Senior Brand Manager Senseo

Senior Brand Manager Senseo

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2580 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Binnen FMCG, retail of (strategie)consulting
 • Strategisch
 • Stakeholdermanagement
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Senseo is een van de sterkste merken van ons land. In Nederland is het nog altijd het meest gebruikte koffiezetsysteem voor één kop koffie. Tegelijkertijd kent het merk ook uitdagingen. Bij elkaar opgeteld levert dit een geweldige kans voor een strategische Senior Brand Manager Senseo om een wereldwijd bekend koffiemerk verder uit te bouwen.

Over Jacobs Douwe Egberts

In 265 jaar tijd groeide Jacobs Douwe Egberts (JDE) van een kleine, lokale winkelier uit tot een wereldleider met een portfolio van meer dan vijftig koffie- en theemerken. Consumenten in meer dan honderd landen kunnen genieten van iconische merken als Douwe Egberts. L’OR, Jacobs, Moccona, Senseo en Pickwick.

Een van de grootste drijfveren van JDE is de overtuiging dat er ‘geweldige dingen kunnen gebeuren tijdens het drinken van een kop koffie’. Elke dag zetten duizenden medewerkers zich vol overgave in om erachter te komen welke geweldige dingen dat precies zijn en ervoor te zorgen dat mensen overal ter wereld de koffie en thee kunnen drinken die ze lekker vinden.

Senseo is een van de grootste supermarktmerken van Nederland. Het is nog altijd een van de meest gebruikte ‘zetsystemen’ van het land. Tegelijkertijd staat het merk ook voor uitdagingen, met name op het gebied van merkpositionering en –waardering.

Vacature: Senior Brand Manager Senseo

De Senior Brand Manager stippelt een strategisch plan uit waarmee Senseo haar leidende merk- en marktpositie overtuigend verstevigt. In dat plan staan  (datagedreven) ideeën om nieuwe consumenten aan te boren, nieuwe productinnovaties en verschillende communicatie- en activatieplannen, zowel online als offline.

Behalve een strategische visie om concepten en plannen te bedenken, beschikt de Senior Brand Manager ook over de communicatieve vaardigheden om deze helder en gestructureerd over het voetlicht te brengen. Zowel richting het Single Serve-marketingteam waar zij/hij deel van uitmaakt, maar – zeker zo belangrijk – ook richting R&D, Philips en JDE Global, waarmee de Senior Brand Manager zeer nauw samenwerkt. Als begenadigd stakeholdermanager laveert zij/hij soepel en plezierig tussen de verschillende partijen, maar houdt wel op de juiste momenten vast aan haar/zijn eigen wensen en belangen.

In het het Single Serve-marketingteam zit nog een andere Senior Brand Manager, twee Junior Brand Managers en drie stagiairs. Het team staat onder leiding van de marketingmanager, Martijn Slebus, aan wie de Senior Brand Manager direct rapporteert.

“Als strategische merkenbouwer wacht je in deze rol een mooie uitdaging. Senseo is een ijzersterk merk, maar het is tijd om ons weer steviger op de markt te positioneren. In deze rol kun je echt impact maken, en dat wordt door de hele organisatie gezien.” – Martijn Slebus, Marketing Manager

Binnen JDE leeft de overtuiging dat dit het uitgelezen moment is om Senseo naar de volgende fase te brengen. De Senior Brand Manager krijgt dan ook alle vrijheid en verantwoordelijkheid om haar/zijn plannen te realiseren. De budgetten en het vertrouwen zijn er: het is nu aan de Senior Brand Manager om succesvolle campagnes, partnerships en activaties op te tuigen en uit te rollen.

De rol is een geweldige kans voor een stevige, strategische marketeer die succesvol een merk kan bouwen en laden. Een stakeholdermanager die begrijpt hoe belangen van global en local marketing zich tot elkaar verhouden en op dat schaakbord volledig in haar/zijn element is.

 

Interesse?

JDE werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.