JACOBS DOUWE EGBERTS

JACOBS DOUWE EGBERTS

Jacobs Douwe Egberts

Johan Jacobs en Egbert Douwes wisten niet waar de reis hen zou brengen, ze hadden alleen de visie dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij van houdt. En aan die visie is JDE vandaag de dag nog steeds trouw. Heel concreet: wereldwijd komt dat neer op 5000 kopjes lekkere koffie per seconde. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en heeft een nauwe band met de Nederlandse organisatie. Dat zie je terug in doorgroeimogelijkheden en het feit dat pilots en innovaties vaak het eerst in Nederland worden gelanceerd.

Internationale marktpositie

Met merken zoals Douwe Egberts, Pickwick, Tassimo, Jacobs, Moccona, Senseo, L’OR en Kenco is JDE het grootste pure-play koffiebedrijf ter wereld. In 2012 werd D.E Master Blenders 1753 afgesplitst van Sara Lee en ging het naar de Amsterdamse beurs. Binnen een jaar werd het van de beurs gehaald door een groep investeerders onder leiding van het Duitse JAB. Zij kregen dit jaar de fusie met de koffietak van Mondelēz International rond. Na de veranderingen van de laatste jaren breekt er nu een tijd van consolidatie en opbouw aan voor JACOBS DOUWE EGBERTS. De ambitie is om de grootste koffieleverancier ter wereld te worden.

Werken bij JDE

In Nederland werken er zo’n 2100 medewerkers aan het succes en de verdere groei van toonaangevende JDE-merken, zoals Douwe Egberts, Senseo, L’OR en Pickwick. JDE is een platte organisatie waar lijnen kort zijn en waar persoonlijke ontwikkeling en groei hoog in het vaandel staat.

De koffiemarkt is erg dynamisch. Het merk Douwe Egberts is de grootste, maar de markt is competitief en snelgroeiend, dus concurrentie ligt altijd op de loer. Continu innoveren op basis van de nieuwste trends en ontwikkelingen is daarom een must.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.