Marketingmanager

Marketingmanager

 • Marketing
 • Financial Services
 • Amersfoort / Utrecht
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1417 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de PIA Group vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 7 jaar ervaring
 • Met marketing in een multibrand-omgeving
 • Employer branding
 • Strategisch
 • Commercieel

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Door lokale accountancy- en advieskantoren over te nemen, hen te ondersteunen en innovatie te stimuleren, wil PIA Group de accountancysector voorgoed veranderen. De Marketingmanager bouwt zowel aan het overkoepelende PIA-merk als aan de merken van de kantoren en positioneert PIA Group overtuigend in de markt als consolidator én employer of choice.

Over PIA Group

PIA Group is in 2012 in België opgericht door Steven Brouckaert. Met PIA streeft hij ernaar de wereld van lokale accountancykantoren en die van schaalgrootte met elkaar te combineren. Wat begon als een visionair concept, groeide uit tot een sterke organisatie die lokale accountancy- en advisorykantoren overneemt en versterkt, met behoud van hun eigen merk, identiteit en way of working. Als ‘house of brands’ ondersteunt PIA deelnemende kantoren op het gebied van data en digitalisering, operations, HR, finance en marketing en bevordert het onderlinge samenwerking. Zo helpt PIA Group deze kantoren te innoveren, de markt te veranderen en accountants in hun kracht te zetten.

In 2022 werd PIA Group Nederland gelanceerd. Met CEO Ewout Brouwers (voorheen werkzaam bij KPMG en Picnic) wil PIA Group de Nederlandse markt veroveren – gesteund door een family fund. In 2023 trad Elke Klaassen (eerder werkzaam bij BCG en Flexport) aan als COO om waardecreatie en integratie van de kantoren te leiden.

De behoefte aan accounting- en breder financieel advies blijft toenemen, net als de krapte op de arbeidsmarkt. Ook is er sprake van strengere wet- en regelgeving en volgen technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. PIA Group ziet deze uitdagingen vooral als kansen om de accountancysector drastisch te veranderen, wat dringend nodig is. De organisatie heeft hét antwoord op de vragen en behoeften, en daarmee is het momentum aan haar zijde. PIA Group is vastberaden alle kansen in de markt te benutten.

Afgelopen jaar deed PIA Group Nederland de eerste acquisities. Vandaag de dag telt de tak vijf labels, goed voor zo’n vijfhonderd medewerkers. Dat is slechts het begin: dit jaar zullen meer acquisities volgen en zal de organisatie in aantal labels en medewerkers verder groeien. Om de ambitieuze doelstellingen te realiseren, is een ijzersterk team nodig. Dat team zijn Ewout en Elke nu aan het bouwen.

Vacature: Marketingmanager

De Marketingmanager ontwikkelt een marketingstrategie om PIA Group succesvol in de markt te zetten. Het doel: dat mkb-klanten en accountancykantoren PIA Group leren kennen als de digitaliserings- en innovatiepartner die lokale groei en klantrelaties versterkt. Accountancy- en advieskantoren moeten inzien hoe het shared-services-model van PIA Group hen naar een volgende fase tilt, terwijl ondernemers moeten begrijpen dat een accountancykantoor ‘powered by PIA’ veel toegevoegde waarde biedt. De Marketingmanager bouwt het team dat die tweeledige missie realiseert.

PIA Group wil zich als groep positioneren, maar heeft tegelijkertijd te maken met overgenomen kantoren die hun eigen identiteit behouden. Deze pluriformiteit stelt de Marketingmanager voor een mooie uitdaging: entiteiten met een eigen merknaam, cultuur en klantengroep toch als één merk neerzetten. De Marketingmanager begrijpt de dynamiek en complexiteit van zo’n ‘house of brands’ en beschikt over de strategische skills om de juiste boodschap en uitstraling uit te dragen.

Employer branding
De Marketingmanager zet PIA Group niet alleen neer als hét merk voor potentiële M&A-targets en klanten, maar ook voor toekomstige medewerkers. Talent werven is in de accountancysector een uitdaging, mede door teruglopende aantallen accountancystudenten. Goede employer branding is essentieel om PIA Group als employer of choice te presenteren. Hiervoor werkt de Marketingmanager nauw samen met de Talent Acquisition Manager.

“De markt is er klaar voor; dit is het moment waarop iedereen PIA Group moet leren kennen. Daar zorg je als Marketingmanager voor. Je bent een strategische sparringpartner die ons proactief adviseert en zo de organisatie en de sector verder brengt.” – Ewout Brouwers, CEO

Instappen bij PIA Group betekent instappen in een rijdende trein die hard op weg is mooie doelen te bereiken. Door PIA Group effectief zichtbaar te maken in de markt en het merk op de juiste manier te laden, speelt de Marketingmanager een sleutelrol in het verwezenlijken van de ambitieuze doelstellingen.

Interesse?

PIA Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emilyolij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.