Marketing Manager

Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Hoofddorp
 • 768 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HealthCity werkgeverspagina voor andere vacatures

HealthCity biedt de meest optimale omgeving voor elke sporter die het beste uit zichzelf wil halen. In de clubs kunnen leden sporten op een manier die bij hen past, onder begeleiding van gespecialiseerde personal trainers. “Wij willen de beste luxe sportclub van Nederland worden.” zegt CEO Tom Moos. De Marketing Manager vertaalt de missie naar een marketing- en communicatiestrategie.

HealthCity en de trends in de markt

Er zijn drie grote trends in de wereld van fitness: low budget, luxury en boutique. HealthCity is een luxury brand, gericht op young professionals die sporten om het beste in zichzelf naar boven te halen. Bij binnenkomst is dat gelijk voelbaar. Sporters ontmoeten elkaar in het hippe restaurant, krijgen begeleiding van personal trainers en kunnen ontspannen in de sauna of het zwembad. De trend van boutique gyms is gestart in Amerika. Inmiddels hebben deze gespecialiseerde personal training studio’s een substantieel marktaandeel. HealthCity speelt met de gedachte van sportstudio’s. Het idee van sporten op een kleinere schaal, in een fijne omgeving en met de juiste begeleiding past goed bij de missie: creating the best environments to enhance your lifestyle. HealthCity neemt – voor het eerst – een Marketing Manager aan, die ervoor gaat zorgen dat de missie bij het grote publiek kenbaar wordt. Hij/zij wordt lid van het MT en zet het merk opnieuw in de markt.

Vacature voor een Marketing Manager

HealthCity is een premium brand. De Marketing Manager ontwikkelt en implementeert de marketingstrategie om die positionering aan de buitenwereld kenbaar te maken. Op basis van inzichten uit marktonderzoek bedenkt deze professional concepten die het luxueuze aspect van het merk laten zien. Dat loopt uiteen van het creëren van de beste in-club experience, het herzien van de naam en het logo en het ontwikkelen van de bijbehorende (online) campagnes. Tevens is de Marketing Manager nauw betrokken bij het openen van nieuwe clubs, onder andere omtrent de opening en de eerste campagnes voor het aantrekken van nieuwe leden.

“Het merk wordt helemaal opnieuw geladen. Met een strategisch Marketing Manager aan boord kunnen we écht van start en onszelf opnieuw presenteren aan de markt. Een heel spannende periode.” – Tom Moos, CEO

Communicatie

De Marketing Manager zet een content kalender op, ontwikkelt de grote (online) campagnes en de strategie ten aanzien van email marketing en social media. Deze persoon creëert ook de juiste, aansprekende content, onder andere voor op de website. Om dit te realiseren zal hij/zij nauw samenwerken met externe bureaus.

“Onze naamsbekendheid is goed. Ook is bekend dat we een luxe sportschool zijn. Toch weten niet veel mensen wat je daar nu precies voor terug krijgt. Dat moet veranderen.” – Tom Moos, CEO

De uitdaging is om leden te inspireren zodat zij blijven sporten bij HealthCity (retention marketing) en om nieuwe leden aan te trekken (acquisition marketing). Hoewel de focus voor de communicatie ligt op online, vindt de conversie vaak offline plaats (sporters sluiten hun abonnement af in de club). De Marketing Manager heeft ervaring met deze omni-channel benadering en maakt dat tot een cruciaal onderdeel van de communicatie-flow.

Twee aandeelhouders

HealthCity is in handen van twee aandeelhouders, Tom Moos en Eric Wilborts (medeoprichter). Eric is eigenaar van drie clubs in het zuiden van Nederland, Tom beheert de andere zeven clubs in de Randstad (West-Nederland). De Marketing Manager ontwikkelt en implementeert de marketingstrategie voor HealthCity West-Nederland.

Persoonlijkheid

 • Sportief
 • Strategisch
 • Conceptueel
 • Ambitieus

Ervaring

 • Minimaal zes jaar relevante marketingervaring
 • Kennis van omni-channelactivatie
 • Affiniteit met luxe A-merken

Interessant, want

 • Ontwikkelen, lanceren en positioneren van nieuwe merkidentiteit voor HealthCity
 • Onderdeel van Managementteam

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.