Operational Director

Operational Director

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1872 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Privé: De Buurtboer werkgeverspagina voor andere vacatures

De Buurtboer levert bedrijfslunches ‘waar iedereen blij van wordt’. Sinds 2010 groeit de scale-up hard, totdat COVID en het verplichte thuiswerken roet in het eten gooien. Na twee jaar lijkt het tij gekeerd en is de Buurtboer – gesteund door nieuwe eigenaar Albron – bezig aan een comeback. De Operational Director speelt een cruciale rol in verdere opschaling van de scale-up.

Over de Buurtboer

De Buurtboer biedt bedrijven via een abonnementsmodel een gevarieerde, verse bedrijfslunch. Een speciaal ontwikkeld algoritme vertaalt klantvoorkeuren naar een gevarieerd assortiment en hoeveelheden die aansluiten op het consumptiegedrag. Door mensen een op maat gemaakt aanbod aan te bieden, voorkomt de Buurtboer voedselverspilling. Vanuit twee distributiecentra in Amsterdam en Rotterdam ontvangen 130 middelgrote bedrijven in de Randstad dagelijks of wekelijks verse broodjes, salades, soepen en sappen, uitsluitend ingekocht bij lokale, ambachtelijke leveranciers.

COVID hakte er flink in bij de Buurtboer. Het verplichte thuiswerken legde de business volledig stil. Van 250 tevreden klanten kelderde de omzet naar nul. Er zat niets anders op dan flink af te schalen. Twee jaar later is de Buurtboer weer back in business. Met de recente overname door Albron, een van de grootste foodservice bedrijven van Nederland, wil de Buurtboer snel terug naar het oude niveau en meer: professionaliseren en opschalen is het devies.

Vacature: Operational Director

De Operational Director is verantwoordelijk voor de operatie en het optimaliseren van de werkprocessen van de Buurtboer. Daar vallen onder meer inkoop, leveranciers management, voorraad en kwaliteitsmanagement onder. Zij/hij stuurt de twee distributiecentra aan en monitort de IT-planningstool waarop de operatie draait. De processen en systemen zijn er al, die waren immers al ingericht om vele duizenden lunches te leveren. Maar om (verder) op te kunnen schalen, moeten processen geoptimaliseerd worden.

De Operational Director brengt structuren, processen en systemen in kaart en identificeert mogelijkheden voor verbetering. Met een strategische, innovatieve blik zet zij/hij lijnen uit om processen efficiënter te maken en opschaling te realiseren. Het blijft niet alleen bij lijnen uitstippelen; de Operational Director neemt ook de hands-on implementatie van optimalisaties op zich. In de dagelijkse praktijk werkt de Operational Director nauw samen met de externe leveranciers die producten leveren en de distributiecentra, waarmee zij/hij zaken nauwkeurig afstemt. Voor de planningstool onderhoudt de Operational Director een directe lijn met de IT-partner. Stijn Nieman, Commercial Director, is haar/zijn directe sparringpartner op het commerciële vlak, en de persoon met wie de Operational Director samen de eindverantwoordelijkheid draagt.

“De Buurtboer is een hecht bedrijf waarin ondernemerschap, betrokkenheid en de mogelijkheid om te experimenteren voorop staan.” – Stijn Nieman, Commercial Director

De ideale kandidaat is een supply chain professional met ervaring in een (verse) food omgeving, en de bijzondere dynamiek en snelheid die daarbij komt kijken. De operationele basis van de Buurtboer staat, aan de Operational Director om het naar de volgende fase te brengen. Een geweldige kans om te bouwen: zowel aan de strategie, de organisatie als een eigen team.

 

Interesse?

De Buurtboer werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.