Euramax

Euramax

Euramax

Euramax is in 1969 opgericht en is in bijna 50 jaar uitgegroeid tot technologisch specialist in het coaten van aluminium. Door vakmanschap zijn ze marktleider in hun segment en voeren ze indrukwekkende projecten uit in alle uithoeken van de wereld. De producten van Euramax worden voornamelijk gebruikt in panelen voor dak- en gevelbekleding van gebouwen, maar ook voor bijvoorbeeldinterieurs en caravans.

State-of-the-art technologieën zorgen ervoor dat Euramax een enorm scala aan innovatieve afwerkingen op aluminium kan leveren in vrijwel alle kleuren en kwaliteitsniveaus. Zo inspireren ze architecten, constructeurs en ontwerpers wereldwijd met hun portfolio van premium producten. Ze onderscheiden zich daarnaast op vakkundig objectief ontwerpadvies en flexibiliteit. Zo bieden ze klanten ook de mogelijkheid van op maat gemaakte ontwerpen en kleuren. Euramax heeft haar hoofdkantoor en productielijnen in Roermond en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, China en Dubai.

Magnifieke producten

In Nederland worden zulke kwalitatief sterke producten gemaakt dat, ondanks de sterke concurrentie uit Oost-Europa en Azië, ons land nog altijd een leidende positie heeft als het gaat om specialistische industrieën. Euramax is de enige onafhankelijke coater in de waardeketen: ze hebben geen belang bij welke panelen van het aluminium worden gemaakt en welk aluminium wordt gebruikt. Deze objectiviteit wint klanten. De kwaliteit van het product maakt dat Euramax door architecten wordt gespecificeerd als leverancier bij het presenteren van ontwerpen. En het groeiende bewustzijn onder architecten van de kwaliteiten van aluminium als esthetisch bouwproduct drijft de vraag verder op.

De eigenschappen van aluminium zorgen ervoor dat het product in de toekomst alleen maar meer gebruikt zal worden. Het is licht, oneindig recyclebaar, corrosiebestendig en in de handen van Euramax ook nog eens esthetisch en functioneel. Euramax voert 13 premium productranges met unieke kleuren en functionaliteiten. Bovendien hebben ze een digitale printlijn waarmee ook afbeeldingen op aluminium kunnen worden geprint. Een team van Innovation Engineers is continu in touw om het product verder te verbeteren en de breedte van toepassingen te vergroten.

Recordomzet en nieuw talent

Euramax is eigendom van Amerikaanse Private Equity investeerders, waaronder high land capital. Sinds de komst van Jan Timmerman (oud-Philips) als Managing Director in 2010 is Euramax zich gaan focussen op productleadership, het verhogen van servicelevels en het optimaliseren van de salesforce. Toen Harmen Kruijt (oud-Akzo Nobel) zich in 2015 bij het team voegde als Marketing & Sales Director, heeft de Sales en Marketing afdeling een extra professionaliseringsslag ondergaan. Euramax is hierdoor sterk uit de crisis gekomen. Het bedrijf is in 2016 met 10% gegroeid en heeft in het eerste kwartaal van 2017 een recordomzet gedraaid. Nieuw talent wordt aangetrokken om verdere groei vorm te geven. Er werkt een hechte groep professionals met veel trots en passie bij Euramax. De corporate ervaring in het MT en het vakmanschap in de productielijn zijn een sterke combinatie.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.