Marketing Manager

Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1212 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fento werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 6 jaar ervaring
 • In B2B
 • Strategisch
 • Analytisch
 • Commercieel
 • Uitvoerend
 • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Vraag een stratenmaker, dakdekker, hovenier of bouwvakker naar de nummer 1 essential in haar/zijn werk, en het antwoord luidt unaniem: ‘de kniebeschermers van FENTO’. De snelgroeiende marktleider in de Benelux wil de komende jaren verder terrein winnen in Europa. De Marketing Manager speelt een centrale rol in het verwezenlijken van die ambitie.

Over FENTO

Het verhaal van FENTO begint rond 2000, bij een zeilmaker die onophoudelijk last heeft van zijn knieën. Ondanks meerdere behandelingen bij een fysiotherapeut, blijft de pijn terugkomen. Het moment waarop de zeilmaker en de fysiotherapeut de krachten bundelen en samen op zoek gaan naar een oplossing, markeert het begin van FENTO.

Het resultaat van de samenwerking is revolutionair: een ergonomische kniebeschermer waardoor mensen die op hun knieën werken dit pijnvrij kunnen doen. Voor mensen werkzaam in de bouw – stratenmakers, dakdekkers, tegelzetters, parketleggers en hoveniers – breekt een nieuw tijdperk aan: eentje waarin ze pijnvrij hun werk kunnen doen. Voor hen zijn de kniebeschermers van FENTO van onschatbare waarde.

Auxilium Capital 
De afgelopen jaren groeide FENTO met een relatief bescheiden team (7 fte) en tienduizenden tevreden klanten in deze nichemarkt uit tot marktleider in de Benelux. Ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië gaat het bedrijf als een speer. De komende jaren zet het uitgesproken energieke en ambitieuze team van FENTO vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor – gesteund door private equity-partij Auxilium Capital dat in 2020 een meerderheidsbelang verwierf – vol in op verdere internationale groei. Met deze betrokken PE-partner staat niets FENTO in de weg om de internationale groeiplannen te realiseren.

Vacature: Marketing Manager

Bij ambitieuze groeiplannen hoort een effectieve offline en online marketingstrategie. Die taak ligt in handen van de Marketing Manager, die deze strategie van a tot z gaat optuigen. Als P&L-verantwoordelijke mag zij/hij het marketingbudget volledig naar eigen inzicht besteden. Door goede, onderscheidende marketingcampagnes en -activaties positioneert de Marketing Manager FENTO optimaal in de markt en weet zij/hij nieuwe klantgroepen aan te boren. Dat het merk in de Benelux al stevig gevestigd is, maakt haar/zijn werk makkelijker. De naamsbekendheid en verzadiging in de markt verschilt logischerwijs per land waarin FENTO actief is. Voor elke (nieuwe) markt ontwikkelt de Marketing Manager de juiste go-to-market-marketingstrategie, waarbij zij/hij optimaal gebruik van kennis van de lokale markt en lokale partners.

Het daadwerkelijk uitvoeren van de strategie doet de Marketing Manager in Nederland en in de rest van Europa samen met externe mediabureaus. De Marketing Manager is echter altijd in de lead en monitort continu de performance en resultaten van campagnes en activaties. Als die tegenvallen, draait de Marketing Manager meteen aan de juiste knoppen om het tij te keren. Maar ook als de resultaten de verwachtingen overtreffen, is de Marketing Manager alsnog op zoek naar optimalisatie. Dat maakt deze rol zowel strategisch als uitvoerend.

Commerciële rol
Naast de focus op marketing en communicatie, heeft de rol ook een sterk commercieel karakter. Elk communicatie- of marketingplan is zorgvuldig door de Marketing Manager doorgerekend, waarbij zij/hij scherp op pricing en marges let. Nauwkeurige concurrentie-analyses zijn daar een onlosmakelijk onderdeel van. Ook (toekomstige) samenwerkingen met third party marketplaces als Amazon vallen onder de verantwoordelijkheid van de Marketing Manager.

“Met je vakinhoudelijke kennis, ervaring en strategische visie til je de marketing van FENTO naar een hoger niveau. Daar krijg je alle ruimte en vrijheid voor. Als je wil sparren of advies nodig hebt zijn we er, net als onze partners bij Auxilium Capital. Een rol met enorm veel impact en exposure.” – Oscar Fredriks, General Manager

De rol is een geweldige kans voor een strategische, allround marketeer met een sterk commercieel brein. Een resultaatgerichte zelfstarter die goed gedijt in een klein, zeer gepassioneerd team, ownership neemt voor haar/zijn werk en indien nodig ook tegengas geeft. Met haar/zijn vakinhoudelijke kennis en strategische visie speelt de Marketing Manager een bepalende rol in het verdere internationale succes van FENTO.

 

Interesse?

FENTO werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marketing Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.