Senior Brand Manager Instant & Ice Coffee

Senior Brand Manager Instant & Ice Coffee

  • Marketing
  • Consumer
  • Utrecht
  • 548 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Jacobs Douwe Egberts (JDE) is in Nederland al jarenlang marktleider binnen de dynamische koffie- en theemarkt. Om die positie te behouden is innovatie een vereiste. Dat doet JDE met nieuwe productinnovaties en door nieuwe markten aan te boren. Binnen de snelgroeiende single serve categorie zit groot groeipotentieel in ice coffee en instant coffee. De Senior Brand Manager Instant & Ice Coffee pakt dit domein op en bouwt deze succesvolle categorie verder uit.

Jacobs Douwe Egberts

In Nederland werken er zo’n 2100 medewerkers aan het succes en de verdere groei van toonaangevende JDE-merken, zoals Douwe Egberts, Senseo, L’OR en Pickwick. JDE is een platte organisatie waar lijnen kort zijn en waar persoonlijke ontwikkeling en groei hoog in het vaandel staat. Onder leiding van Marketing Directeur Mariken Kimmels is een ijzersterk, fact-based marketingteam opgebouwd, dat categorieoverstijgend aan de merken bouwt.

KOFFIEKAPERS OP DE KUST

De koffiemarkt is erg dynamisch. Het merk Douwe Egberts is de grootste, maar de markt is competitief en snelgroeiend, dus concurrentie ligt altijd op de loer. Continu innoveren op basis van de nieuwste trends en ontwikkelingen is daarom een must. Zo stapte Douwe Egberts anderhalf jaar geleden met een nieuw concept de instant koffiemarkt in en veroverde in korte tijd een groot marktaandeel. En er staan meerdere innovaties klaar om deze sterke positie verder uit te bouwen.

Naast instant coffee zit er ook veel potentieel in ice coffee. Als grootste speler binnen dit segment bekijkt JDE met welke sterke innovaties retail en out-of-home meer met elkaar vervlochten kunnen worden, zeker in een tijd waarin koffieverkoop steeds vaker buiten de retail plaatsvindt.

Vacature: SENIOR BRAND MANAGER INSTANT& ICE COFFEE

Binnen het Douwe Egberts team is een van de meest senior marketing posities vacant voor de single serve categorie, bestaande uit ice coffee, instant en Dolce Gusto Comparible Capsules. De Senior Brand Manager bepaalt de lange termijnstrategie voor de gehele categorie, onderzoekt mogelijkheden om op trends in te spelen en brengt nieuwe producten op de markt. Alles om het marktaandeel te laten groeien, maar vooral ook te versterken.

De grootste kansen voor groei liggen binnen de ice coffee categorie. In nauwe samenwerking met het JDE global team identificeert en vermarkt de Senior Brand Manager nieuwe kansen en producten binnen deze markt.

BRAND BUILDER

De Senior Brand Manager is volledig verantwoordelijk voor de resultaten en groei van de single serve categorie en richt zich op de volledige scope van de business, van het schrijven van strategische jaarplannen tot aan activatieplannen en het bedenken van communicatie-uitingen. Niet kijken wat de concurrentie doet en concepten kopiëren, maar zelf als echte brand builder de markt vormgeven.

Binnen het totale marketingtraject denkt de Senior Brand Manager creatief na over de beste kanaalbewerking om snel en effectief in te spelen op nieuwe trends in de markt. In het vormgeven hiervan leidt de Senior Brand Manager een multidisciplinair team.

BUITEN DE GEBAANDE PADEN

De Senior Brand Manager weet hoe de juiste doelgroep wordt bereikt en geactiveerd. Dat vereist naast sterk conceptueel denkvermogen ook ondernemerschap en een gevoel voor ownership. De Senior Brand Manager blinkt uit in het maken én realiseren van plannen en weet daarbij feilloos bij de juiste partners aan te sluiten.

Vanuit de directie wordt de Senior Brand Manager geen strobreed in de weg gelegd. Is er een goed idee, dat uiteraard door feiten en cijfers onderbouwd wordt? ‘Then make it happen!’ Dat doet de Senior Brand Manager niet alleen. Er wordt binnen het Douwe Egberts team nauw samengewerkt met de (junior) Brand Managers Ice Coffee en Instant Coffee en met de Marketing Manager Ellen van der Linde aan wie de Senior Brand Manager rapporteert.

Kandidaatsprofiel

  • WO-niveau
  • Minimaal 6 jaar ervaring in FMCG
  • Ruime brede marketing ervaring
  • Ervaring met digital is een pre

Jacobs Douwe Egberts werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Senior Brand Manager Instant & Ice Coffee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.