QA Tester

QA Tester

 • IT
 • Health
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 05 februari 2020
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 423 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal vier jaar ervaring met QA/testautomatisering
 • Ervaring met testen van mobiele apps op iOS en Android
 • Kennis van test-automation-tools als Cypress en Selenium
 • Een onderzoeker die graag nieuwe ideeën aandraagt
 • Perfecte beheersing van het Engels

Met een baanbrekende health-app blazen Fit For Free en zusterbedrijf Sportcity een frisse wind door de zeer competitieve fitness-industrie. Aan de QA Tester de taak om iedere gebruiker gegarandeerd de allerbeste user experience te bezorgen.

Over Fit for Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie tot sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een op machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort life coach. Deze app is in lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. De QA Tester checkt continu of het ontwikkelde product voor de gebruikers goed werkt. En met name veilig blijft werken.

Vacature: QA Tester

Onder het toeziend oog van de QA Tester vinden bugs geen weg naar de nieuwe health-app. Dankzij hem/haar werkt de mobiele applicatie als een trein en ervaren de inmiddels 400.000 eindgebruikers de allerbeste user experience. Loopt een deel van de app niet lekker, dan komt de proactieve QA Tester in actie. Samen met de Developers of Product Owner ruimt hij/zij mogelijke obstakels uit de weg. Oplossingsgericht zijn, meedenken en veel samenwerken doet deze onderzoekende persoonlijkheid daarom graag.

Fit For Free heeft een snelle cycle of learning, wil innoveren en een hechtere interactie met klanten krijgen. Daarom focust het zich op het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. De QA Tester inspecteert daarom niet alleen de applicatie, maar experimenteert er ook graag op los. Hij/zij draagt makkelijk nieuwe ideeën aan en wordt hierbij geholpen door out-of-the-box denkgedrag en een nieuwsgierige aard.

Van teststrategie en testen automatiseren tot testprocessen verbeteren en risicoanalysen opstellen, alle werkzaamheden zijn agile. Naast alle ins en outs van de benodigde testingtools kennen, heeft de QA Tester een groot commercieel bewustzijn. Doordat hij/zij consumentengedragingen eenvoudig doorgrondt, krijgt deze persoon goed en snel inzicht in de wens van de gebruiker. Erg belangrijk, want bij Fit For Free staat de klant altijd op de eerste plaats.

Goed om te weten is dat hij/zij binnen het tech-team als enige QA Tester werkt. Maar als het aan deze ondernemende en zelfmotiverende persoon ligt, is dit geen enkel probleem. De QA Tester rapporteert aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

QA Tester

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.