Quality & Compliance Manager

Quality & Compliance Manager

  • General Management
  • Energy
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 692 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Minder.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Een zakelijk energiecontract afsluiten met minder moeite tegen minder kosten. Precies dát is de missie van Minder.nl. De zaken gaan voor de wind en het online B2B-bedrijf zit midden in de scale-up-fase. Zeker in de dynamische energiebranche is het belangrijk om het kwaliteits- en compliance-management altijd op orde te hebben. Een belangrijke taak die is weggelegd voor een pragmatisch ingestelde Quality & Compliance Manager.

Over Minder.nl

Na bijna tien jaar bij energiegiganten NUON en Vattenfall te werken, is Rob Leek toe aan een uitdaging. In 2013 denkt en werkt hij aan zijn keukentafel een nieuw businessconcept uit: een onafhankelijke, online vergelijker voor de bemiddeling van grootzakelijke energie. Naast de vele aanwezige consumenten vergelijkers blijkt die voor de ZZP/MKB en grootzakelijke energiemarkt een nog onontdekte parel. Maar wel een met een enorm potentieel.

Samen met IT-partner Isatis Energy Comparison verwerkt Leek het concept in een online platform. Na de complexe bouw van bijna een jaar is de website Minder.nl geboren. Eind 2015 stapt oud-Nuon-collega Arno Feenstra in om samen met Leek meer richting te geven aan de groei van het bedrijf. Mede dankzij hun achtergronden in Marketing en Sales & Finance blijkt de samenwerking een gouden zet.

Of het nu gaat om een bank, retailer of bouwbedrijf, iedere ondernemer is anders en heeft andere eisen en wensen. Minder.nl brengt de verschillende situaties zo volledig mogelijk in kaart. Zit er een complexe aanvraag bij? Dan volgen de accountmanagers deze persoonlijk op. Op deze manier streeft Minder.nl naar een eerlijke, eenvoudige en overzichtelijke zakelijke energiemarkt.

Het businessmodel van Minder.nl tweeledig. Enerzijds sluiten klanten via de website direct een contract af. Anderzijds is er het resellersportaal Contractportaal.com waar salespartners vanuit eigen naam energiecontracten kunnen verkopen. Bovendien heeft het bedrijf zijn portfolio tegenwoordig uitgebreid met diensten op het gebied van energiebesparing, verduurzaming én zakelijk internet.

Vacature: Quality& Compliance Manager

Bij Minder.nl ligt een uitdagende en brede taak voor de gedreven Quality & Compliance Manager. Zo is deze persoon verantwoordelijk voor uitstekend kwaliteits- en compliance-management. De activiteiten van de quality en compliance manager zullen met name gericht zijn op het resellerlabel Contractportaal.com en de salespartners die hierop zijn aangesloten. De energie-business is een zeer dynamische markt die zich razendsnel ontwikkelt. Deze rol vraag daarom om een doortastend karakter dat breder denkt dan zijn/ haar eigen functie.

Deze aanpakker is vliegensvlug, heeft snel antwoorden klaar en grijpt waar nodig direct in. Dit is geen type voor ellenlange meetings of langdradige plannen schrijven. De Quality & Compliance Manager is juist strategisch en pragmatisch tegelijk. De Quality & Compliance Manager gaat een cruciale rol spelen om met Contractportaal.com voorop te lopen als het gaat om goede kwaliteit en compliancy. Onlangs is Minder.nl samen met andere initiatiefnemers het keurmerk CIRE gestart. Dit keurmerk stelt vast waar energieverkopers aan moeten voldoen om de kwaliteit van verkoop in de energiemarkt te verbeteren. Binnen een of meerdere CIRE-commissies zal de quality en compliance manager bijdragen aan de verdere vormgeving van het CIRE beleid.

“Dit is een hele mooie rol, want het kwaliteitsmanagementstuk is momenteel hét ding in de energiemarkt. Wij zijn nu bijvoorbeeld volop met het CIRE-keurmerk bezig en de winnaars van morgen in deze markt zijn degenen die het kwaliteitsmanagementstuk het beste op orde hebben. Wij zoeken iemand die hier zich graag in vastbijt en zorgt dat we hierin voorloper zijn en blijven.”Rob Leek founder Minder.nl

Wat betekenen de laatste ontwikkelingen binnen de telemarketingwet voor Contractportaal.com en haar salespartners? En hoe kunnen zij dit doorvoeren? Deze persoon is goed op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgevingen rondom telefonische en deur-tot-deur-verkoop. Zo voldoen Contractportaal.com en haar salespartners altijd aan de bestaande wetten en regels. Daarbij monitort hij/zij continue de kwaliteit van de salespartners, signaleert hij/zij proactief kwaliteitsverbeteringen en voert deze samen met eventuele vernieuwingen in de bedrijfsprocessen door. Hierbij schrijft deze persoon ook zelf voorstellen voor changes uit voor de systemen.

Nauwkeurig werken en veel aandacht hebben voor details zijn voor deze rol noodzakelijke competenties. Uitstekend stakeholdermanagement zorgt ervoor dat iedereen tijdig op de hoogte is van eventuele veranderingen. De Quality & Compliance Manager werkt vanuit het hoofdkantoor aan de Amsterdamse grachten.

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.