FrieslandCampina

FrieslandCampina

FrieslandCampina

FrieslandCampina is een van de vijf grootste zuivelondernemingen ter wereld. Elke dag genieten miljoenen mensen in meer dan 100 landen onder andere van de melk, kaas, boter, vla en yoghurt van FrieslandCampina. De 21.000 medewerkers werken over de hele wereld, maar FrieslandCampina heeft haar roots niet verloren. Het is een Nederlands bedrijf met een Hollandse, open cultuur. FrieslandCampina is een zuivelcoöperatie, de 16.000 boeren zijn mede-eigenaar van de onderneming. Dat maakt het businessmodel bijzonder.

Strategie: Route2020

De sleutelwoorden in de strategie voor de periode 2010-2020 (Route2020) zijn duurzame groei en waardecreatie. Dat laatste gebeurt door melk te verwerken tot verschillende eindproducten. Daarbij zijn drie groeicategorieën geïdentificeerd: zuiveldranken, babyvoeding en merkkaas. Marlies Hoogvliet (Top of Minds): “Voor marketeers, sales en finance mensen is het een interessante periode om in een van de groeicategorieën van FrieslandCampina aan de slag te gaan. De coöperatie verwerkt dit jaar meer melk tot waardevolle producten. De uitdaging is om de vraag van de consument aan te laten sluiten op het melkaanbod.”

Organisatiestructuur

In Nederland is FrieslandCampina een grote speler in de categorieën drinkzuivel, eetzuivel, gekoelde en ongekoelde fruitdranken en kaas en boter. Bekende producten als Milner kaas, Campina Dubbelvla en Chocomel zijn niet weg te denken uit het schap. De categorieën waarin FrieslandCampina actief is vormen 14% van de totale omzet van supermarkten. Naast deze retail-tak bedient FrieslandCampina ook het out-of-home kanaal met de Foodservice afdeling. Deze afdeling levert kookroom en boter aan bakkers, koks en cateraars en merken als Optimel, Vifit en Chocomel aan stations, hotels en tankstations. Voor een volledig overzicht kun je het organogram van FrieslandCampina bekijken.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.