Operations Director

Operations Director

 • Operations
 • Financial Services
 • Nederland
 • Gepubliceerd op: 06 juni 2024
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 1154 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 12 jaar ervaring
 • In een snelgroeiende buy-and-build-gedreven organisatie
 • Ervaring met het succesvol integreren van (IT-)processen en systemen
 • Sterke leider die eerder grote teams (>50 fte’s) aanstuurde
 • Datagedreven
 • Verandermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Sinds de Britse investeringspartij SilverTree in 2021 een meerderheidsbelang nam, groeide Ignite Group – een groep subsidieadviesbureaus – in rap tempo. De afgelopen jaren werden in binnen- en buitenland zes overnamen gedaan. Door best-in-class workflows en systemen te implementeren, leidt de analytische Operations Director de full-service subsidiepartner naar optimale overall performance.

Over Ignite Group

De markt van subsidieadviesbureaus is van oudsher zeer gefragmenteerd. Eenpitters en kleinere organisaties domineren het beeld. In deze markt vol kleine spelers vormt Ignite Group de uitzondering: sinds de overnamen telt de groep tien vestigingen in Nederland en Duitsland, met een team van bijna tachtig consultants. Het bedrijf heeft de grootste subsidiedatabase van Europa en meer dan drieduizend klanten, waaronder partijen als KPN, ING, Kruidvat en Shell. De komende jaren wil de organisatie volop blijven groeien, zowel organisch als door buy and build. Daarbij leunt zij op drie kernwaarden: passie, expertise en leiderschap. De organisatie won maar liefst zeven keer de FD Gazellen Award.

Ignite Group brengt alle diensten van alle labels – waaronder Vindsubsidies, De Breed & Partners en DORUCON – samen onder één dak. Daarmee biedt het bureau subsidiedienstverlening op provinciaal, landelijk en Europees niveau en beschikt het over expertiseteams op het gebied van IT, life sciences, duurzaamheid en innovatie. De dienstverlening bestaat uit drie takken: Consultancy Nederland, Digitale Diensten en Consultancy Duitsland. In de consultancytak begeleidt Ignite Group klanten in elke fase van het subsidietraject. Op het gebied van digitale diensten beschikt Ignite Group met onder andere Vindsubsidies.nl en Subsidievolgsysteem.nl over een compleet pakket voor het zoeken, aanvragen, verstrekken en verantwoorden van nationale en internationale subsidies. Klanten variëren van kleine fabrieken met slechts een paar medewerkers en veelbelovende scale-ups tot grote bedrijven als Coolblue – en alles daartussenin. Ook overheden kloppen bij Ignite Group aan voor haar diensten. Een bedrijf dat kantoorpanden wil verduurzamen of organisaties die een innovatief product of maatschappelijk project willen ontwikkelen: Ignite Group helpt ze met het vinden, aanvragen en beheren van de juiste subsidie(s).

Vacature: Operations Director

Ignite Group groeit hard en wil dat blijven doen, met name op de Nederlandse consultancymarkt. De sleutel tot succes ligt in de implementatie van best practices, winnende workflows en state-of-the-art systemen die KPI’s op het gebied van effectiviteit, facturabiliteit en productiviteit significant verhogen. Dat is de belangrijkste opdracht van de Operations Director.

In dat proces richt zij/hij zich vooral op het digitaliseren en stroomlijnen van processen en systemen, waarbij zij/hij gebruikmaakt van de juiste tooling. De Operations Director duikt in de data, analyseert deze nauwkeurig en herkent patronen. Deze vertaalt zij/hij door naar heldere conclusies, gekoppeld aan concrete acties. De Operations Director automatiseert – in nauwe samenwerking met het IT-team – processen daar waar mogelijk en weet zo de capaciteit van de consultants en de omzet significant te stuwen.

Om succesvol en effectief te blijven groeien, is meer nodig dan alleen best-in-class systemen en processen. Het culturele aspect is minstens zo belangrijk. De Operations Manager begrijpt hoe belangrijk het in deze fase is om de juiste cultuur in de organisatie te verankeren. Als bekwame people- en verandermanager brengt de Operations Director de ambitieuze en resultaatgedreven mindset die Ignite Group als organisatie versterkt en nog steviger op de kaart zet. De consultants zien de Operations Director als een inspirerende, coachende leider die hen elke dag uitdaagt het beste uit zichzelf te halen.

Ignite Group heeft vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Breda, Venlo, Nijmegen, Enschede, Utrecht en Deventer. De Operations Director kan vanuit al deze locaties werken. Tien teamleads – elk verantwoordelijk voor een team van acht tot vijftien consultants – rapporteren aan de Operations Director en schakelen wekelijks met haar/hem over de voortgang. Naar verwachting zal het aantal vestigingen en consultants op korte termijn verder toenemen. Zelf rapporteert de Operations Director direct aan de CEO van de groep, Henk Heerink, met wie zij/hij het bedrijf uitbouwt tot een complete organisatie met verschillende teams en diensten.

“We zijn in korte tijd enorm gegroeid en willen dat in de toekomst blijven doen. Dat kan alleen met een datagedreven Operations Director die over de expertise en skillset beschikt om best-in-class processen en systemen te implementeren en de juiste cultuur in de organisatie te verankeren.” – Henk Heerink, CEO

Deze rol vraagt om een Operations Director met ervaring in een organisatie die in korte tijd aanzienlijk is gegroeid en daarin nauw betrokken was bij de integratie van IT-systemen en processen. Er is veel ruimte om de rol zelf vorm te geven. Dit is een mooie kans voor de Operations Director om in nauwe samenwerking met de CEO Ignite Group als organisatie zo in te richten dat zij de snelle groei – nu en in de toekomst – kan blijven faciliteren.

Interesse?

Ignite Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Operations Director

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.