Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

SAFe Agile Innovation Manager

SAFe Agile Innovation Manager

 • IT
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 967 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KPN werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 7 jaar ervaring
 • Met Agile at Scale-transformaties
 • Natuurlijk overwicht
 • Communicatief sterk
 • Verbindend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

KPN Zakelijk transformeert momenteel haar way of working op grootse wijze. Het agile werken wordt uitgebreid naar het gestroomlijnde Scaled Agile Framework en het doel is om alle zakelijke takken in deze transformatie mee te nemen. De SAFe Agile Innovation Manager pakt binnen KPN Grootzakelijk de businesskant van deze transitie: het creëren van end-to-end ownership, klantfocus, transparantie en slim gebruik van data.

Over KPN

De geschiedenis van KPN als marktleider en technologisch vernieuwer op het gebied van connectiviteit in Nederland gaat terug tot begin 1880. Toen door het aanbieden van telegram- en vaste telefoonnetwerken, nu door het presenteren van 5G-netwerken en het Internet of Things. Toch zijn de centrale thema’s al 140 jaar hetzelfde: technologie en innovatie. KPN heeft met het uitvinden van nieuwe mijlpalen die Nederland verder helpen vele prestigieuze innovatieprijzen gewonnen. En via haar Open Innovation Hub en KPN Ventures blijft het bedrijf zelf hightech toepassingen ontwikkelen en samenwerkingen aangaan met veelbelovende start- en scale-ups. KPN kijkt bovendien op andere manieren naar de toekomst. Het bedrijf is bijvoorbeeld sinds 2015 CO2-neutraal en wil in 2025 bijna honderd procent circulair zijn.

Om ervoor te zorgen dat alle processen rondom (toekomstige) innovaties efficiënt en soepel verlopen, is het belangrijk dat de structuur en werkwijze van elke tak hetzelfde is. Voor KPN Zakelijk is dit nu niet het geval. De vele verbeteringen en optimalisaties die mogelijk zijn worden as we speak samengevoegd in één grote transformatie richting het gestroomlijnde Scaled Agile Framework (SAFe). Dat vraagt om het bouwen van nieuwe allianties tussen alle takken van KPN Zakelijk:  Kleinzakelijk, Grootzakelijk, TI/IT en een Infrastructuur organisatie. Binnen de tak Grootzakelijk is een sterke ambitie om voorloper te zijn in dit traject. De SAFe Agile Innovation Manager is binnen deze tak de drijvende kracht achter deze Agile at Scale-operatie.

Vacature: SAFe Agile Innovation Manager

De SAFe Agile Innovation Manager heeft een sleutelrol binnen KPN. Zij/hij is op doortastende wijze de aanjager van de hele Agile at Scale-transitie binnen KPN Grootzakelijk. Zij/hij ontwikkelt de visie voor Agile at Scale en implementeert deze stapsgewijs door de gehele organisatie. Daarnaast richt de SAFe Agile Innovation Manager zich op de introductie van end-to-end productverantwoordelijkheid binnen de teams, waarbij klantfocus, transparantie en data-driven besluitvorming centraal staan. Zij/hij versnelt innovatie door alle verschillende initiatieven met elkaar te verbinden en te zorgen voor de juiste afstemming en inzet van alle stakeholders.  

De Agile at Scale-transformatie focust zich op KPN Grootzakelijk. Vanuit hier inspireert de SAFe Agile Innovation Manager de andere takken om mee te transformeren. Zonder hun medewerking is het gewenste effect van sneller en flexibeler werken niet mogelijk. Dit maakt dat de SAFe Agile Innovation Manager zich bevindt in een ingewikkeld maar uitdagend speelveld. Met haar/zijn verbindende kwaliteiten vormt de SAFe Agile Innovation Manager makkelijk strategische allianties met de belangrijkste stakeholders. Een sterk communicatief vermogen, assertiviteit en natuurlijk overwicht zijn daarom competenties die onlosmakelijk met deze rol verbonden zijn. Om haar/zijn verhaal te bekrachtigen, kent en snapt zij/hij Agile at Scale van voor tot achter en heeft ruime ervaring met grootschalige Agile-transformaties.

Bij KPN Zakelijk is elke tak bij wijze van spreken op een eigen canvas aan het tekenen, maar het moet één schilderij worden. De SAFe Agile Innovation Manager zorgt ervoor dat de gewenste holistische samenwerking op rolletjes gaat verlopen.” – Marc Heijnen, Head of Online & Innovation 

De SAFe Agile Innovation Manager begrijpt als geen ander dat een dergelijke transformatie een fundamentele verandering betekent in het denken en doen van mensen. Zij/hij is succesvol wanneer zij/hij vanuit een brede focus op de klantreis in een jaar tijd de Agile at Scale-werkwijze binnen KPN Grootzakelijk implementeert. Het jaar daarop staat in het teken van opschaling. Dan verbindt zij/hij de overige value streams aan het Scaled Agile Framework. 

De SAFe Agile Innovation Manager stuurt enkele analisten en projectmanagers aan, maar werkt verder grotendeels autonoom. Zij/hij is een onmisbare sparringpartner voor Marc Heijnen, Head of Online & Innovation, aan wie de SAFe Agile Innovation Manager ook direct rapporteert.

 

Interesse? 

KPN werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.