Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Senior Brand Manager Drinks

Senior Brand Manager Drinks

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1352 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Een glaasje roosvicee en limonade van Karvan Cévitam: wie is er niet groot mee geworden? De merken – onderdeel van Kraft Heinz Company – zijn bijna cultureel erfgoed te noemen. De huidige, suikerbewuste wereld vraagt om nieuwe proposities, en een bijbehorende herdefiniëring van de merken. Aan de Senior Brand Manager Drinks om de road to success uit te stippelen.

Over Kraft Heinz Company

De food industry is wereldwijd volop in beweging. Niet in het minst aangejaagd door een van de meest toonaangevende spelers in die industry: Kraft Heinz Company. Met een omzet van 26 miljard euro en wereldwijd meer dan 36.000 medewerkers is het bedrijf een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. Ze zijn hard op weg naar het uiteindelijke doel: het beste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld zijn, de hoogste EBITDA-marges behalen. Daarvoor wil Kraft Heinz haar toplijn continu laten groeien, en altijd de meest geliefde merken van de hoogste kwaliteit in huis hebben.

Kraft Heinz Company bezit wereldwijd iconische merken als Kraft, Heinz, Philadelphia en CapriSun, maar ook lokale, bekende namen als Venz, De Ruijter, Karvan Cévitam, Roosvicee en Honig in Nederland. Trek een willekeurige voorraadkast van een Nederlands gezin open, en er staan onherroepelijk meerdere producten van deze merken in.

Minder suiker
Niet eerder was de consument zich zo bewust van wat hij eet en drinkt als nu. En hoewel consumenten de siropen van Roosvicee en Karvan Cévitam zien als een gezonder alternatief dan frisdranken en veel andere (vruchten)sappen, is er ook voor deze merken ruimte voor nieuwe kansen. Met de ‘Signature Blends’ die Karvan Cévitam vorig jaar op de markt bracht, zette het een hele belangrijke stap in die richting. De suikerbewuste range zonder geur-, smaak-, zoet- en kleurstoffen viel in de smaak én in de prijzen: het werd uitgeroepen tot #12 beste innovatie van 2020!

Vacature: Senior Brand Manager Drinks

De komende jaren wil Kraft Heinz de marktpositie van haar siroopmerken verder verstevigen. Daarbij laat de Senior Brand Manager zich leiden door de zogeheten million-dollar question: ‘Wat voor merk wil Karvan Cévitam over een jaar of vijf zijn?’ Op de voet gevolgd door: ‘Wat moeten we doen om daar te komen?’ Dat ‘minder suiker’ en innovaties bepalende factoren zijn, staat vast.

De Senior Brand Manager Drinks neemt ownership over de merken en het verder uitbouwen ervan. Bij alles wat zij/hij doet, let de Senior Brand Manager op de positie en de purpose van de merken, en zet altijd en overal de consument centraal.

 “De Senior Brand Manager is verantwoordelijk voor een categorie waar binnen Kraft Heinz veel focus op ligt. Aan jou om de groeikansen op de korte en lange termijn te verzilveren en met de juiste activaties en communicatiestrategie de categorie verder op de kaart te zetten.” – Thomas van Helvoort, Marketing Manager Local Brands Benelux

‘Glaasje limo en een koekje’
In een markt waar zomaar 160 miljoen euro omgaat, bezit Kraft Heinz maar liefst 45% marktaandeel. Het grootste deel daarvan dankt het aan de hoge penetratie in huishoudens met kinderen, en het bekende ‘glaasje limo en een koekje’ uit school. Toch ziet het bedrijf volop mogelijkheden om nóg meer marktaandeel te winnen. Door de juiste innovaties door te voeren, door nieuwe partnerships te ontwikkelen, door nieuwe markten aan te boren en door nieuwe gebruiksmomenten te creëren.

Dat vraagt om een Senior Brand Manager die over de innovatieve, strategische langetermijnvisie beschikt om een merk (verder) te bouwen. Die moeiteloos kansen voor de lange termijn identificeert, maar tegelijkertijd weet aan welke knoppen zij/hij moet draaien om meteen effect te sorteren.

De Senior Brand Manager Drinks is in the lead van (innovatie)projecten en werkt nauw samen met R&D. Daarnaast onderhoudt zij/hij ook nauw contact met media en creatieve agencies om impactvolle campagnes op te zetten. De Senior Brand Manager stuurt een Junior Brand Manager aan en rapporteert direct aan Thomas van Helvoort, Marketing Manager Local Brands Benelux.

 

Interesse?

Kraft Heinz werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.