Product Marketing Manager

Product Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 05 december 2023
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2603 views

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 5 jaar werkervaring
 • Achtergrond in Product Marketing, Product Management of Product Development
 • Ervaring met Brand Management in FMCG-context
 • Ervaring met go-to-market-strategieën
 • Ervaring met tastbare producten
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Een dancefestival, een motorrit of een nacht ongestoord slapen: Alpine ontwikkelt oordoppen en oorkappen voor iedere situatie. Het bedrijf groeit razendsnel en het is mede aan de Product Marketing Manager om dat door te zetten. Zij/hij leidt een volledig productsegment en zorgt door middel van productverbeteringen voor maximale resultaten.

Over Alpine Hearing Protection

We worden voortdurend blootgesteld aan geluid. Dat kan overweldigend zijn en is soms ook niet goed voor ons gehoor. Alpine geeft mensen controle over waar zij hun oren aan blootstellen. Het Nederlandse bedrijf biedt voor ieder moment de juiste oordoppen en oorkappen: van klussen tot feesten en van vliegen tot watersporten. De producten van Alpine zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, lopen voorop in design en functionaliteit en voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daarmee is de scale-up nu al marktleider in Europa en binnenkort ook in de VS.

Alpine verkoopt zijn oordoppen, oorkappen en oorverzorgingsproducten in meer dan 65 landen. Dat doet het bedrijf via grote winkelketens (bijvoorbeeld Ahold, Watson en DM), concertzalen (bijvoorbeeld Ziggo en Afas Live), eigen webshops en de bekende online marketplaces. Daarnaast is Alpine actief op aansprekende evenementen, zoals Formule 1-races en ’s werelds populairste muziekfestivals, om alle bezoekers een veilige ervaring te bieden die niks afdoet aan de unieke beleving.

“Met producten zoals de PartyPlug, MusicSafe, SleepSoft en MotoSafe helpen we mensen hun gehoor te beschermen. We willen dat iedereen ter wereld toegang heeft tot gehoorbescherming en dat goed en bewust omgaan met geluid en oorverzorging vanzelfsprekend wordt.” – Arthur van Keeken, CEO

De laatste jaren is Alpine – met de steun van PE-fonds Vendis Capital – hard gegroeid. Het bedrijf wil die trend doorzetten en het beste en grootste merk in gehoorbescherming ter wereld opbouwen. Zo kan Alpine nog meer mensen helpen met het beschermen van hun gehoor en hen optimaal laten genieten van geluid.

Vacature: Product Marketing Manager

Om uit te groeien tot het nummer één gehoorbeschermingsmerk ter wereld zet Alpine in op productinnovatie en digital brand building. De Product Marketing Manager speelt daar een belangrijke rol in. Zij/hij heeft de leiding over een compleet productsegment en ontwikkelt een visie om dat portfolio simpeler, scherper en aantrekkelijker in de markt te zetten. Daarnaast is de Product Marketing Manager ook verantwoordelijk voor het dagelijkse productmanagement. Zij/hij zorgt bijvoorbeeld dat alle productinformatie klopt en lost eventuele problemen met producten op. De Product Marketing Manager wordt onderdeel van het groeiende Product & Innovatie-team.

“De fase waarin we zitten, vraagt om flexibiliteit. We groeien hard en zijn onze organisatie aan het optimaliseren om dat door te zetten. Tegelijkertijd neemt de concurrentie toe en stijgt de complexiteit. Dat vraagt om een Product Marketing Manager die energie krijgt van een dynamische omgeving en de kansen die zij brengt met enthousiasme omarmt.” – Fleur Schraven, Innovation Director

De Product Marketing Manager krijgt de vrijheid om voor haar/zijn segment te doen wat nodig is om de omzet, marges, kwaliteit en klanttevredenheid te verbeteren. Denk daarbij aan nieuwe producten ontwikkelen, producten verbeteren, de productpositionering aanpassen, de kanaalstrategie updaten, de pricing optimaliseren en allerlei andere commerciële kansen identificeren en benutten. Dat vraagt van de Product Marketing Manager dat zij/hij op detailniveau de producten in duikt om inhoudelijk en technisch te begrijpen hoe ze in elkaar steken en dat zij/hij dat kan vertalen naar een commerciële aanpak. Ook maakt de Product Marketing Manager veelvuldig gebruik van data. Zij/hij gebruikt onder andere inzichten over de markt, concurrenten, gebruikersreviews en verschuivende klantvoorkeuren om een innovatief en winstgevend productportfolio neer te zetten.

De Product Marketing Manager heeft een centrale rol in de organisatie. Zij/hij leidt een kernteam waarin R&D, Sales, Operations, E-commerce, Marketplaces en andere commerciële functies samenkomen om de richting voor het segment te bepalen en die te implementeren. Daarbij kijkt de Product Marketing Manager, samen met het team, naar de volledige internationale scope van Alpine. Dit informele leiderschap vraagt om sterke communicatieve vaardigheden en een goede dosis overtuigingskracht.

In deze functie komt veel samen: ondernemerschap, gevoel voor financiën, commercie en consumentengedrag, data-analyse, innovatie en leiderschap. Een Product Marketing Manager die al deze aspecten weet te combineren, krijgt bij Alpine de kans om mee te bouwen aan de toekomstige wereldwijde marktleider in gehoorbescherming.

 

Interesse?

Alpine Hearing Protection werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marc Mohr via marcmohr@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marc Mohr Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Product Marketing Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.