Senior Brand Manager Beans

Senior Brand Manager Beans

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • 617 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken als Senior Brand Manager Beans

Na de veranderingen die de organisatie de laatste jaren heeft doorgemaakt breekt er nu een tijd van consolidatie en opbouw aan voor JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE). De Senior Brand Manager (SBM) Beans neemt het voortouw in de ontwikkeling van de strategie voor de categorie koffiebonen in Nederland. JDE heeft hier twee uitdagingen: marktaandeel vergroten en waardecreatie.

De marketingafdeling bij JDE

Onder leiding van de nieuwe Marketing Director Mariken Kimmels-Mares wordt een ijzersterk, fact-based marketingteam opgebouwd. Er zijn op dit moment meerdere brandmanagementvacatures, ieder met eigen uitdagingen. De overkoepelende missie: dat consumenten vanzelfsprekend de merken van JDE kiezen. Daarom voert JDE een continue above-the-line-strategie en bouwen de marketeers sterke merken die zich over meerdere koffiecategorieen bewegen.

De categorie koffiebonen

Internationaal gezien loopt Nederland qua marktaandeel voorop met bonenkoffie: 13% van de huishoudens koopt koffiebonen, en dat aantal stijgt hard. Uit marktonderzoek blijkt dat mensen die eenmaal kiezen voor bonen nooit meer anders willen. Het is het eindstation van hun koffiezoektocht. De SBM Beans verleidt deze trouwe doelgroep voortdurend kwaliteitsbonen van de merken L’OR en Douwe Egberts te kopen.

Het merk Douwe Egberts

Douwe Egberts is een Nederlands merk. Dat geeft de Nederlandse organisatie genoeg autonomie in het ontwikkelen van strategie, portfolio en communicatie van de categorie bonen vanuit het merk Douwe Egberts.

Type werkzaamheden

De SBM Beans is betrokken bij het hele marketingtraject – van het opstellen van smaakprofielen tot aan de activatie in samenwerking met retailers – met als doel harder te groeien dan de double digit groeiende markt. Het strategische belang van deze categorie brengt exposure richting het hoofdkantoor mee. Dit is dan ook een waardevolle investering in een commerciële carrière. De SBM Beans rapporteert aan de Marketing Manager Multi-Serve Floor Hesselmans.

Kandidaatprofiel

Achtergronden kunnen uiteenlopen van FMCG tot consulting, maar ervaring met marketing is een must. Het belangrijkste zijn drive, analytische en conceptuele skills en een zelfstandige, resultaatgerichte en energieke werkwijze.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Conceptueel
 • Zelfstandig

Ervaring

 • Marketing ervaring
 • FMCG of Consulting

Groeimogelijkheden

 • Marketing Manager

Contact

Senior Brand Manager Beans Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.