Productmanager Verkopen via bol.com

Productmanager Verkopen via bol.com

 • E-commerce
 • Consumer
 • Utrecht
 • 593 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is zonder twijfel het grootste winkelplatform van Nederland & België. Het is de winkel van ons allemaal, de speciaalzaak voor iedereen. Het enthousiasme waarmee klanten hun platenkast, gereedschapskist of tassenverzameling via bol.com aanvullen is de drijfveer tot continu verbeteren en vernieuwen. Bol.com heeft dus een passie voor haar klanten, maar ook voor haar retailpartners. Want om het extreem brede assortiment van ruim 15 miljoen artikelen te realiseren, leunt ze sterk op haar partners.

De transitie van retailer tot platform

Bol.com onderhoudt een relatie met 19.000 professionele winkels en particuliere aanbieders die die verkopen via bol.com. Een online relatie, wel te verstaan. Die het meest succesvol is wanneer ze gestoeld is op wederzijds vertrouwen en een gedeelde passie voor de beste klantervaring. De partners van bol.com vertrouwen erop dat hun producten zo goed mogelijk worden aangeboden. Verkopen via bol.com is met een aandeel van 40% van de volledige omzet van bol.com een belangrijk en uniek fundament voor de toekomst van bol.com. Het is in korte tijd snel gegroeid en de ruimte voor verdere groei is enorm. De nieuwe, categorie-overstijgende afdeling Netwerk & Groei optimaliseert de dienstverlening van verkopen via bol.com. Daarnaast leidt ze de interne transitie die gepaard gaat met de beweging van zelf-inkopende e-tailer naar hybride platformorganisatie. Om het huidige succes te waarborgen en om de potentie te verzilveren.

Partners faciliteren

Erik-Jan Quik, Director Netwerk & Groei: “Waar Google voor veel mensen het startpunt is van online winkelen, verschuift wat mij betreft deze rol binnenkort naar bol.com. Mede dankzij de kracht van verkopen via bol.com, wat voor een blijvend snelle groei van ons al zeer brede aanbod zorgt. We hebben veel te bieden aan retailers, zowel pure- players als online winkels kunnen met bol.com veel succesvoller zijn dan op eigen kracht. Mijn filosofie is 
dat onze partners zich moeten concentreren op waar zij goed in zijn. En daar wil ik verder in gaan dan Amazon dat doet. Geen focus op marge-onderhandelingen vanuit een machtspositie, maar een dienstverlenende houding gericht op het faciliteren van onze partners.”

“De transformatie die bol.com doormaakt van een ‘klassieke’ online winkel naar een innovatieve platformorganisatie is ongekend. De grootste retailer van Nederland wordt een hybride bedrijf: retailer én platform – dat is nog niet eerder vertoond.” Erik-Jan Quik, Director Netwerk & Groei

Vacature: Productmanager Verkopen via bol.com

De range van partners is groot. Het kan een grote omnichannel speler zijn zoals BCC, met jarenlange ervaring en een groot volume. Maar ook de zeilkledingwinkel uit Stavoren die voor het eerst online gaat verkopen. “We helpen grote spelers groter worden en kleine winkels om hun eerste stap online te zetten. Spannend voor hen en razend interessant voor bol.com. We hebben goud in handen. Alleen weten we nog niet goed wat het beste gereedschap is om erbij te komen.”

“De focus op zakelijke commercie is een relatief nieuwe sport voor ons. Daarom is een zwaargewichtkampioen B2B meer dan welkom” – Richard van de Beek, Commercieel Manager bol.com Verkopen via bol.com

De technische ontwikkeling van het externe verkopersplatform kreeg de afgelopen periode de aandacht. De tools om partners te ondersteunen zijn in bedrijf. De verkoopmachine draait, maar de smeerolie in de vorm van een overkoepelend commercieel-taktisch beleid ontbreekt.

Daarom is er werk aan de winkel voor een commercieel- technisch voorman. De Product Manager licht de processen door en vraagt zich af: op basis van welke keuzes zetten we onze tijd en resources in? Hoe realiseren we de meeste omzet en creëren we de beste marktplaats tussen (nieuwe) verkoper en klant? De Productmanager Verkopen via bol.com schakelt tussen de operationele teams – van marcom tot CRM-specialisten.

[box style=”rounded” border=”full”]

De Productmanager werkt in vijf dimensies:

 • Traffic: hoe draagt het Verkopen via bol.com aanbod bij aan het genereren van bezoekers?
 • Verkoperswinst: op welke manier kan bol.com de P&L van de verkoper optimaliseren?
 • Performance: leveren externe verkopers op tijd en naar tevredenheid?
 • Tevredenheid: hoe tevreden zijn verkopers zelf? Voelen ze zich volwaardig partner?
 • Aanbod: Is de content overtuigend en de prijsstelling concurrerend?

[/box]

[box style=”rounded” border=”full”]

Relevante ervaring:

 • B2B-sales- en marketingervaring, aangevuld met een stevige portie B2C-ervaring;
 • Een flinke geschiedenis binnen e-commerce;
 • Een data-gedreven, innovatieve en assertieve drang tot procesverbetering;
 • Een gezonde dosis ondernemerschap en klaar voor P&L-verantwoordelijkheid;
 • Sparringpartner van operatie- tot directieniveau

[/box]

[box style=”rounded” border=”full”]

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Formuleren en operationaliseren van de commerciële strategie;
 • Matrixverantwoordelijk voor de omzet van bol.com Verkopen via bol.com;
 • Een visie ontwikkelen met duale focus op schaalbaarheid en performance;
 • Het betrekken, engageren en verbinden van business stakeholders;
 • Initiëren en aanjagen van commerciële verbeter- en innovatietrajecten

[/box]

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Auke Bijnsdorp via Auke@topofminds.com.

Contact

Productmanager Verkopen via bol.com Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.