Recruitment Associate

Recruitment Associate

Amsterdam

B2B

HR

Publicatie: 11 mei 2017

Werken bij Top of Minds Digital Executives

Top of Minds is een Executive Search bureau in Amsterdam. De Recruitment Consultants bij Top of Minds begeleiden professionals naar een volgende stap in hun carrière. Daar gebruiken zij inspirerende content voor zoals interviews met rolmodellen, achtergrondartikelen en vacatureteksten. Opdrachtgevers zijn A-merken als FrieslandCampina, bol.com, Booking.com, Coca-Cola, Red Bull en ING.

De Recruitment Consultants bij Top of Minds zijn gespecialiseerd in een nichemarkt. Bijvoorbeeld sales binnen FMCG of product management in e-commerce. Door deze focus kennen zijn hun vakgebied en de opdrachtgevers goed. Het specialisme van de Recruitment Consultants wordt doorgetrokken naar de Recruitment Associate. Elke Recruitment Associate is dus een directe partner van een Recruitment Consultant en werkt nauw met hem/haar samen op een specifiek vakgebied.

Type werkzaamheden van de Recruitment Associate

De Recruitment Associate is verantwoordelijk voor het hele searchproces met als doel de juiste mensen aandragen voor een bepaalde vacature. De Recruitment Associate gaat procesmatig te werk en heeft continu het overzicht op de search. Op basis van de eisen aan een vacature stelt deze persoon een gestructureerde search op. Dat begint bij het in kaart brengen van de markt. Wat zijn de juiste zoekcriteria en hoe bereik je de geschikte kandidaat? De Recruitment Associate start in de kandidatendatabase van Top of Minds en daarnaast op LinkedIn. Deze persoon is vervolgens actief betrokken bij het benaderen van geschikte kandidaten en stuurt hen de benodigde informatie (vacatureteksten en informatie over het bedrijf bijvoorbeeld).

De Recruitment Associate werkt nauw samen met een Recruitment Consultant en voorziet hem/haar van de laatste informatie omtrent de search. Dat betekent dat de Recruitment Associate zorgt voor een periodieke update van de search voor de Consultant, zodat hij/zij de klant volledig kan informeren over de stand van zaken.

De Recruitment Associate is onderdeel van het Researchteam bestaande uit tien jonge professionals. Zij ondersteunen elkaar, wisselen expertise uit en hebben regelmatig overleg om het search-proces voor álle disciplines binnen Top of Minds te verbeteren.

Profiel

De Research Associate past allereerst goed in het team, want er wordt intensief met elkaar samengewerkt. Daarnaast is deze persoon een echte multitasker en behoudt het overzicht van alles dat nog moet gebeuren. Bij Top of Minds werken we met een agile-methode, dat vraagt een flexibele werkhouding. De Research Associate is een mensen-mens, sociaal en begaan. Een afgeronde HBO/WO-opleiding is een vereiste.

Persoonlijkheid

  • Gestructureerd, nauwkeurig en goed georganiseerd
  • Communicatief sterk
  • Zelfstandig
  • Professioneel en representatief

Ervaring

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding
  • Ervaring met LinkedIn
  • Eventueel eerder ervaring opgedaan in recruitment
  • Vloeiend Nederlands en Engels

 

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Janko Klaeijsen

Founding Partner

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview