Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Sales Manager for Publishers

Sales Manager for Publishers

  • Sales
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1349 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Taboola werkgeverspagina voor andere vacatures

Taboola is een van de snelstgroeiende discovery platforms ter wereld. Met dank aan de technologie waarmee adverteerders en publishers precies de juiste mensen bereiken, terwijl die mensen genieten van het feit dat ze precies datgene zien waar zij behoefte aan hebben. De Sales Manager for Publishers heeft een glashelder doel: premium publishers aan Taboola verbinden en daardoor de Nederlandse markt veroveren. 

Over Taboola

De tijd dat we vanaf de bank langs tientallen kanalen zapten in de hoop iets te kunnen zien wat we leuk vinden, ligt ver achter ons. Welkom in het digitale tijdperk, waarin we altijd en overal op elk device op onze wenken bediend willen worden. Met die gedachte in het achterhoofd richtte ondernemer Adam Singolda in 2007 Taboola op: een discovery & native advertising platform dat ervoor zorgt dat mensen te zien krijgen wat zij interessant vinden, op het moment dat zij daar zin in hebben. 

Fast forward naar 2021. Anno nu staat Taboola bekend als het bedrijf dat de ‘content you may like’-feed onder artikelen en op homepages van publishers als Bloomberg, NBC en Cosmopolitan plaatst. Elke dag maken meer dan 500 miljoen (!) mensen gebruik van Taboola, waardoor ze meer dan 450 miljard verschillende typen content – video’s, blogs, artikelen, producten en apps – afkomstig van 9000 publishers en van meer dan 13.000 adverteerders te zien krijgen. Voor publishers, brands en adverteerders biedt Taboola de uitgelezen mogelijkheid om traffic te genereren, en deze bezoekers tijdens verschillende touchpoints organische en gesponsorde content te tonen.

>1 miljard dollar omzet
Wat begon met een handjevol medewerkers op een kantoor in Tel Aviv, groeide in tien jaar uit tot een van ‘s werelds grootste discovery platforms met wereldwijd meer dan 1500 medewerkers. Onlangs passeerde Taboola de magische grens van 1 miljard dollar omzet

Next stop: Nederland
De afgelopen tien jaar opende Taboola kantoren in onder meer New York, Los Angeles, Londen, New Delhi, Bangkok, Sao Paulo, Mexico City, Peking, Shanghai, Istanbul, Seoul, Sydney, Tokio, Berlijn, Madrid en Parijs. Dit najaar wordt Amsterdam aan de lijst toegevoegd. Het bedrijf zette afgelopen jaren al voet op Nederlandse bodem, maar opereerde nog niet eerder vanuit het hart van de markt.. De ondernemende Publisher Sales Manager ontwikkelt partnerships met toonaangevende (online) publishers en zorgt er op die manier voor dat Taboola de Nederlandse markt (verder) kan veroveren. 

Vacature: De Sales Manager for Publishers

Duurzame relaties met leidende media-organisaties en publishers ontwikkelen en onderhouden is het belangrijkste doel van de commerciële, tech-savvy Sales Manager for Publishers. Daarbij heeft zij/hij heel duidelijk het vizier op de lange termijn; Taboola werkt uitsluitend met meerjarencontracten waar zowel de publisher als Taboola baat bij heeft. Relaties zijn naast langdurig ook behoorlijk intensief, net als de sales-cycli die eraan voorafgaan.

Dat vraagt om een gedreven salesprofessional met sterke consultative selling-skills en een lange adem. Iemand die als geen ander het verhaal van Taboola over de bühne kan brengen, maar ook feilloos de uitdagingen en behoeften van de publisher aan de andere kant van de tafel begrijpt, en daar adequaat op inspeelt door precies de juiste oplossing te bieden. Of de Sales Manager for Publishers nou met een editor, business developer, product owner of de CMO aan tafel zit: zij/hij weet altijd de juiste snaar te raken, en toont zich op elk niveau een waardig en vaardig gesprekspartner en stakeholdermanager.

Nederlandse ‘ogen en oren’ voor internationale collega’s en de board
Naast een zelfstartende, commerciële mindset, zijn ijzersterke communicatieve vaardigheden in deze rol onmisbaar. Want naast go-to person voor de publishers, fungeert de Sales Manager for Publishers ook als de ogen en oren voor internationale Taboola-collega’s. Zij vertrouwen volledig op de Sales Manager for Publishers om hen op regelmatige basis bij te praten over ontwikkelingen en trends in de Nederlandse markt. 

Een netwerk in de publishing industry en kennis van het digitale domein zijn belangrijk, maar minder essentieel dan de onbetwiste vereisten om in deze rol succesvol te zijn: een zelfstartende, leergierige attitude en een intrinsieke drive om mooie, lucratieve partnerships te bouwen.  

“Nederland is een belangrijke markt voor ons. De Sales Manager for Publishers speelt een cruciale rol in het verder op- en uitbouwen van deze markt, en daarmee in het toekomstige succes van Taboola. Naast steun en slagkracht, bieden we veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en in de organisatie door te groeien.”

 

Interesse?

Taboola werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Sales Manager for Publishers Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.