Taboola

Taboola

De tijd dat we vanaf de bank langs tientallen kanalen zapten in de hoop iets te kunnen zien wat we leuk vinden, ligt ver achter ons. Welkom in het digitale tijdperk, waarin we altijd en overal op elk device op onze wensen bediend willen worden. Met die gedachte in het achterhoofd richtte ondernemer Adam Singolda in 2007 Taboola op: een discovery & native advertising platform dat ervoor zorgt dat mensen te zien krijgen wat zij interessant vinden, op het moment dat zij daar zin in hebben. 

Fast forward naar 2021. Anno nu staat Taboola bekend als het bedrijf dat de ‘content you may like’-widget onder artikelen en op homepages van publishers als Bloomberg, NBC en Cosmopolitanplaatst. Elke dag maken meer dan 500 miljoen (!) mensen gebruik van Taboola, waardoor ze meer dan 450 miljard verschillende typen content – video’s, blogs, artikelen, producten en apps – afkomstig van 9000 publishers en van meer dan 13.000 adverteerders te zien krijgen. Voor publishers, brands en adverteerders biedt Taboola de uitgelezen mogelijkheid om traffic te genereren, en deze bezoekers tijdens verschillende touchpoints organische en gesponsorde content te tonen.

>1 miljard dollar omzet
Wat begon met een handjevol medewerkers op een kantoor in Tel Aviv, groeide in tien jaar uit tot een van ‘s werelds grootste discovery platforms met wereldwijd meer dan 1500 medewerkers. Onlangs passeerde Taboola de magische grens van 1 miljard dollar omzet

Next stop: Nederland
De afgelopen tien jaar opende Taboola kantoren in onder meer New York, Los Angeles, Londen, New Delhi, Bangkok, Sao Paulo, Mexico City, Peking, Shanghai, Istanbul, Seoul, Sydney, Tokio, Berlijn, Madrid en Parijs. Dit najaar wordt Amsterdam aan de lijst toegevoegd. Het bedrijf zette afgelopen jaren al voet op Nederlandse bodem, maar opereerde nog niet eerder vanuit het hart van de markt.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.