HealthCity

HealthCity

Van tennispark naar sportschool

“Met mijn tennisracket zou ik de top niet bereiken,” zegt voormalig tennisprof en medeoprichter van HealthCity René Moos. Daarom koos hij voor een andere weg. Hij wordt tennisleraar en opent een aantal eigen tennisparken. Vanwege de enorme vraag vanuit de markt breidt hij vanaf 1999 verder uit met squash- en fitnessfaciliteiten. Tennisvriend Eric Wilborts heeft dit gat in de markt ondertussen ook ontdekt: hij is eigenaar van drie sportscholen die alledrie de naam HealthCity dragen. In 2005 koopt private equity investeerder Waterland 30% van de aandelen van HealthCity. Dat loopt op tot 50%. Er worden verschillende sportclubs opgekocht waaronder het budgetlabel Basic-Fit. De markt voor fitness was (en is nog steeds) ‘booming’. Dus in 2013 kopen de succesvolle sportmannen HealthCity terug: René Moos richt zich op Basic-Fit, de familie Wilborts blijft eigenaar van drie HealthCity clubs in het zuiden van Nederland, de overige zeven clubs in West-Nederland zijn in handen van (de zoon van René) Tom Moos.

Positionering

In de fitnesswereld is positionering belangrijk: of écht goedkoop of luxe. In begin 2000 startte de trend van goedkoop sporten bij onder andere Basic-Fit. Sinds begin 2016 verschuift de vraag naar naar luxere sportmogelijkheden zoals bij HealthCity. Tom Moos (CEO HealthCity West-Nederland): “We willen de meest luxueuze fitnessketen van Nederland worden. Ik geloof er sterk in dat het faciliteren van een bepaalde beleving – waarbij de focus ligt op persoonlijke aandacht en de juiste sportomgeving – sterk bijdraagt aan de tevredenheid van onze sporters.” Dat merk je gelijk bij binnenkomst: een mooi restaurant met hip interieur, grote sportzalen, de nieuwste apparatuur en er lopen veel (personal) trainers rond. HealthCity biedt een all-inclusive concept: veel clubs beschikken over een zwembad en/of tennisbaan.

Werken bij HealthCity

HealthCity is een organisatie met grote ambities. Met het team van circa 400 mensen behaalden ze een omzet van 20 miljoen euro (2015). Ze werken met kleine teams wat veel ruimte laat voor vrijheid, creativiteit en mogelijkheden voor verandering. Dat is ook nodig, want de komende jaren vindt de omwenteling plaats van een fitnessschool naar luxe sportclub. De missie is het creëren van de beste omgeving voor leden om hun lifestyle continu te verbeteren. De uitwerking daarvan bevindt zich in de beginfase. Er wordt veel samengewerkt met externe bureaus en experts om HealthCity opnieuw te positioneren in de markt. Op dit moment worden een aantal clubs opnieuw ingericht om die prettige omgeving te creëren.

“Wij willen de meest luxe fitnessketen van Nederland worden. Het streven is een sportclub in elke grote stad.” – Tom Moos, CEO

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.