Sales Manager Albert Heijn & Online

Sales Manager Albert Heijn & Online

  • Sales
  • Consumer
  • Utrecht
  • 922 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) heeft sterke relaties met alle Nederlandse retailers. Recent is JDE daarvoor bekroond met de Industributie-prijs 2016: ze zijn de beste leverancier in de categorie kruidenierswaren. John Brands (General Manager JDE Retail): “We draaien in de top mee als het gaat om kennis en vaardigheden. De Industributie-trofee is een mooie bevestiging dat we op de juiste weg zitten. Daar zijn we hartstikke blij mee.”

JACOBS DOUWE EGBERTS en Albert Heijn

De eerste Albert Heijn opende in 1887. Wat Albert Heijn vanaf het begin af aan in het assortiment had? Koffie. JDE is uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van Albert Heijn en Albert Heijn tot de grootste supermarktketen van Nederland. Het koffie- en theeschap van de Albert Heijn wordt niet door veel klanten voorbij gelopen. Recent (april 2016) is het schap zelfs uitgebreid. En niet zonder reden, want 74% van de (jong)volwassen Nederlanders drinkt koffie. Een grote doelgroep dus die veel producenten trekt waardoor de concurrentie in deze markt pittig is. Zowel binnen A-merken (voor JDE zijn dat onder andere DE, Senseo, L’Or en Pickwick) als binnen private label. JDE focust zich op het verder verdiepen van de relatie met Albert Heijn en streeft ernaar om overal te zijn waar de consument is, online speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Om waardegroei te realiseren komt de Sales Manager Albert Heijn met een strategie gericht op een diepere samenwerking en innovaties.

Groei door samenwerking

JDE is marktleider voor koffie en thee en actief in meerdere categorieën: single-serve (Senseo pads en L’Or cups), multi-serve (filterkoffie), koffiebonen en thee. Dit zijn uitdagende categorieën, waarin groei moet komen uit een intensieve samenwerking met de retailer. De Sales Manager weet op een ondernemende manier de business bij Albert Heijn uit te bouwen door in te spelen op ontwikkelingen binnen de categorieën en slim in te spelen op trends. Het opzoeken van samenwerkingen op basis van gezamenlijke belangen – met de klant, andere afdelingen (marketing, shopper marketing, supply chain en finance) en externe partners – staat hoog op de commerciële agenda en de Sales Manager heeft daar een stuwende rol in. Deze persoon denkt mee over de mogelijkheden en pluist voorstellen tot op de bodem uit zodat hij/zij goed voorbereid bij de klant zit en met groene cijfers bij JDE terugkomt.

Online: bewegen naar de toekomst

In het team van de Sales Manager werkt ook een Key Account Manager Online. Samen bepalen zij de online verkoopstrategie via onder andere retailer.nl (bijvoorbeeld ah.nl of jumbo.nl), bol.com en pure players zoals koffievoordeel.nl. Online is de toekomst, ook voor een eeuwenoud product als koffie en thee. Dat het kan is al bewezen (een van JDE’s grootste concurrenten verkoopt hun koffie voornamelijk online), de kans is om een strategie te ontwikkelen en te implementeren die past bij de merkkracht van JDE en in nauwe samenwerking met de retailers. Een tipje van de sluier dat aantoont hoeveel potentieel er ligt: veel kleine bedrijven bestellen hun boodschappen al via AH.nl (B2B). Koffie is een essentieel onderdeel van die bedrijfsboodschappen, wat een mooie window of opportunity schept voor JDE om die doelgroep online te bedienen.

“We willen de samenwerking met onder andere Albert Heijn sterk verbeteren waar het gaat om e-commerce” – John Brands, General Manager JDE Retail

Team

Joost Lebens (Sales Director) rapporteert direct aan John Brands. Lebens heeft vijf direct reports: drie Sales Managers voor de grote retail-accounts Albert Heijn, Jumbo en Superunie en één Field Sales Manager. De Sales Manager voor Albert Heijn stuurt één Account Manager aan, één Sales Assistent en één Senior Account Manager Online. Deze persoon is lid van het Sales-MT.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.