Platform Excellence Associate

Platform Excellence Associate

  • Analytics
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1456 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com werkgeverspagina voor andere vacatures

Het platform staat centraal in bol.coms ambitieuze groeistrategie. De Platform Excellence Associate tilt dat platform met uitgebreide data-analyses naar een hoger niveau. Hij/zij helpt platformpartners de klanten van bol.com nog beter te bedienen. Een rol die niet alleen gaat om mooie analytische inzichten, maar ook om concrete impact op de business.

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met 11 miljoen actieve klanten – de populairste winkel van Nederland en België. Het enorme assortiment bestaat uit ruim 23 miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel. Het is ook een platform waarop 30 duizend externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.coms ongekende customer journey en het gigantische bereik.

Tussen 2011 en 2019 is de omzet met meer dan 600 procent gegroeid. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt bol.com voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van de logistiek.

De waardering voor bol.com blijkt niet alleen uit het groeiend aantal klanten. De e-tailer staat ook steevast in de top-5 van meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland en in de top-3 van meest invloedrijke merken op social media. Daarnaast sleept het bedrijf jaar in jaar uit de nodige publieks- en vakprijzen in de wacht.

Vacature: Platform Excellence Associate

Het platform bol.com is dé plek waar miljoenen consumenten en tienduizenden aanbieders elkaar vinden. De Platform Excellence Associate gebruikt zijn/haar sterke analytische vaardigheden en goed commercieel inzicht om te zorgen dat partners de klanten van bol.com nog beter kunnen bedienen. Hij/zij is onderdeel van het team Network Excellence; een team opgericht met maar één doel: met datagedreven innovaties de bol.com accountmanagers, het acquisitie team en het netwerk van verkooppartners naar een nog hoger niveau tillen en daarmee de omzet, marge en klantervaring significant verbeteren.

“Als Platform Excellence Associate moet je uiteraard bezeten zijn van data. Maar we zoeken ook iemand die het leuk vindt om dicht bij de business te staan, data-analyses kan vertalen naar concrete adviezen en die overtuigend over kan brengen” –Marianne van Buul, Head of Network Excellence

De Platform Excellence Associate vertaalt inzichten uit data-analyses naar innovatieve plannen en businesscases. Vragen die de Platform Excellence Associate beantwoordt, zijn bijvoorbeeld: welke nieuwe platformpartners moet bol.com aansluiten en hoe sluiten we hen zo effectief mogelijk aan, hoe kunnen onze bestaande partners hun omzet via het platform vergroten, en welke dashboards en tools kunnen partners en collega’s gebruiken om direct de juiste beslissingen te nemen?

Het werk van de Platform Excellence Associate houdt niet op na een data-analyse of een datavisualisatie via Google Data Studio of Tableau. Hij/zij zet de inzichten om in concrete adviezen. Ook draait de Platform Excellence Associate mee in projecten, bijvoorbeeld gericht op het beter identificeren en aansluiten van nieuwe partners. Daarmee vraagt de rol – naast sterke analytische vaardigheden – ook om communicatie, projectmanagement en overtuigingskracht.

Samenwerking is voor de Platform Excellence Associate erg belangrijk. De belangrijkste stakeholders zijn de key account developers, acquisiteurs en de verkooppartners zelf. De Associatericht zich immers op het beter maken van de bol.com sales organisatie. Daarnaast is er ook nauw contact met customer journey specialisten, promoprofessionals, retail counterparts en collega’s die werken aan nieuwe platformbusinessmodellen en -technologieën. Tot slot zet de Platform Excellence Associate zijn/haar ervaring in om minder ervaren teamleden te coachen.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com.

Contact

Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.