National Account Manager

National Account Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 703 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Red Bull vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Red Bull, Max Verstappen en Jumbo Supermarkten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De National Account Manager is de verbindende factor tussen deze drie partijen en geeft vol gas om de beste commerciële resultaten uit deze unieke samenwerking te halen. Dat vraagt om creatieve businessinitiatieven en een excellente executie met als doel het verder laten toenemen van de omzet voor alle betrokken partijen. De uitdaging is om meer Red Bull fans te creëren door de functionaliteit van het product en bijbehorende gebruiksmomenten continu te communiceren.

Red Bull

Red Bull is een functionele drank speciaal voor momenten die vragen om fysieke en mentale prestaties. Denk aan (top)sporters die zichzelf tot het uiterste drijven en studenten die extra scherp willen zijn tijdens een beslissend tentamen. Van marketing, communicatie tot aan (field) sales – alle professionals bij Red Bull zijn gefocust op het overbrengen van de functionaliteit van hun product. Onder andere de samenwerking met atleten zoals Max Verstappen en beschikbaarheid van het product (gekoeld!) op tankstations en in sportkantines dragen daaraan bij. En deze aanpak heeft succes: over 2017 laat Red Bull een omzetgroei zien van zo’n vijftien procent.

“We willen dat mensen bewust voor Red Bull kiezen wanneer ze de extra energie die Red Bull geeft ook nodig hebben. Bijvoorbeeld tijdens een lange autorit, voor of na het sporten of als ze nog door moeten op kantoor.” – Suzanne Wortman, Sales Manager Retail

Vacature: National Account Manager

De National Account Manager is verantwoordelijk voor het Jumbo-account, het contact met het Superunie-hoofdkantoor en een aantal Superunie-leden. Jumbo is het tweede grootste retail-account binnen Red Bull. Dat vraagt om een ervaren, zelfstandige en proactieve National Account Manager. Deze persoon staat #1 in de startopstelling, maakt razendsnelle pitstops wanneer nodig en heeft aan het eind van de race miljoenen blikjes verkocht.

Jumbo
De uitdaging voor de National Account Manager is om de samenwerking met Jumbo zo winstgevend mogelijk te maken waarbij Max Verstappen een belangrijke en onderscheidende asset is. Voorbeelden zijn de spaaractie waarbij Jumbo-klanten kunnen sparen voor het schaalmodel van de auto van Max Verstappen en de Jumbo Racedagen waarvoor Jumbo entreetickets weggeeft bij aankoop van bepaalde actieproducten. De National Account Manager leidt dergelijke projecten en zorgt voor een perfecte executie waardoor de blikjes Red Bull de winkels uit vliegen. De National Account Manager is veel op het Jumbo-hoofdkantoor in Veghel en schakelt daar met professionals tot aan het hoogste niveau.

De National Account Manager voert zelfstandig de (jaar)onderhandelingen met Jumbo en zorgt dat Red Bull op de beste plek in het schap staat. Red Bull is geen prijs- of promotiegedreven product, dus de locatie en positionering binnen de reguliere supermarkten, Foodmarkten, Jumbo City’s en op jumbo.com is cruciaal. Een goed voorbeeld is de lancering van Jumbo City in de binnensteden en op stations: Red Bull is onmisbaar in dit assortiment. De National Account Manager is een strategisch partner voor Jumbo, overtuigt hen van zijn/haar ideeën, werkt de plannen uit en ondersteunt bij de uitvoering daarvan. Het gebruik van diverse databronnen van zowel Jumbo zelf als bijvoorbeeld IRI is cruciaal.

Superunie

Naast Jumbo is de National Account Manager verantwoordelijk voor Superunie. Hij/zij schakelt voor de jaardeals met het hoofdkantoor en heeft frequent contact met een aantal Superunie-leden waaronder Deen, Coop en Hoogvliet. Het doel van de National Account Manager binnen dit account is het verder optimaliseren van de executie. De commerciële resultaten zijn goed, maar kunnen nog veel beter door de samenwerking met deze partijen te intensiveren. Denk bijvoorbeeld aan effectieve activaties op de winkelvloer waarbij de functionaliteit van Red Bull goed overgedragen wordt en ondersteuning bij het ontwikkelen van een online assortimentstrategie.

Team

De salesafdeling wordt aangestuurd door Suzanne Wortman, Sales Manager Retail bij Red Bull. De National Account Manager rapporteert direct aan haar, net als de twee andere National Account Managers. De teamleden werken intensief met elkaar samen en ook met andere afdelingen zoals Marketing, Communicatie en Shopper Marketing.

“We zijn een resultaatgericht salesteam. We werken niet op basis van onderbuikgevoelens, alles wat we doen wordt onderbouwd met data. We weten veel over onze categorie en brengen deze op innovatieve wijze naar de winkelvloer waardoor we een serieuze partner voor de retailers zijn.” – Suzanne Wortman, Sales Manager Retail

Voor wie is dit interessant?

Een ervaren en ambitieuze salesprofessional die denkt in kansen en mogelijkheden. Sterk stakeholdermanagement is cruciaal.

Ervaring

 • WO opleiding
 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Waarvan een aantal jaar binnen FMCG en/of retail
 • Onderhandelingen met retailers
 • Stakeholdermanagement
 • Projectmanagement

Persoonlijkheid

 • Daadkrachtig
 • Proactief
 • Focus op business kansen
 • Innovatief
 • Data-driven
 • Analytisch

Red Bull werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives.

Contact

National Account Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.