden kans. Nu instappen betekent namelijk: meewerken aan impactvolle trajecten én een grote rol spelen in het ontwikkelen van nieuwe proposities.

Over ITDS

ITDS staat voor IT Driven Solutions, en met deze tech-insteek is de consultancy in 1998 haar tijd ver vooruit. In dit jaar ruilen Esther Lens en Arjen de Boer hun banen bij IG&H in voor een eigen bedrijf. Hun doel om hun netwerk in met name de verzekeringswereld en IT te activeren, blijkt een ware revenue accelerator. Al snel weet ITDS ook nationale en internationale banken en pensioenfondsen, zoals ABN AMRO, Credit Suisse, BNP Parisbas en Goldman Sachs, aan zich te binden.

Inmiddels is het bedrijf 23 jaar verder, heeft het ruim 320 werknemers (verdeeld over Nederland en Polen) en zit het als zelfstandig onderdeel van de Redmore Group midden in een grote transitie. ITDS wil namelijk opschuiven in de waardeketen en dus gaat ze haar diepgaande kennis en ervaring op het gebied van financiële dienstverlening, technologie en digitale marketing gerichter aanbieden. De rolgedreven aanpak van voorheen maakt daarom plaats voor een propositiegedreven strategie met innovatieve end-to-end-oplossingen.

‘Niet volgen, maar voorop durven lopen: daar gaat het om.’ – Esther Lens, Founder

ITDS’ transitie maakt van het bedrijf een serieuze challenger voor de Big Four-consultancy’s. Om de vertrouwde adviseur voor verzekeraars, banken en pensioenfondsen te worden en te blijven, is extra consultingkracht essentieel. Het nieuwe organisatiemodel telt vijf businesslines, namelijk: Pensioen en Leven, Business Transformation, Data & Implementatie, Risk en Digital Transformation. Elk van deze segmenten vraagt om zowel Business Consultants als Senior Business Consultants die niet alleen adviseren bij klanten, maar daarnaast meebouwen aan de nieuwe propositiegedreven praktijk van ITDS.

Vacature: (Senior) Business Consultant

De (Senior) Business Consultant gaat vanuit een van de businesslines werken aan impactvolle adviestrajecten voor (inter)nationale financiële dienstverleners. Dit kan variëren van kredietportefeuilles rationaliseren tot het implementeren van innovatieve en digitale manieren van werken. En net als ITDS zelf, gaat de (Senior) Business Consultant voor het beste resultaat en kijkt hiervoor altijd verder dan het ogenschijnlijke probleem.

Dat de businesslines van ITDS nog volop in ontwikkeling zijn, maakt deze rol extra interessant. De (Senior) Business Consultant komt namelijk niet in een gespreid bedje terecht, maar mag juist zelf gaan ondernemen. Zij/hij werkt actief mee aan de ontwikkeling van ITDS’ businesslines én proposities die inspelen op concrete behoeften van financiële dienstverleners. De ideale kandidaat denkt creatief en in kansen, werkt pragmatisch en is gemotiveerd om samen met ITDS te bouwen aan een stevige oplossingsgedreven consultancy.

“Heb je als (Senior) Business Consultant een idee? Vertel het, want bij ITDS zijn we dol op nieuwe vermarktbare concepten en geven we je alle ruimte om deze zelfstandig – en waar nodig onder professionele begeleiding van collega’s – uit te werken.” – Danielle Clemens, Senior Manager Digital Transformation

Met het hebben van een flinke dosis ambitie zit de (Senior) Business Consultant bij ITDS gegarandeerd goed. Bij aanvang wordt zij/hij meteen gekoppeld aan een Career Counselor, waarmee zij/hij een persoonlijk groeipad uitstippelt. De weg van Business Consultant verloopt van Senior Business Consultant, Management Consultant en Manager naar Senior Manager inclusief bijpassende opleidingen. En net als het proces van persoonlijke en professionele ontwikkeling, is een loopbaan bij ITDS niet in beton gegoten. De (Senior) Business Consultant kan bij ITDS haar/zijn horizon verbreden of alle opgedane kennis juist verder verdiepen.

Waar ITDS zich qua werkzaamheden in het vaarwater van de Big Four bevindt, is de bedrijfscultuur heel anders dan die van een corporate. De sfeer is familiair, de lijnen zijn zeer kort en besluiten worden vaak binnen één dag genomen. Daarnaast zorgt ITDS er op alle manieren voor dat iedereen zich met het bedrijf verbonden voelt. Naast de (al dan niet digitale) vrijdagmiddagborrel, staan er jaarlijks meerdere uitjes op de (Senior) Business Consultant te wachten. Denk hierbij aan bedrijfssporttoernooien, ski-trips, maar er is ook wekelijks een plek voor haar/hem vrij aan de online pokertafel en in de virtuele escaperoom. Kortom: hard werken en hard lachen lopen bij ITDS vloeiend in elkaar over.

 

Interesse?

ITDS werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

(Senior) Business Consultant

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.