Online Category Development Manager

Online Category Development Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amersfoort
 • 665 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

Online versproducten kopen is in korte tijd de gewoonste zaak van de wereld geworden. Online retail winkelmandjes bestaan tegenwoordig tot wel 50% uit versproducten. FrieslandCampina wil als grootste zuivelproducent in Nederland voorop lopen bij de verzilvering van deze e-commerce groeikansen. De Online Category Development Manager helpt retailers én nieuwe e-commerce partijen bij het ontwikkelen van hun online business en het optimaliseren van online sales.

[toggle title_open=”See less” title_closed=”Read more” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]

Online strategie FrieslandCampina

Met het aannemen van Roland Wiedhaup als Team Lead E-commerce gaat het e-commerce team van FrieslandCampina een nieuwe fase in. FrieslandCampina wil in 2020 op topniveau meedraaien op het gebied van e-commerce in Nederland. Doel is om in 2020 maar liefst 10% van de totale omzet uit online verkopen te halen. FrieslandCampina zet vol in op online. Zo wordt voor een aantal merken het volledige marketingbudget uitsluitend online ingezet. En bestaat het Digital Marketing Team, waar het E-commerce team nauw mee samenwerkt, inmiddels uit 8 FTE. Internationaal boekt FrieslandCampina al indrukwekkende resultaten. Zo hebben ze bijvoorbeeld het merendeel van het online marktaandeel babymelkpoeder in Azië stevig in handen. Nu is het zaak deze expertise te vertalen naar de Nederlandse markt.

“E-commerce is een essentieel onderdeel van onze business. We zetten hier vol op in, waarbij er genoeg ruimte is voor nieuwe vooruitstrevende projecten. We volgen deze strategie voor de lange termijn.” – Berndt Kodden, Managing Director

Team E-commerce

Naast Team Lead Roland Wiedhaup bestaat het team uit een E-commerce Specialist, een stagiair en de nieuwe functie van Online Category Development Manager. Het online salesfundament staat inmiddels en FrieslandCampina loopt al voor op de concurrentie. Nu gaat het team verder om e-commerce nog beter te integreren in het bedrijf, de huidige prestaties te verbeteren en met vooruitstrevende projecten verder te innoveren.

[/toggle]

 

Vacature Online Category Development Manager

Het online winkelschap staat nog in de kinderschoenen. De Online Category Development Manager ontwikkelt en professionaliseert dit nieuwe vakgebied. Met innovatieve nieuwe methoden, maar ook met traditionele methoden zoals cross-selling en impulsaankopen, is het doel dat de categorieën waarin FrieslandCampina actief is online sneller groeien dan de gemiddelde online groei.

Onderzoeksvragen zijn: hoe werkt de beslisboom en hoe loopt de customer journey van een klant online? Hoe kan je als categorie onderscheidend zijn? Welke volgorde van zoekresultaten levert een retailer het meeste waarde op? De mogelijkheden zijn eindeloos en testen zijn makkelijk te implementeren. Voorbeeldtest zou kunnen zijn om een niet-bestaand product online te zetten. Blijkt uit klikgedrag dat er interesse in is? Dan wordt het product gemaakt.

De goede relatie die FrieslandCampina heeft met retailers en andere (nieuwe) e-commerce partijen moet verder kwalitatief uitgebreid worden met een sterke online categorievisie en ondersteund worden door inzichten uit analyses van online verkoopdata. De Online Category Development Manager wordt de #1 gesprekspartner van deze partijen om samen de waarde van deze belangrijke categorieën voor de retailer te verhogen.

Naast de relatie met externe partijen is de Online Category Development Manager ook intern de go-to expert op het gebied van online sales van de categorieën. Daarbij heeft hij/zij een voortrekkersrol binnen de organisatie en zal ook interne stakeholders binnen no-time overtuigen van het belang van zijn/haar projecten. Zo is een ‘nee’ niet direct het einde van een idee en staat de Online Category Development Manager regelmatig op de tafel om zijn gelijk te halen. De Online Category Development Manager bevindt zich in de kopgroep van vernieuwing binnen FrieslandCampina, waardoor er zeer mooie doorgroeimogelijkheden zullen ontstaan. Hij/zij rapporteert direct aan de Team Lead E-commerce, Roland Wiedhaup.

“Je bent direct verantwoordelijk voor het online succes van FrieslandCampina, een essentieel onderdeel van onze business voor de toekomst. Als je daarin succesvol bent, zijn de doorgroeimogelijkheden waanzinnig.” – Roland Wiedhaup, Team Lead E-commerce

Kandidaatsprofiel

 • Commercieel
 • Analytisch en strategisch
 • Sociaal, enthousiast en overtuigend
 • Passie voor en affiniteit met e-commerce
 • Commerciële ervaring bij een leverancier
 • E-commerce ervaring is een grote pre
 • Ervaring bij een pure-player

Groeimogelijkheden

 • Internationaal doorgroeien
 • Richting sales of marketing
 • Richting een van de andere werkmaatschappijen van FrieslandCampina

Contact

Online Category Development Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.