Operations Director

Operations Director

  • Operations
  • Logistics
  • Roermond
  • 521 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Euramax werkgeverspagina voor andere vacatures

De positie van Operations Director i.o. bij Euramax biedt een uniek groeipad van LEAN Consultant tot Operations Director binnen twee jaar tijd. De Operations Director i.o. is verantwoordelijk voor een LEAN optimalisatie van het productieproces in de UK en Nederland én functioneert aanvankelijk als part-time Plant Manager a.i. van de productiefaciliteit in de UK. Zo wordt hands-on operationele ervaring samengesmeed met een bedrijfsbrede visie en verantwoordelijkheid. Standplaats is Roermond met een inzet van 3 dagen per week in Corby, UK gedurende de eerste twee jaar.

WERKEN BIJ EURAMAX

Euramax is marktleider in het coaten van aluminium voor hoogstaande bekleding van gebouwen. De meest futuristische creaties zijn mogelijk met de innovatieve aluminium panelen, die bovendien onderhoudsarm en daardoor kostenbesparend zijn. Euramax maakt de wereld mooier met een duurzaam product. Euramax is een goede leerschool voor toekomstig ondernemers. Je krijgt ruimte, autonomie en verantwoordelijkheid. De ruimte om te winnen én onderuit te gaan. Euramax is een wereldspeler met een geweldig sterk merk in haar niche, maar geen grote corporate met alle traagheid van dien. Het is een middelgroot bedrijf (150 FTE) waar je veel invloed hebt op de koers van het bedrijf. Iedereen heeft veel ruimte om de eigen functie vorm te geven, waardoor politiek vrijwel geen rol speelt. Bij Euramax betekent ondernemerschap verantwoordelijkheid en risico nemen. Ruimte om je achter anderen te verschuilen is er niet. Maar tegelijkertijd is er veel ondersteuning en een collectief vangnet. Lees hier meer over Euramax.

VACATURE VOOR OPERATIONS DIRECTOR I.O.

Euramax heeft momenteel al een Operations Director, maar die gaat binnenkort met pensioen. Het wordt dus hoog tijd om een opvolger klaar te stomen en die is binnen het bedrijf niet voorhanden. De behoefte aan zowel een LEAN consultant voor bedrijfsbrede verbetering, als aan een Plant Manager voor de productiefaciliteit in de UK en aan een toekomstige Operations Director wordt hierbij gecombineerd.

Ondernemerschap zit in het DNA van Euramax en is ook het sleutelwoord voor het unieke groeipad dat deze functie biedt. Het vereist naast een scherpe blik, een enorme commitment, drive en resultaatgerichtheid om in een korte periode alle aspecten van het complexe productieproces van Euramax niet alleen te leren kennen, maar ook te optimaliseren.

CORBY

De beste plek om hands-on kennis en ervaring op te doen is in de Euramax fabriek in Corby UK, waar een optimalisatieslag geslagen moet worden. Een voorbeeld van een belangrijk punt op de agenda is het verminderen van de downtime van machines in de fabriek, waarbij een goede balans bepalen tussen enerzijds minimale risico’s en anderzijds maximale productiviteit van essentieel belang is. Naast vergelijkbare technische vraagstukken zal de Operations Director zich ook buigen over niet-technische processen, waaronder het optimaliseren van de efficiëntie van teams in de fabriek, waarbij het bewaken van de hoge kwaliteit die Euramax levert altijd bovenaan staat.

Om deze vraagstukken goed te kunnen beantwoorden duikt de Operations Director in de productieprocessen, analyseert de data uit de fabriek en zet vervolgens nieuwe inzichten om naar een concreet verbeterplan. Om een goede implementatie te garanderen werkt de Operations Director bij de uitvoer daarvan nauw samen met het lokale team in Corby, bestaande uit een Productie-, Maintenance- en Lab Manager en schakelt hij met functionele stakeholders op het hoofdkantoor in Roermond.

GROEIPAD

De ervaring in Corby biedt de Operations Director i.o. de uitgelezen kans om snel inzicht te krijgen in de productieprocessen van Euramax en waar kansen liggen om deze te optimaliseren. Onder leiding van COO Harmen Kruijt zal de Operations Director i.o. ervaring en kennis uit Corby inzetten om ook de productieprocessen in Roermond te optimaliseren en uiteindelijk eindverantwoordelijk worden voor de resultaten van beide fabrieken. Hij werkt hierbij als schaduw van de huidige Operations Director die binnenkort wegens pensionering zijn functie neer zal leggen. LEAN en efficiënt werken staan daarbij hoog op de agenda en de Operations Director i.o. zal zowel kennis als best practices op dit gebied delen met de gehele organisatie.

KANDIDAATSPROFIEL

De Operations Director i.o. brengt het beste van twee werelden. Enerzijds de technische kennis en LEAN ervaring, anderzijds ook aantoonbare affiniteit met people management. Feitelijk zoeken we hier naar een LEAN consultant met werkervaring in productieprocessen en de realistische ambitie tot doorgroei naar Operations Director.

Contact

Operations Director Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.