Minder.nl

Minder.nl

Minder.nl

Minder.nl is een scale-up met een missie: de zakelijke energiemarkt eerlijker, eenvoudiger, en beter maken. Op het online platform kunnen ondernemers binnen twee minuten zonder gedoe zakelijke energiecontracten vergelijken en afsluiten. Met een garantie op de beste deal. En dat werkt: klanten beoordelen de succesvolle scale-up gemiddeld met een 8.9. De business case staat als een huis, dus het is tijd om op te schalen.

Eerlijker, eenvoudiger en beter

Het idee voor Minder.nl is bij Founder Rob Leek ontstaan tijdens zijn carrière bij NUON. In de markt van energievergelijkers bestonden er al platformen voor consumenten en MKB maar niet voor de grootzakelijke markt. Dat maakte het voor die ondernemers enorm tijdrovend om alle leveranciers op een goede manier in kaart te brengen. Daarnaast zijn er veel tussenpartijen in de markt die als intermediair bemiddelen tussen afnemers en leveranciers. Maar veel van hen opereren niet onafhankelijk, waardoor de klant niet altijd de beste deal krijgt. Het gevolg: onnodig hoge energierekeningen. Dat moest in de ogen van Leek anders kunnen. Eerlijker, eenvoudiger en beter. Samen met IT-partner Isatis startte hij Minder.nl: een onafhankelijk online platform waar grootzakelijke klanten zonder gedoe hun energiecontracten kunnen vergelijken en afsluiten. Na livegang in het najaar van 2015 versterkte oud-Nuon collega Arno Feenstra als compagnon het team om samen met Leek richting te geven aan de groei van Minder.nl.

Onafhankelijk = klant is koning

Op het online platform wordt de situatie van ondernemers zo volledig mogelijk in kaart gebracht. Want de realiteit van iedere ondernemer is anders, zeker in de grootzakelijke markt. De situatie van een ondernemer in de landbouw is niet te vergelijken met die van een bank of retailer. Daarom worden complexe aanvragen opgevolgd door de accountmanagers van Minder.nl. Zij verzamelen extra informatie en voorzien zo klanten van het beste advies.

Deze zeer succesvolle tandem van (online) marketing en sales werpt zijn vruchten af. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot twintig FTE en richt zich ook op kleinere ondernemers en ZZP’ers. De afgelopen jaren verdubbelde de omzet en er staan zwarte cijfers onder aan de streep. Dat betekent dat Minder.nl nu sterk inzet op verdere groei, voornamelijk via online kanalen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.