Retail Operations Lead

Retail Operations Lead

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 665 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Retail Operations Lead werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor Ace & Tate is een bril een fashion-item, een in het oog springend en toegankelijk accessoire waarmee de drager zijn of haar karakter laat zien en de bril kan afstemmen op elke gelegenheid en stijl. De Lange: “Als we het zo positioneren, wil je als klant ook als zodanig behandeld worden. Daarom is service bij ons zo belangrijk.” Dit is misschien wel de voornaamste reden dat Ace & Tate zo’n vogelvlucht neemt in het retailkanaal.

Inhaalslag in retail

In 2012 werd het idee voor Ace & Tate geboren, in juni 2013 lanceerden de Founders de eerste versie van de website. In 2014 opende ze de eerste pop-up store bij Hotêl Droog in de Amsterdamse Staalstraat. Later dat jaar waren de brillen ook te koop bij onder andere de Bijenkorf en Hutspot. In juli 2015 opende de eerste échte Ace & Tate flagship store haar deuren in de Huidenstraat (Negen Straatjes) in Amsterdam. Ace & Tate heeft inmiddels ook winkels in de Van Woustraat en in het centrum van Utrecht en Rotterdam. Berlijn volgde in het voorjaar van 2016 en voor de nabije toekomst staat de opening van de winkels in Antwerpen en München op de planning. Kortom, retail is een leading channel geworden in de uitrol van de omni-channelstrategie. 

Werken bij Ace & Tate

Koen Bremer startte in de zomer van 2015 bij Ace & Tate. Dat was een behoorlijke overstap na acht jaar consulting (hij was Project Leader bij The Boston Consulting Group). Hij is nu Chief Operating Officer (COO) en aangetrokken om de operationele organisatie verder te professionaliseren, te structuren en klaar te maken voor nóg meer groei.

“Omdat we zo hard groeien weten we nog niet alles, ook je Manager niet. Als jij daar energie van krijgt, dan pas je bij Ace & Tate. ” – Koen Bremer, COO

Als COO stuurt Koen Bremer het Retail-team aan dat bestaat uit Retail Operations en Retail Expansion. Door de enorme groei van het aantal winkels is een nieuwe functie ontstaan: Retail Operations Lead. Deze persoon gaat direct rapporteren aan Bremer en wordt verantwoordelijk voor het commerciële en operationele succes op de winkelvloer.

Vacature voor Retail Operations Lead

De Retail Operations Lead is verantwoordelijk voor alle winkels in Europa. Deze persoon is veel onderweg om de affiniteit met de winkels, het personeel en de klanten te behouden en nieuwe ontwikkelingen goed aan te kunnen voelen. Hij/zij geeft leiding aan de Store Managers, Lead Opticiens en de toekomstige Retail Managers (verantwoordelijk voor meerdere retail locaties). Er zijn nu vijf Store Managers, binnen één jaar zal dat aantal oplopen tot twintig. De Retail Managers zijn er nu nog niet, zij worden op korte termijn aangetrokken. De Retail Operations Lead zorgt ervoor dat ondanks deze immense groei de positieve klantbeleving blijft – zo niet stijgt -, dat iedereen op de meeste efficiënte manier kan blijven werken en dat de commerciële resultaten een stijgende lijn laten zien. De Retail Operations Lead focust op drie pijlers:

I. Opleiden, trainen en coachen van het (internationale) retail-team

Deze persoon ontwikkelt – in nauwe samenwerking met Koen Bremer – de Ace & Tate trainingsprogramma’s en verbetert de recruitmentprocessen. Om dat succesvol te kunnen doen is de Retail Operations Lead veel op de winkelvloer aanwezig om het sterke contact met de Store Managers en de rest van het personeel te behouden en natuurlijk om de wensen en behoeften van de klanten goed te kunnen blijven volgen. Hij/zij is dan ook veel onderweg, zowel in Nederland als in het buitenland. Dit is geen negen tot vijf baan: zaterdag en de koopavonden zijn immers de drukste dagen.

II. Omni-channelstrategie optimaliseren

Het gebeurt steeds vaker dat klanten, nadat ze online inspiratie hebben opgedaan, brillen komen passen in de winkel om vervolgens online hun bestelling te plaatsen. Het is dan belangrijk dat zij precies weten welk model en welke kleur ze op hun neus hadden in de winkel. Een innovatieve, bij Ace & Tate-passende omni-channelstrategie biedt uitkomst. De Retail Operations Lead experimenteert met nieuwe concepten, maakt een plan op basis van de data, deelt de insights met de Store Managers en zorgt dat zij over de juiste tools beschikken om de plannen te kunnen implementeren.

III. Lokale community

Ace & Tate wil dat hun winkels een onderdeel van de lokale community zijn. De Retail Operations Lead bekijkt – in samenwerking met het Branding & Communications team van Ace & Tate – de mogelijkheden omtrent het organiseren van evenementen en samenwerkingen met bijvoorbeeld bekende influencers, bloggers of vloggers in een stad. Daarom is het van belang dat de Retail Operations Lead Ace & Tate ademt: hij/zij is extreem ‘on-brand’ en bewaakt de merkidentiteit tot in de details. Een succesvolle Retail Operations Lead brengt dit over op al het winkelpersoneel – van Store Manager tot Opticien en verko(o)p(st)ers.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.