Product Owner

Product Owner

  • E-commerce
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2193 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FitForMe werkgeverspagina voor andere vacatures

FitForMe is wereldwijd marktleider in een snelgroeiende nichemarkt: voedingssupplementen voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. De Rotterdamse scale-up groeit in razend tempo. Met een technisch geavanceerder, klantgerichter digitaal platform zou de groei pas echt kunnen katapulteren. Dat is precies het doel van de Product Owner. 

Over FitForMe

FitForMe is wereldwijd marktleider in een snel groeiende niche: voedingssupplementen voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. Wereldwijd lijden steeds meer mensen aan (morbide) obesitas, met allerlei comorbiditeiten zoals diabetes en hart- en vaatziekten tot gevolg. Om hen te helpen de kwaliteit van leven te verbeteren, voeren chirurgen ieder jaar meer maagverkleinende operaties uit.

Na zo’n operatie is het moeilijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen en op te nemen. Met FitForMe zorgen patiënten ervoor dat na de operatie de kans op tekorten aanzienlijk wordt verkleind. Op deze manier helpt FitForMe de doelgroep op weg naar een gezonder leven. Het bedrijf is marktleider in Europa en het Midden-Oosten, succesvol actief in de Verenigde Staten en Australië, en zette onlangs de eerste stappen op de Chinese en Indiase markt

FitForMe dankt haar succes aan de combinatie van een groeimarkt, productontwikkeling op basis van wetenschappelijk onderzoek, samenwerking met de beste productiepartners en 120 gepassioneerde medewerkers in 27 landen over alle continenten. Het team is jong, divers en zeer ambitieus. De sfeer is informeel, met veel ruimte om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Vacature: Product Owner

De Product Owner is verantwoordelijk voor de strategie en webshops van FitForMe in veertien landen. De Product Owner identificeert en ontwikkelt de benodigde specificaties om het e-commerce platform door te ontwikkelen en optimaal te beheren. Zij/hij ziet commerciele kansen, vertaalt de strategie door naar concrete plannen en tastbare verbeterpunten in de customer journey. Het resultaat: een optimaal functionerende website die tevreden klanten en maximale conversie oplevert. Want dat het altijd en overal om de wensen en behoeften van de klant draait, staat vast.

E-commerce moet een prominente rol binnen FitForMe krijgen. Om dat te bewerkstelligen zoekt het bedrijf niet naar een programmeur, marketeer, of webontwikkelaar, maar naar iemand die al deze functies begrijpt. De Product Owner snapt hoe professionals binnen deze afzonderlijke vakgebieden het beste worden gefaciliteerd, en weet die faciliterende rol uitmuntend op zich te nemen. De Product Owner is bekend met taken en verantwoordelijkheden van IT, webdevelopment en marketingafdelingen, en is in staat de interfacing met die afdelingen te creëren om zo de e-commerce-kant van het bedrijf optimaal vorm te geven, zichtbaar te maken en te bewaken.

“Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het belangrijkste kanaal van FitForMe dat je vervolgens wereldwijd uit gaat rollen. Daarmee speel je een cruciale rol in het team en in de hele organisatie” – Carlijn IJzermans, Head of Marketing

Technische challenger
Dat vraagt om een strategische, datagedreven analyse van de customer journey, maar ook om gedegen kennis van technische tools. Een technisch expert hoeft de Product Owner niet te zijn, maar zij/hij dient de technische taal wel te begrijpen en zelf ook te spreken. Daardoor kan zij/hij de developers adequaat aansturen en daar waar nodig inhoudelijk challengen.

Als drijvende kracht en eindverantwoordelijke is de Product Owner betrokken bij elke afweging en beslissing rondom de website. Wanneer het digitale platform in Nederland optimaal draait, is de rest van de wereld aan de beurt. De uitrol van de site naar de andere landen behoort ook tot de verantwoordelijkheden van de Product Owner.

De ideale kandidaat is een e-commerce specialist met goede technische kennis, die snel nieuwe technologieën en concepten kan oppikken. Iemand die moeiteloos de weg weet in Google Analytics en tegelijkertijd weet hoe een SEO-proof website eruit ziet. Een datagedreven teamplayer die goed gedijt in een snelgroeiende, zeer ambitieuze scale-up en altijd voor het beste resultaat gaat.

 

Interesse?

FitForMe werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.